reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dziewczyny a ja z kolei was gorąco zachęcam do zrobienia tego badania. Nie tylko dla własnego komfortu psychicznego ale i dla zdrowia dzidziusia. Usg prenatalne pozwala na wczesne wykrycie wielu chorób i daje możliwość leczenia jeszcze w brzuszku a potem przygotowania się na przyjście dziecka, można np załatwiać kliniki itp. W pierwszej ciąży robiłam zarówno usg jak i test pappa, w drugiej samo usg bo ginekolog-genetyk u którego byłam w razie nieprawidłowości kierował na test na NFZ. Poza tym jeśli okaże się, że np przezierność karkowa czy kość nosowa świadczą o zwiększonym ryzyku zachorowania np na zespół downa prowadzona jest dalsza diagnostyka. Ja osobiście nie chciałabym być zaskoczona, wolałabym wiedzieć i przygotować się do tego psychicznie. Lekarz tez sprawdza inne parametry: przepływy, serduszko, pęcherz moczowy i wszystkie narządy itp. Poza tym jakość USG jest o wiele lepsza. Ostatnio będąc w 11 tyg5 dniu widziałam wszystko doskonale rączki, nosek, buźkę- niesamowite przeżycie, potem lekarz na chwilkę przełączył na 3d. Usg wykonuje się między 11 a 14 tyg ciąży. Samo USG to koszt około 200 zł. Na usg połówkowe też jeździłam.
Naszła mnie dzisiaj chęć na zrobienie pierników, znalazłam przepis z drożdżami w składzie i są po prostu rewelacyjne. Jak kupowane :)

Co do usg, to pominę, bo sama muszę się jeszcze dobrze ustosunkować, a jeśli chodzi o pierniczki, to możesz się podzielić w wolnej chwili przepisem, bo też planuje zrobić, ale ciężko mi się zdecydować jaki wybrać, a jak wyszły smaczne, to może i mi wyjdą, a synek będzie się cieszył :)

Witam ponownie, po dłuższej przerwie...

Byłam w zeszłym tyg na wizycie, nie było widać pęcherzyka, podejrzenie ciąży pozamacicznej.Ginka kazała mi zrobić bete. W pt wyszło 480, dziś powtorzylam bylo 2200.
Jutro wizyta...ale mam stresa

reklama
No miejmy nadzieję. Ginka powiedziała mi dzisiaj ze może za wczesna była ta pierwsza wizyta i jeszcze nie było widać pęcherzyka. Najważniejsze ze nie mam żadnych krwawien i boli

Do góry