reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Na razie wyzerowałam limity na karcie, jeszcze mam nadzieję, że znajdę. Jutro podejdę do kiosku, w którym robiłam zakupy i jak się okaże, że nie ma to blokuję :/

Ja na początku znosiłam to oczekiwanie dobrze, ale im bliżej było badania tym bardziej się niecierpliwiłam. A na usg ciśnienie szalało, aż zobaczyłam na monitorze małego człowieka. To niesamowite, że ma 15mm, a jest już miniaturką człowieka. Strasznie lubię, kiedy podczas badania lekarz tak dokładnie mi opowiada o tym co widzę, pokazuje dziecko w różnych płaszczyznach, a potem serduszko. Coś niesamowitego!

Okasia, ewix gratuluje wizyt:) fajnie ze u Was wszystko dobrze:)

Nie daje rady nadrobic wszystkiego;)

Ja tez palilam przed pierwsza ciaza i jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to mocno ograniczylam do 5 dziennie a potem do 2. W 6 tyg jak zobaczylam serduszko zapalilam ostatniego fajka i rzucilam. Teraz jestem juz 3 rok poza nałogiem. Nie wierzylam ze dam rade zyc bez fajek a jednak można. Duzo sily dziewczyny w rzucaniu. Wierze w Was :)

Ja juz odliczam dni do mojej wizyty. Jeszcze tylko 5 dni i mam nadzieje ze zobacze piękna dzidzie z mocno bijącym serduszkiem. Dobrej nocy wszystkim zycze :)

Hej dziewczynki!
Gratki dla wszystkich po usg! Cudowne nowinki :-)

Co do palenia - paliłam, ale rzuciłam od razu jak test wyszedł pozytywny, dziewczyny palące rzućcie to w cholerę nie narażajcie dzieci, chociaż na czas ciąży i karmienia! nigdy nie wiecie jak to może wpłynąć na dziecko! Wyobraźcie sobie kłęby dymu, które docierają do Waszych maluszków!!! Pomyślcie o nich..litości..

Basienka możesz iść i nikt się nie czepi :-)

Ja też paliłam, ale miałam szczęście w sumie ze mnie odrzucilo jak te mdłości przyszły.

Dziewczyny zaczynam się lepiej czuć.... Nie wiem czy to dobrze czy mam się obawiać...
Wymioty już się zmniejszyły a w sumie te mdłości wstrentne się kończą przez nie nie umiałam funkcjonować... A jak u was coś puszcza?

Basienka możesz iść i nikt się nie czepi :-)

Ja też paliłam, ale miałam szczęście w sumie ze mnie odrzucilo jak te mdłości przyszły.

Dziewczyny zaczynam się lepiej czuć.... Nie wiem czy to dobrze czy mam się obawiać...
Wymioty już się zmniejszyły a w sumie te mdłości wstrentne się kończą przez nie nie umiałam funkcjonować... A jak u was coś puszcza?
u mnie nie puszcza puki co

Ewix, okasia - super, że wizyty udane!

Ja dzisiaj też byłam. Ale lekarz powiedział, że nawet usg nie zrobimy, żeby się nie denerwować, bo może jeszcze nic nie być widać.
Zbadał szyjkę macicy i powiedział, że jest "ciemna", co ozn. ciążę :)
Dostałam też lek na infekcję...

Następną wizytę mam za 2 tyg. - wtedy juz powinno być coś widać :)

Ja nie palę.

Fimka, okasia, ewix - super, że wasze wizyty udane :-)

kassia181 - rzucaj szybko to świństwo...

ja jestem wypompowana po dzisiejszym dniu ;-) dobrej nocki.

reklama
Okasia , ewix, fimka super ze wizyty sie udały:)

Ja dzisaj idę do lekarza zobaczyć swoją fasolkę:) i posluchać serduszka. Co do papierosów też palilam i zuciłam chociaż zdaża mi się posebrac od czasu do czasu meżowi ale mowie mu ze ma schowac zeby mnie nie kusilo, przy pierwszej ciązy zuciłam od razu a im jestem starsza tym trudniej jest rzucić :(

Lecę do pracy i nie wiem jak tam wytrzymam z myślą że dziś wizyta :) milego dnia wam życzę:*

Do góry