reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, ja tą glukozę miałam rozpuszczoną w takim zwykłym plastikowym kubku w zimnej wodzie... Masakra jakaś , nie rozpuściło się dobrze i pod koniec miałam sam proszek. Fuuuuj! Po ok.15 minutach potworna zgaga po tym, miałam pobieraną krew po 1h i po 2h,i nie wiem czy coś nie halo jest ze mną ale po pół godziny po tej dawce zasypiałam na stojąco [emoji33]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Masakra, znów zasłabłam w sklepie :/ Aż mi się ręce trzęsły, cała się spociłam

Odpoczywaj, bo zarty sie juz skonczyly. Niedlugo wkraczamy w najgorszy okres czyli 3 trymestr, wiec trzeba juz bardzo uwazac.

hej, jestem tu nowa ;) termin mam na 17-20 sierpnia, jako pierwsza ze wszystkich kolezanek spodziewam sie dziecka i szukam babskiego kontaktu z osobami, ktore mnie zrozumieja

Hej nie znajdziesz lepszego towarzystwa tyle, ze my tu gaduly starszne :)

Zabawne, że w domu nawet godzinny poślizg z posiłkiem nie powoduje takiego spadku cukru, a wystarczy, że wyjdę i choćby nawet nie minęła pora posiłku to i tak zaliczam zasłabnięcie :/

Moze to tez troche na tle nerwowym?

zostalam narzeczona

Gratki :)

Polecam Wam kocyki i pieluszki bambusowe,

A o tym to nie slyszalam, rozumiem,, ze w necie gdzies to znajde :)

co do wieku to ja chyba jestem w gronie tych 'starych'

Hehe, a co ja mam powiedziec :p

Okasia, ja mam tak ale tylko w Biedronce, w innych sklepch spoko luz a tylko wejdę do Biedry i mroczki przed oczami, nogi z waty. Najgorzej jak musze sie w kolejce ustawic ... normalnie masakra. Oczywiscie nikt w kolejce nie przepusci (stalam z 1 mlekiem) lepiej udac ze sie nie widzi... szkoda gadac.
Dzisiaj kuzynka byla na obciazeniu glukoza i u nas w lab nie pozwalają wcisnąć cytryny, bo zakłamuje wynik. Nie wiem jak ja to wypije

A to ja tak mam czasem w Lidlu, ale ofc ustapienia sie nie doczekasz chyba, ze splyniesz na podloge, tylko sie gabia jak na kosmite, wkurzajace to jest.
U nas glukozy nie mozna ani popic, ani dodac cytryny.

ta glukoza taka straszna? słyszałam że zdarzają się po niej wymioty ale myślałam że to późniejsza reakcja, a nie jest to spowodowane smakiem... hmmmm

Ja mialam tylko 50, a i tak w polowie zwymiotowalam, ale sie nie przyznalam :p

Tez sie ciesze, ze wyciagam go z tego p-la, w nowym jest tak bardzo inaczej, ze az uwioerzyc nie mozna :) Z tamtego w sumie jakby tak zliczyc to juz troszke tych dzieciaczkow odeszlo, reszta z tego co sie dowiedzialam, albo odejdzie w czerwcu, albo sie jeszcze zastanawia, bo sa niestety rodzice, ktorzy nie widza niczego zlego w tym wszystkim.

Bylismy u lekarza, bo w nocy maly miala ostre ataki kaszlu juz takiego swiszczacego, w dodatku zmoczyl sie fest w lozku, wiec to juz u niego oznacza chorobe. Dostalismy Berodual do inhalacji, Mucosolvan, a na katar wapno i wit c i siedzenie w domu do konca tyg.

Okasia-nie martw sie,kazda ciaza jest inna ja w pierwszej robiłam wszystko jak na skrzydlach teraz ograniczam sie do minimum.
Ja sie czuje jak malolata :D jak uridze bede miała niecałe 24 a ti juz moje drugie :) ale cieszę sie :)
Co do ogrodu my tez na etapie robienia bo mieszkamy tu od wrzesnia...niedługo DBedzie nowy plot stawial,kamirnie izdobne juz mamy przy wejściu i ozdoby...jeszcze kwiaty do powieszenia itp i do lata bedzie ladnie

my też etap płotu, ale jeszcze mąż łazienkę kończy -się ogarnie na spokojnie

maldob witaj w gronie starych i jarych :D

witam nową mamę papercut!

wiosna powróciła! pranie na tarasie, i dziś wieczorem mam gina, oby same dobre wieści były więc wpadam dzis na wieczorne posiedzenie zdac relacje hihi

Heromina - teraz doczytałam o p-lu. Karny jeżyk w formie fotelika dla 5latka?!
To one się tam mieszczą?! o_O
Co za pomysł!

niedługo DBedzie nowy plot stawial,kamirnie izdobne juz mamy przy wejściu i ozdoby...jeszcze kwiaty do powieszenia itp i do lata bedzie ladnie

