reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Karo Lina miło, że jesteś. Gratulacje!!! Ile miałaś na becie? Ja muszę się wybrać, test robiłam w poniedziałek, a jakoś brakuje mi z rana czasu na pobranie krwi :/ Napisz też ile płaciłaś za test, ja szukałam informacji i w jednym punkcie biorą 8 zł, a w lux medzie aż 65.

Co do smaków to muszę przyznać, że mam taką ochotę na konserwy, szczególnie rybne, że moje życie legnie w gruzach jak kiedyś ich zabraknie w lodówce. :) Oczywiście nigdy wcześniej w sklepie nawet nie zatrzymywałam się obok nich.

Gratuluje pozytywnych testow.

Mam cichą nadzieję ze dołączę do waszego grona...chociaż taka sama nadzieję miałam w lipcu...
....no nic nie nastawiam się za bardzo na nic, co będzie zobaczymy...

Jeszcze raz gratki i uważajcie na siebie

Happymum - no cukrzyca nic ciekawego, w tej ciąży też się nastawiłam, że będę ją mieć bo lekarz diabetolog mi niewiele szans daje, wiec się nastawiłam już na głodówkę, ale dam radę :)
Co do śluzu to ja też go mam i w pierwszej ciąży miałam bardzo dużo właśnie w pierwszym trymestrze bo poźniej było go mniej, lekarz mi to tłumaczył, że to taka bariera ochronna :) więc jest dobrze :) jęśli miałby on brązowawą barwę i brzydko pachniał to wtedy miałam się zgłosić do lekarza.
Witaminy biorę tylko kwas foliowy, a w poniedziałek po wizycie zapewne kupię jakis femibion :)

Okasia- jestem właśnie w ostatniej fazie przeziębienia pomógł mi syrop *spam* właśnie i syrop z cebuli (cebule kroisz zasypujesz cukrem i miodem, odstawiasz na noc i rano masz pyszny syrop- na mnie świetnie działa)

Kropka- są takie szczęściary co nie mają mdłości w czasie ciąży :) i przechodzą ją bez żadnych objawów :) życzę Ci właśnie takiej ciąży :)

KaroLina - gratuluję dwóch kreseczek :)

Babina - trzymam kciuki :)

Happymum ja tylko kwas foliowy. Z witaminami zaczekam do wizyty u gina.

Okasia zdrówka

Kropka nie jest powiedziane że musisz odczuwać mdłości. Zresztą jeszcze wcześnie. Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości i tylko kawa na śniadanie pomagała, śniadania musiałam wmuszac. Ale za to wymiotów nie było wcale. Każda z nas inna i każda ciąża może być inna. Nie zamartwiaj się :-)

Karo Lina witaj i gratulacje :-)

Babina a kiedy powinnaś dostać miesiączkę, dużo masz jeszcze czekania? Kciuki za was

Jolcia a dlaczego piszesz ze z cukrzyca glodowka. Aż tak mało można wtedy jeść? Ja zielona ;-)

Ann_ - generalnie jesz często ale bardzo małe porcje (7 posiłków), a kaloryczność jedzenia to tylko 2000, ja chudłam przez ostatnie miesiące ciąży... i to jedzenie wcale nie jest smaczne, chleb IG wychodził mi już bokiem, a jeść go musiałam na 5 posiłków :| ale jeszcze żyję bez cukrzycy i oby jak najdłużej :) i największemu wrogowi jej nie życzę! oby żadna z Was jej nie miała! tak dla zobrazowania to na I śniadanie miałam 40 g chleba IG (to jest ok pół kromki) z szynką, ogórkiem czy pomidorem, po około 3 godzinach II śniadanie to samo co wyżej, na 3 śniadanie 25 g chleba ( śmiałam się, że to były same skórki) z wędliną etc... generalnie to bardzo dużo zabawy wszystko musisz mierzyć ważyć i przeliczać. Ale nie ja pierwsza nie ostatnia niektórzy całe życie tak mają, więc nie narzekam :)

reklama
Jolcia a powiedzmy ile tego jedzenia to 2000 kal co na obiad i kolacje. I czemu musiałaś ten chleb. Co to ig? ;-)

Do góry