reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

No dlatego właśnie ja nie będę chrzcila. Rodzina na pewno pędzie gadać , ale.juz im powiedzialam , że jak mają chęć wychowywać i robić chrzty i inne to niech najpierw sobie zrobią dziecko :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No u mnie to no chwila ktoś coś gada. Szlag mnie już trafia a co dopiero będzie jak się mały urodzi... niech śpi na brzuchu! Niech spi na plecach ! Chusta! Bez chusty! Masakra... hehe na kiedy masz termin?

30.08. ;) a Ty? Porady będą pewnie każdego dnia, matka ostatnio do mnie bym szorstkim ręcznikiem sutki przecierała to nie będą mnie boleć podczas karmienia....:D

Chyba bym zdechła jakbym miała sutki trzec ręcznikiem! Jak woda poleje ton boli a ręcznik by mi chyba je urwał :)
Ja mam termin na 13.08 ale moje urodziny są 11 08 i chciałabym żeby wtedy mały wyskoczył :)

My mamy ślub mieszany. To była jedyna możliwość żebyśmy obydwoje żyli zgodnie ze swoimi przekonaniami. Ja jako niewierząca mąż jako wierzący. Musiałam przy okazji podpisywania formalności w kościele podpisać dokument, że nie będę utrudniała mężowi praktyk religijnych, a dzieci wychowane będą w wierze. Także kwestia chrztu rozwiązana. Przeraża mnie tylko koszt z tym związany i impreza rodzinna, na którą ochoty wielkiej nie mam :/

Co do wszystkich mądrych porad to u mnie teściowa jest guru, kobieta która wszystko robi najlepiej i wszystko wie :) Możecie już ustawiać się w kolejce po porady, zaczynam sprzedaż biletów :) Już mi się gotują wnętrzności na samą myśl o tych uwagach typu: załóż mu czapeczkę, zamknij okno itd. :/ Oby mąż był przy tym, bo jak będzie to da jej popalić. Mnie niestety czasem nie wypada :/

mamakulka też mam dom drewniany :D
jeeeeeest klimaaaaaat!

my będziemy chrzcić dziecioka, przy dwójce w lokalu robiliśmy ale mieliśmy małe mieszkanko teraz na ogródku zrobię, na spokojnie - my i chrzestni- obiad i ciasto, przyjacielskie spotkanie bez niepotrzebnej spiny ;)

mika ja tam pocierałam przy 1 dziecku i co? sutki krwawiły jak cholera....nie ma zasady a dobre rady cioć to mam ochotę gwizdnąć w pi.........pierona ;)

uwierzcie mi lepiej wyprawkę powoli kompletować :) krok po kroku i nawet nie skapniecie się ze wszystko macie :) a budżetu nie obciążycie dużym jednorazowym (przepłaconym) wydatkiem ;)

Mnie prawdę mówiąc trochę irytuje kwestia chrzczenia dzieci bo powinny mieć wybór. Ale każdy robi co chce :)

No porady mnie mordują. Kurde z tymi czapkami ...

ja wyprawke chce miec juz gotowa na poczatku czerwca- wyprane, wyprasowane, lozeczko zlozone, wozek wywietrzony .....
niby cieplo a tak zmarzlam ze szok- ta pogoda zdradliwa jest strasznie.

my tez bedzoemy chrzcic- przy malej w lokalu orbilismy dla anjblizszej rodziny i etrz tez tak zrobimy. nie wyobrazam sobie w domu robic i iagle latac przy malym dziecku.

reklama
Moja siostra chrzcila rok temu i robiła w domu przyjęcie. Tyle roboty bylo ze koniec świata a większość żarcia I tak zostało bo było lato , upał jak cholera i nikomu nie chciało się jeść :) także bez sensu.

Do góry