reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Na razie wyzerowałam limity na karcie, jeszcze mam nadzieję, że znajdę. Jutro podejdę do kiosku, w którym robiłam zakupy i jak się okaże, że nie ma to blokuję :/

Ja na początku znosiłam to oczekiwanie dobrze, ale im bliżej było badania tym bardziej się niecierpliwiłam. A na usg ciśnienie szalało, aż zobaczyłam na monitorze małego człowieka. To niesamowite, że ma 15mm, a jest już miniaturką człowieka. Strasznie lubię, kiedy podczas badania lekarz tak dokładnie mi opowiada o tym co widzę, pokazuje dziecko w różnych płaszczyznach, a potem serduszko. Coś niesamowitego!

Okasia, ewix gratuluje wizyt:) fajnie ze u Was wszystko dobrze:)

Nie daje rady nadrobic wszystkiego;)

Ja tez palilam przed pierwsza ciaza i jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to mocno ograniczylam do 5 dziennie a potem do 2. W 6 tyg jak zobaczylam serduszko zapalilam ostatniego fajka i rzucilam. Teraz jestem juz 3 rok poza nałogiem. Nie wierzylam ze dam rade zyc bez fajek a jednak można. Duzo sily dziewczyny w rzucaniu. Wierze w Was :)

Ja juz odliczam dni do mojej wizyty. Jeszcze tylko 5 dni i mam nadzieje ze zobacze piękna dzidzie z mocno bijącym serduszkiem. Dobrej nocy wszystkim zycze :)

Hej dziewczynki!
Gratki dla wszystkich po usg! Cudowne nowinki :-)

Co do palenia - paliłam, ale rzuciłam od razu jak test wyszedł pozytywny, dziewczyny palące rzućcie to w cholerę nie narażajcie dzieci, chociaż na czas ciąży i karmienia! nigdy nie wiecie jak to może wpłynąć na dziecko! Wyobraźcie sobie kłęby dymu, które docierają do Waszych maluszków!!! Pomyślcie o nich..litości..

Basienka możesz iść i nikt się nie czepi :-)

Ja też paliłam, ale miałam szczęście w sumie ze mnie odrzucilo jak te mdłości przyszły.

Dziewczyny zaczynam się lepiej czuć.... Nie wiem czy to dobrze czy mam się obawiać...
Wymioty już się zmniejszyły a w sumie te mdłości wstrentne się kończą przez nie nie umiałam funkcjonować... A jak u was coś puszcza?

Basienka możesz iść i nikt się nie czepi :-)

Ja też paliłam, ale miałam szczęście w sumie ze mnie odrzucilo jak te mdłości przyszły.

Dziewczyny zaczynam się lepiej czuć.... Nie wiem czy to dobrze czy mam się obawiać...
Wymioty już się zmniejszyły a w sumie te mdłości wstrentne się kończą przez nie nie umiałam funkcjonować... A jak u was coś puszcza?
u mnie nie puszcza puki co

Ewix, okasia - super, że wizyty udane!

Ja dzisiaj też byłam. Ale lekarz powiedział, że nawet usg nie zrobimy, żeby się nie denerwować, bo może jeszcze nic nie być widać.
Zbadał szyjkę macicy i powiedział, że jest "ciemna", co ozn. ciążę :)
Dostałam też lek na infekcję...

Następną wizytę mam za 2 tyg. - wtedy juz powinno być coś widać :)

Ja nie palę.

Fimka, okasia, ewix - super, że wasze wizyty udane :-)

kassia181 - rzucaj szybko to świństwo...

ja jestem wypompowana po dzisiejszym dniu ;-) dobrej nocki.

reklama
Okasia , ewix, fimka super ze wizyty sie udały:)

Ja dzisaj idę do lekarza zobaczyć swoją fasolkę:) i posluchać serduszka. Co do papierosów też palilam i zuciłam chociaż zdaża mi się posebrac od czasu do czasu meżowi ale mowie mu ze ma schowac zeby mnie nie kusilo, przy pierwszej ciązy zuciłam od razu a im jestem starsza tym trudniej jest rzucić :(

Lecę do pracy i nie wiem jak tam wytrzymam z myślą że dziś wizyta :) milego dnia wam życzę:*

Do góry