Jolcia_
Fanka BB :)
Ann_ startowałam z dietą 1800 kalorii ale po tej diecie byłam bardzo słaba i dlatego lekarz podniósł mi kaloryczność o całe 200 na I sniadanie jadłam około 300 kcal, drugie 250 kcal, III śniadanie 100 kcal, obiad 650 kcal dwa dania zupa np. pomidorowa z makaronem zupy około 2 chochle, makaronu 45 g, tj 3 łyżki (7 penne ziarnistego) ( tu były wszystkie wytyczne z czego dodać i jak gotować zupę i makaron), ryba pieczona w folii z ziemniakami, ryby 150 g, 1 ziemniak około 90 g (ja generalnie nie mogłam jeść ziemniaków bo mi bardzo podnosiły cukier) do tego surówka z kapusty i pół jabłka 50 g, podwieczorek 150 kcal 10 paluszków niesolonych, 1/2 plasterka sera żółtego, kalarepa, I kolacja 150 kcal jogurt naturalny 85 ml z truskawkami 200g i z płatkami górskimi. II kolacja 250 kcal chleb IG pół kromki, z kiełbaską żywiecką 1 plastrek, pomidor. III kolacja 100 kcal(moja ulubiona) bułka kajzerka 20 g, mleko z wodą pół szklanki.
Przepisałam to z moich notatek z poradni diabetologicznej. Wszystkie posiłki trzeba jeść w określonych godzinach i przygotowywać wg zaleceń. Warzywa bez ograniczeń, owoce bardzo mało i małe porcje, bananów np. nie mogłam jeść w ogóle ani tego co niby można 1/3 zielonego banana. Jak odszukam strone www to później prześlę
Przepisałam to z moich notatek z poradni diabetologicznej. Wszystkie posiłki trzeba jeść w określonych godzinach i przygotowywać wg zaleceń. Warzywa bez ograniczeń, owoce bardzo mało i małe porcje, bananów np. nie mogłam jeść w ogóle ani tego co niby można 1/3 zielonego banana. Jak odszukam strone www to później prześlę