reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja też palilam,ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to rzuciłam od razu.
Zdrowie fasolki najważniejsze.
Ciężko było ale teraz już nawet ok. Psychika robi swoje

reklama
Hej ja pale ale przysięgam sobie że to już koniec zdarza mi się zapalić 2, 3 papierosy. Powiem szczerze ciężko jest ale teraz to już nie chodzi tylko o mnie a o moją małą fasolke której to szkodzi więc muszę rzucić. A ty palisz?
hej. Pale i czuje sie strasznie z tego powodu. Nawet mdłości mi nie przeszkadzają. Boję sie żeby nie zrobić krzywdy malej/emu

6sutqqmzbw44urk9.png

Odebrałam wyniki u rodzinnej tsh 2,40 chyba za wysokie...Niby graniczna norma ale wolałabym nie ryzykować i dostać jakieś leki... Dziewczyny które borykają się z chorobami tarczycy co sądzicie o takim wyniku? Czy to może mieć wpływ na przybieranie na wadze, jedząc mało przytyłam już 1,5 kg w zasadzie w kilka dni... Jak tak dalej pójdzie przytyję ze 30 kg, a z córka miałam tylko 11 na plusie, w drugiej ciąży do 17 tygodnia 2 kg, więc tym bardziej coś jest nie tak...
No i żelazo na szczęście w normie bo podczas ostatniego badania dwukrotnie przekraczało parametry z widełek...

Odebrałam wyniki u rodzinnej tsh 2,40 chyba za wysokie...Niby graniczna norma ale wolałabym nie ryzykować i dostać jakieś leki... Dziewczyny które borykają się z chorobami tarczycy co sądzicie o takim wyniku? Czy to może mieć wpływ na przybieranie na wadze, jedząc mało przytyłam już 1,5 kg w zasadzie w kilka dni... Jak tak dalej pójdzie przytyję ze 30 kg, a z córka miałam tylko 11 na plusie, w drugiej ciąży do 17 tygodnia 2 kg, więc tym bardziej coś jest nie tak...
No i żelazo na szczęście w normie bo podczas ostatniego badania dwukrotnie przekraczało parametry z widełek...

Ja nie pomoge bo sie nie znam ale moze zaraz jakas mamusia sie odezwie kt bedzie wiedziala cos na ten temat .

niedoczynnosc tarczycy wplywa na tycie mimo brania lekow- ja w pierwszej ciazy bedac na lekach przytylam 30 kg- do 20 tyg juz 17 na plusie bylam

Kassia-a jesli ja cale życie przytyv nie moge to jest ryzyko ze mam nadczynność?
nie wiem. musisz zrobic badania zeby sie tego dowiedziec. ja tez nie moglam nigdy przy tyc- jadla duzo o mialam ok figure ale w ciazy mi sie to zmienilo i wyszla niedoczynnosc. teraz puki co wynik ok ale bede kontrolowala

reklama
Do góry