Ooo, to będzie pięknie latem! A może już nawet na majówkę! :)

wiesz heromina kosmos z tym przedszkolem.... ja sama się przymierzam do zmiany przedszkola, nie ma u mnie takich rzeczy- ale są inne rażące..... jednak jak to zmiana -sama sie obawiam by nie trafić z deszczu pod rynnę

happymum - wszystkiego najlepszego dla synka ;)
co do wieku to ja tu jestem największa małolata
:D jak urodzę to będę miała 21lat i 23 dni :D a ślub wzięłam miesiąc po 20 ;)

u mnie krzywa cukrowa była straszna, dostałam duży plastikowy kubeł z tym roztworem i w połowie picia zwróciłam, to na pewno było więcej niż szklanka, prędzej dwie :/ a na czczo ciężko mi było znieść ten smak. Niestety już wiem że na następnej wizycie znów mi to zleci :(

podziwiam te co pracują i ogarniają dzieci jeszcze, mój pierwszy trymestr był masakryczny a teraz to tylko bym spała....mi w rossmanie bywa słabo, ostatni raz jak byłam to chyba jeszcze słabo wyglądałam na ciężarną bo nie zawołała mnie kasjerka..:p

Jakims cudem nadrobilam... szczegol, ze podcza czytania, doszla jedna strona.
Rok 2016 bedzie na pewno rokiem z ogromnym przyrostem naturalnym. Nas jest tu duzo, wczoraj dowiedzialam sie, ze kolejna znajoma w PL jest w ciazy oraz syn szefa szwagra (hahahahah) tez bedzie mial bobasa. Tutaj w tym roku mamami zostalo, badz zostanie 5 kolezanek z najblizszego otoczenia. Nie wierze - albo sie stazeje i to ten czas, ze wszyscy znajomi maja dziecko, albo Taki rok plodny :D

Pogoda tak w kratke, ze krotki rekaw czlowiek zaklada, a za godzine kalosze, kurtka i parasol. Od kilku dni mozna zwariowac. Ale taki rejon - gory, wiec deszczowo i dwie pory roku: zima i lato. Tak naprawde nie ma nic po srodku.

@happymum20 wszystkiego najlepszego dla Dennisa! Czterolatki sa takie fajne! :p
Ja dzis czuje jakies parcie na dol i boli brzuch, ale bez skurczy. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie i to tylko mala sie tak ulozyla.

@papercut ja w tym roku 2 lipca koncze 24. Witamy, cieszymy sie, ze zwiekszasz grono malych dziewczynek :) mysle, ze o nadrabianiu w stecz mozesz zapomniec haha ja bym sie nie podejmowala. I niech wszyscy nasi znajomi podziekuja za to forum.

Dzis wlasnie pomyslalam, ze wszystko to co pisze tu, musialabym pewnie mowic komus innemu. Gadalabym ylko o ciazy i dzieciach, a wiadomo jak w tym wypadku jest z cierpliwoscia. Zostalabym sama i nikt nie chcialby ze mna gadac :( haha

Ja mam pytanie, bo chyba ktoras miala tez taki problem. Pisalam, ze przyjaciolka miala akies problemz i wlasnie m.in. skrocila jej sie szyjka o 1,5cm. Lekarz proponowal zostanie w szpitalu, ale nie namawial, to wolala do domu. I teraz panikuje, bo w internetach strasza. Czy faktycznie jak szyjka sie skroci, to zaraz sie rodzi, czy po prostu czasem sie zdarza i pizniej i tak mozna dochodzic do konca bez problemu.

A wczoraj co za dzien. Nie dosc, ze po tej ciezkiej nocy ledwo funkcjonowalam, to babka mnie autem potracila. Wlasciwie tylko dotknela, ale ruszyla jak bylam na przejsciu wariatka.... A moj ukochany chlopak zamiast pocieszyc, to opierniczyl, ze to juz wypadek i policja, a ja sobie po prostu poszlam. I jak bede miec chocby siniaka, to dla rownowagi nabije mi drugiego :p wredny Potwor i panikarz!

reklama
Fimka-13.05 zaczyna urlop wiec wtedy bedzie robil najwiecej...jeszcze taki podest z drewna chcemy wybudować...zeby tam grila stawiać i stół z krzeslami :)
Czekamy tez az wreszcie przyjdą zribuc nam kuchnie i łazienke(remont generalny,lacznie z burzenirm sciany i wynuanim boilera) ale nie znamy dokładnej daty. Pozniej zostanie tylko odmaliwanie w sypialniach
Mika-ja pierwsze rodzilam w kwietniu a 20lat konczylam e listopadzie tez bylam młoda ale bardzo sobie chwale wczesne macierzyństwo(oczywiście jak ma sie stalego partnera i stabilna sytuacje finansową)

Do góry