reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Witajcie :)

U mnie dziś lepiej... choć nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale nie boli mnie tak żołądek i nie czuję się tak słabo...
Mdłości mnie dziś tylko męczą no i senność...
nawet bawię się dziś z Ami :)
Dziś do nas przyjechać ma moja Mama:) i zostaje u nas do jutra:) a jutro na wymianę przyjechać ma Asia (moja Sis blizniaczka) zawsze coś przy Amelci pomoże :)

Babine- trzymam kciuki i czekam na informacje z wizyty:)

Kropka - mam nadzieję że to tylko przez podraznienie :) daj znać jak będziesz po wizycie:)

Matusiak- w ciąży wykonuje się trzy takie usg, pierwsze między 11, a 13t6d, w drugim trymestrze między 16, a 20, a w trzecim miedzy 28, a 32.

U mnie, z moich obliczeń jest 6t3d dzisiaj, jeszcze nie byłam u lekarza, bo dowiedziałam się dopiero w piątek i w pon się umówiłam na piątek, czyli idę pojutrze. Wnocy było mi gorzej, ale teraz znów jest całkiem ok. Okropnie się martwię i mam jednocześnie nadzieje, że wszystko będzie ok i już będzie serduszko w piątek. Poprzednim razem było dość szybko.
Pada gdzieś śnieg? Bo u nas to jedynie szron z rana, już nie mogę się doczekać aż zabiore małego na sanki :D

Cześć dziewczyny. Dołączam do was... tzn. chyba.
Ostatni okres 7.11.
Kolejna miesiączka miała się pojawić 4 grudnia.
Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
Ehhh..

Dzień dobry !
niunia102 podziwiam cie, ja jestem już na chorobowym i siedzę w domku, 21 mam wizytę i mam nadzieję że dostanę zwolnienie aż do porodu bo niestety mam ciężka pracę, cały dzień leniu****e ale to jest dla mnie chyba jeszcze gorsze, wstaje-kładę się - wstaje-kładę się i tak w kółko i czuje się osłabiona. ....dziewczyny mam do was pytanie czy to badanie prenatalne musi być wykonane w 1 trymestrze ciąży? Czy później też je można wykonać? Jak to jest ? Gdyż jestem w pierwszej ciąży....

musi byc wykonane mieszy 12 a 13 tyg ciazy

u ja zaraz mloda dos zkoly ide zaprowadzic. lenie sie jak nie wiem- nic mi sie nie chce. wczoraj u dentysty bylam- boli ten zab ale mam nadzieje ze z czasem sie wyciszy.
magdaroz witamy, czasem tak jest ze testy nie wychodza a na usg za wczensie. ale beta wyszla wiec jestes. powtorz po 48 godzinach i zobaczysz czy dobzre przyrasta

Kropka-trzymam kciuki i czekam na info!
Matusiak-w um robia je między 11a14tc
Jolcia oby caly dzien był dobry
Magdarozz-moze owu byla późno i dlatego testy nagatywne

Mi dzis sie śniło ze krwawilam żywą krwia...na szczęście to tylko sen. Mam jednak inny problem. Od kilku dni bardzo ciezko mi sie oddycha a idac po mlodeho do przedszkola(mam blisko bardzo) czuje ze mi słabo...polozna pytala o to czy oddycham normalnir ale wtedy było ok...co myślicie?

Magdarozz- witaj:) a testy robiłaś z tej samej firmy? Kup może inne :) ale jak beta jest to coś na rzeczy musi być, sprawdź czy przurasta :)

Testy robiłam różnych firm. Dwa pierwsze w środku dnia. I tak już byłam po terminie miesiączki, więc myślałam, że ciążę pokaza, ale nie pokazaly... Ten ostatni z samego rana i tez negatyw.
Gdybym była w ciazy to liczac termin wg ostatniej OM wypada na 13 sierpnia, czyli obecnie bylabym w 6 tygodniu (5 tyg, 4 dni). Dziwi mnie to, że lekarz nic nie widział... no ale ta beta 62 no i brak okresu.

Kropka macica w ciazy jest mocno ukrwiona i dlatego kilka czerwonych plamek nie powinno oznaczać niczego złego. Ale super ze dzisiaj masz lekarza, to sie wszystkiego dowiesz i obejrzysz dzidzie :) daj znać po :) magdaroz Hmmm ja bym powtórzyła betę za 2 dni czy przyrasta ładnie. Dziwne trochę ze żaden test nie wykrył ciazy, skoro beta wskazuje ze ciąża na pewno jest. A lekarz nic nie widział bo jest jeszcze za wcześnie. U nas nie zapowiadają śniegu, mój syn jeszcze okazji nie misl na sankach pojeździć wiec póki co kurza sie w piwnicy. Mam nadzieje ze cos sypnie w nowym roku chociaz... Ja dziś dobrze sie czuje, nie chce sobie juz wkręcać, ale jednak wolałabym mieć te mdłości mocne jak wcześniej :( a mam słabe... Rano zemdliło i niedawno przez chwile tylko.. Szkoda ze usg w Domu nie mam bym codziennie sobie robiła hehe. My lecimy z młodym na spacer miłego dnia kobitki :*

reklama
Do góry