reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Witajcie :)

U mnie dziś lepiej... choć nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale nie boli mnie tak żołądek i nie czuję się tak słabo...
Mdłości mnie dziś tylko męczą no i senność...
nawet bawię się dziś z Ami :)
Dziś do nas przyjechać ma moja Mama:) i zostaje u nas do jutra:) a jutro na wymianę przyjechać ma Asia (moja Sis blizniaczka) zawsze coś przy Amelci pomoże :)

Babine- trzymam kciuki i czekam na informacje z wizyty:)

Kropka - mam nadzieję że to tylko przez podraznienie :) daj znać jak będziesz po wizycie:)

Matusiak- w ciąży wykonuje się trzy takie usg, pierwsze między 11, a 13t6d, w drugim trymestrze między 16, a 20, a w trzecim miedzy 28, a 32.

U mnie, z moich obliczeń jest 6t3d dzisiaj, jeszcze nie byłam u lekarza, bo dowiedziałam się dopiero w piątek i w pon się umówiłam na piątek, czyli idę pojutrze. Wnocy było mi gorzej, ale teraz znów jest całkiem ok. Okropnie się martwię i mam jednocześnie nadzieje, że wszystko będzie ok i już będzie serduszko w piątek. Poprzednim razem było dość szybko.
Pada gdzieś śnieg? Bo u nas to jedynie szron z rana, już nie mogę się doczekać aż zabiore małego na sanki :D

Cześć dziewczyny. Dołączam do was... tzn. chyba.
Ostatni okres 7.11.
Kolejna miesiączka miała się pojawić 4 grudnia.
Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
Ehhh..

Dzień dobry !
niunia102 podziwiam cie, ja jestem już na chorobowym i siedzę w domku, 21 mam wizytę i mam nadzieję że dostanę zwolnienie aż do porodu bo niestety mam ciężka pracę, cały dzień leniu****e ale to jest dla mnie chyba jeszcze gorsze, wstaje-kładę się - wstaje-kładę się i tak w kółko i czuje się osłabiona. ....dziewczyny mam do was pytanie czy to badanie prenatalne musi być wykonane w 1 trymestrze ciąży? Czy później też je można wykonać? Jak to jest ? Gdyż jestem w pierwszej ciąży....

musi byc wykonane mieszy 12 a 13 tyg ciazy

u ja zaraz mloda dos zkoly ide zaprowadzic. lenie sie jak nie wiem- nic mi sie nie chce. wczoraj u dentysty bylam- boli ten zab ale mam nadzieje ze z czasem sie wyciszy.
magdaroz witamy, czasem tak jest ze testy nie wychodza a na usg za wczensie. ale beta wyszla wiec jestes. powtorz po 48 godzinach i zobaczysz czy dobzre przyrasta

Kropka-trzymam kciuki i czekam na info!
Matusiak-w um robia je między 11a14tc
Jolcia oby caly dzien był dobry
Magdarozz-moze owu byla późno i dlatego testy nagatywne

Mi dzis sie śniło ze krwawilam żywą krwia...na szczęście to tylko sen. Mam jednak inny problem. Od kilku dni bardzo ciezko mi sie oddycha a idac po mlodeho do przedszkola(mam blisko bardzo) czuje ze mi słabo...polozna pytala o to czy oddycham normalnir ale wtedy było ok...co myślicie?

Magdarozz- witaj:) a testy robiłaś z tej samej firmy? Kup może inne :) ale jak beta jest to coś na rzeczy musi być, sprawdź czy przurasta :)

Testy robiłam różnych firm. Dwa pierwsze w środku dnia. I tak już byłam po terminie miesiączki, więc myślałam, że ciążę pokaza, ale nie pokazaly... Ten ostatni z samego rana i tez negatyw.
Gdybym była w ciazy to liczac termin wg ostatniej OM wypada na 13 sierpnia, czyli obecnie bylabym w 6 tygodniu (5 tyg, 4 dni). Dziwi mnie to, że lekarz nic nie widział... no ale ta beta 62 no i brak okresu.

Kropka macica w ciazy jest mocno ukrwiona i dlatego kilka czerwonych plamek nie powinno oznaczać niczego złego. Ale super ze dzisiaj masz lekarza, to sie wszystkiego dowiesz i obejrzysz dzidzie :) daj znać po :) magdaroz Hmmm ja bym powtórzyła betę za 2 dni czy przyrasta ładnie. Dziwne trochę ze żaden test nie wykrył ciazy, skoro beta wskazuje ze ciąża na pewno jest. A lekarz nic nie widział bo jest jeszcze za wcześnie. U nas nie zapowiadają śniegu, mój syn jeszcze okazji nie misl na sankach pojeździć wiec póki co kurza sie w piwnicy. Mam nadzieje ze cos sypnie w nowym roku chociaz... Ja dziś dobrze sie czuje, nie chce sobie juz wkręcać, ale jednak wolałabym mieć te mdłości mocne jak wcześniej :( a mam słabe... Rano zemdliło i niedawno przez chwile tylko.. Szkoda ze usg w Domu nie mam bym codziennie sobie robiła hehe. My lecimy z młodym na spacer miłego dnia kobitki :*

reklama
Do góry