reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
u mnie króluje za to słodkie śniadanie, zawsze :D albo płatki z mlekiem, albo jogurt, albo drożdżówka i sok, na nic innego nie mam nigdy ochoty rano :p
z tymi lodami to cos jest....nic mi takiej ulgi nie przynosi ;) dobrze ze mam sklepik pod blokiem z różnymi lodami i do 23 mają otwarte!

mamakulka - współczuję! Wróciliśmy w lutym na swoje ukochane osiedle, i pod nosem mam masę sklepików takich małych, mięsne, warzywniak, 3piekarnie, naprawdę 10min i jestem w domu :) no i biedronka, polo market, pepco i drogerie też mam pod nosem wiec idealnie jak dla mnie :D aaa i żłobek zrobili po drugiej stronie ulicy, w przyszłości pewnie z niego skorzystam :D

Hehe a my uciekalismy z mężem z miasta coraz dalej i w końcu wylądowalismy na gorze góry w domku drewnianym i dookoła mamy las wiec ciężko o sklepy. Ale jak ma się auto to nie ma problemu :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ooo, cudnie tam pewnie macie :) fajnie by było mieszkać tuż pod większym miastem, właśnie w domku. Za pare lat planujemy tak zrobić ale na razie nie chcemy wiązać się kredytem bo za młodzi na to jesteśmy :)
dziewczyny pytanie takie organizacyjne, na ile czasu przed porodem chcecie miec kompletną wyprawkę? I kiedy łóżeczko kupujecie?

Mamy około 30 km do centrum ale droga fajna wiec 20 minut i juz :)

Prawdę mówiąc ja wyprawkę mam gotowa juz prawie całą. Łóżeczko kupiłam bo była okazja. Wózek i ubranka od siostry wiec mam i potrzebuje jeszcze ******* typu materacyk Wanienka i inne tego typu rzeczy i kupię je za tydzień bo mąż gotówkę przywiezie to będzie z głowy. Nie wierzę w zabobony a mąż juz nigdzie nie pojedzie wiec można już mieć :) mieści sporo wiec nie graci ;) oczywiście ciocia moja dostaje spazmow na myśl o tym , że mam już łóżeczko :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

to tak jak moja tesciowa :D ona to ma te zabobony....a najlepsze jest jak mi powiedziała że dopóki sie dziecka nie ochrzci to nie można obcinać paznokci tylko trzeba obgryzać....no myślałam że padnę...a jak zapytałam co jesli nie będę obgryzać to nie wiedziała co się stanie i sama tak nie robiła :D
ja mam przypływ dużej gotówki 1 czerwca i chciałabym wtedy kupic większość wiec to chyba nie będzie za wcześnie ;)

reklama
szczerze to ja się waham czy chrzcić, z mężem nie jesteśmy wierzący, mamy tylko ślub cywilny i jakbyśmy już zdecydowali się na chrzest to tylko ze względu na to żeby rodzina nie marudziła :p a to też troche głupie robić coś ze względu na kogoś...ja jestem zdania że dziecko powinno mieć wybór, będzie dorosłe to samo wybierze czy chce tego chrztu czy nie ;)

Do góry