reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Babina trzymam kciuki, daj znać jutro po wizycie! Musi być dobrze! Co do badań prenatalnych... W pierwszej ciazy robiłam, kasa chorych zwraca 80% kosztów wiec mowie a co mi tam. Tak samo testy pappa. Wyszło wszystko ok. Teraz tez zrobię. U nas to w sumie standard prawie każda przyszła mama robi te badania. Takze jestem za :) ufffff dopadły mnie przed chwila znów mdłości cieszę sie bo juz zaczynałam sie martwić. Ciekawe jak jutro bedzie. Dziś u mnie 7 tydzień. Jutro 7+1 czyli wchodzę w 8 tc. Byle do końca pierwszego trymestru...

Babina trzymam mocno kciuki bedzie dobrze moze na prawdę było za wczesnie ja bylam w czwartek nic nie bylo widac a w pon byl juz pecherzyk. Mały bo mały ale był.

Pumpkinix mój maz jest jednym z bliźniaków i tez myślałam ze moze u mnie sie trafia, ale ciąża jest pojedyncza na 100% :) a nie byłaś u lekarza na usg? Który tydzień jestes?

Część!
Wystraszylam sie troche!Bylam w toalecie i wyplynal lutinus ale taki zoltawy i jak sie podtarlam(sorki ze tak opisuje) to na papierze bylo troche takich czerwonych kropek :(
Zaraz na neta i ze to moze podraznilam przy aplikacji lutinusa i rzeczywiscie dzis tj bylo tam ciasno wiec mocniej pchnelam ... mam nadzieje ze to przez to. Bede pilnowac... a pozniej do lekarza... cale szczęście ze to dzis jakbym miala dluzej czekac to bym chyba zeszla na zawal :(
A co u was? Co wy o tym myslicie?

Hej kochane ja juz w pracy :) ale wcale nie chce mi się tu siedzieć najchetniej poszla bym spać

Pumpkinix co do blizny po cc to w 2 ciąży lekarz kazał mi uważac i za dużo nie dźwigać, ważne jest też żeby na usg sprawdził ci czy nic się nie dzieje z blizna tzn. czy się nie rozchodzi, najlepiej jak sama poprosisz o sprawdzenie bo lekarze czasami na to nie zwracaja uwagi albo zapominaja ze mialas cc

Milego dnia wam życzę

Dzień dobry !
niunia102 podziwiam cie, ja jestem już na chorobowym i siedzę w domku, 21 mam wizytę i mam nadzieję że dostanę zwolnienie aż do porodu bo niestety mam ciężka pracę, cały dzień leniu****e ale to jest dla mnie chyba jeszcze gorsze, wstaje-kładę się - wstaje-kładę się i tak w kółko i czuje się osłabiona. ....dziewczyny mam do was pytanie czy to badanie prenatalne musi być wykonane w 1 trymestrze ciąży? Czy później też je można wykonać? Jak to jest ? Gdyż jestem w pierwszej ciąży....

Ostatnia edycja:
Kropka ja tez bym sie wystraszsla w takiej sytuacji ale moze faktycznie jakies naczynko peklo podczas aplikacji. Spokojnie. Przede wszystkim idz do gina on wszystko sprawdzi. O ktorej masz wizyte?

reklama
Do góry