reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ann_ startowałam z dietą 1800 kalorii ale po tej diecie byłam bardzo słaba i dlatego lekarz podniósł mi kaloryczność o całe 200 ;) na I sniadanie jadłam około 300 kcal, drugie 250 kcal, III śniadanie 100 kcal, obiad 650 kcal dwa dania zupa np. pomidorowa z makaronem zupy około 2 chochle, makaronu 45 g, tj 3 łyżki (7 penne ziarnistego) ( tu były wszystkie wytyczne z czego dodać i jak gotować zupę i makaron), ryba pieczona w folii z ziemniakami, ryby 150 g, 1 ziemniak około 90 g (ja generalnie nie mogłam jeść ziemniaków bo mi bardzo podnosiły cukier) do tego surówka z kapusty i pół jabłka 50 g, podwieczorek 150 kcal 10 paluszków niesolonych, 1/2 plasterka sera żółtego, kalarepa, I kolacja 150 kcal jogurt naturalny 85 ml z truskawkami 200g i z płatkami górskimi. II kolacja 250 kcal chleb IG pół kromki, z kiełbaską żywiecką 1 plastrek, pomidor. III kolacja 100 kcal(moja ulubiona) bułka kajzerka 20 g, mleko z wodą pół szklanki.
Przepisałam to z moich notatek z poradni diabetologicznej. Wszystkie posiłki trzeba jeść w określonych godzinach i przygotowywać wg zaleceń. Warzywa bez ograniczeń, owoce bardzo mało i małe porcje, bananów np. nie mogłam jeść w ogóle ani tego co niby można 1/3 zielonego banana. Jak odszukam strone www to później prześlę :)

reklama
Jolcia wow nie wyobrażam sobie takiej diety z dzieckiem. No nie podziwiam. Mam nadzieję że tym razem jakoś uda ci się ominąć cukrzycę ciążowa.

Cześć dziewczynki! Jak sie czujecie? U mnie ok tylko brzuchol daje sie we znaki.... Co jakiś czas kłuje nie jest to jakiś skurcz czy co. Ale takie długie ukłucie :/ no ale mam weekendzik wiec wypoczywam :) Moze później skocze sobie do znajomej na kawę.... No i troche tak jakby mi sie niedobrze robi ale nie wiem czy sobie nie wkręcam :) :p Miłego dzionka!

Kropka-u mnie pierwszego dnia mdlosci byly lekkie i tez myslalam ze sobue wkrecam ale wczoraj i przedwczoraj juz byly"wyraźne" dzis póki co tylko lekko daja w kość

reklama
Macie jakieś dolegliwości? Mnie dół brzucha pobolewa. Tak jak na okres.
Doktor dał mi duphaston i luteine.
I kolejną wizyta za 3 tygodnie.

Do góry