reklama
Jolcia_
Fanka BB :)
Jestem po cc i nic lekarz nie mówił, że nie mogę nosić Amelki.
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Ja znowu mnie jestem po cc a mówiła ze nie mam.nosić Dennisa
Asiunia1988
Fanka BB :)
Dziewczyny a ja z kolei was gorąco zachęcam do zrobienia tego badania. Nie tylko dla własnego komfortu psychicznego ale i dla zdrowia dzidziusia. Usg prenatalne pozwala na wczesne wykrycie wielu chorób i daje możliwość leczenia jeszcze w brzuszku a potem przygotowania się na przyjście dziecka, można np załatwiać kliniki itp. W pierwszej ciąży robiłam zarówno usg jak i test pappa, w drugiej samo usg bo ginekolog-genetyk u którego byłam w razie nieprawidłowości kierował na test na NFZ. Poza tym jeśli okaże się, że np przezierność karkowa czy kość nosowa świadczą o zwiększonym ryzyku zachorowania np na zespół downa prowadzona jest dalsza diagnostyka. Ja osobiście nie chciałabym być zaskoczona, wolałabym wiedzieć i przygotować się do tego psychicznie. Lekarz tez sprawdza inne parametry: przepływy, serduszko, pęcherz moczowy i wszystkie narządy itp. Poza tym jakość USG jest o wiele lepsza. Ostatnio będąc w 11 tyg5 dniu widziałam wszystko doskonale rączki, nosek, buźkę- niesamowite przeżycie, potem lekarz na chwilkę przełączył na 3d. Usg wykonuje się między 11 a 14 tyg ciąży. Samo USG to koszt około 200 zł. Na usg połówkowe też jeździłam.
Naszła mnie dzisiaj chęć na zrobienie pierników, znalazłam przepis z drożdżami w składzie i są po prostu rewelacyjne. Jak kupowane
Naszła mnie dzisiaj chęć na zrobienie pierników, znalazłam przepis z drożdżami w składzie i są po prostu rewelacyjne. Jak kupowane
Co do usg, to pominę, bo sama muszę się jeszcze dobrze ustosunkować, a jeśli chodzi o pierniczki, to możesz się podzielić w wolnej chwili przepisem, bo też planuje zrobić, ale ciężko mi się zdecydować jaki wybrać, a jak wyszły smaczne, to może i mi wyjdą, a synek będzie się cieszył
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Asiunia-zgadzam sie z tobą w 100%
Witam ponownie, po dłuższej przerwie...
Byłam w zeszłym tyg na wizycie, nie było widać pęcherzyka, podejrzenie ciąży pozamacicznej.Ginka kazała mi zrobić bete. W pt wyszło 480, dziś powtorzylam bylo 2200.
Jutro wizyta...ale mam stresa
Byłam w zeszłym tyg na wizycie, nie było widać pęcherzyka, podejrzenie ciąży pozamacicznej.Ginka kazała mi zrobić bete. W pt wyszło 480, dziś powtorzylam bylo 2200.
Jutro wizyta...ale mam stresa
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Babina- z tego co wiem przy ciazy pozamacicznej beta rosbie dużo wolbiej niz przy zdrowej wiec moze jednak wszystko ok
reklama