reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Hej :) u nas sloneczko az chce sie zyc:)
Ja ruchy czuje od tygodnia a obecnie 21tydz wiec jest czas nie ma co sie martwic. Mala mi uciska z prawej na dole od paru dni az czasem na noge promieniuje ale ciesze sie ze juz ruchy sa i to calodzienne wiec czlowiek spokojny.
Zaraz na spacerek i na lody.

A ja dziś zaczęłam dzień od fryzjera i cieszę się jak głupia, bo od 2 lat planowałam tę wizytę! Pierwszy raz od 18 lat mam włosy do ramion!!! Mój D padnie na zawał jak wróci z pracy, bo nic mu nie powiedziałam że idę dzisiaj.

Też bym ponarzekala na mojego uciekającego od domowych obowiązków chłopa, ale nie wypada tydzień po ślubie. Hehe Ale u nas też przeboje były różne ;-)

Napisane na G620S-L01 w Forum BabyBoom

Dominika to nie jest tak do konca bo mierzy siw na lezaco i tylko od dna macicy di kosci loniwej. 75% kobiet ktore ma za maly brzuch ma tez sa male dziecko lub za mało wód.znow za duzu brzuch to czesto wielowodzie dlatego w uk przy kazdej wizycie od 24tc do konca mierza brzuch i w razie czego wysylaja na disatkowr badania usg i ktg moja kolezanka tam miala i od 28tc usg i ktg 2 razy w tyg bo dziecko nie roslo skonczylo sie tak ze w 36tc wywolywali porod a maka ważyła 1800g
mamakulka-ja od początku przeczuwalam ze dziewczyna i tak jest.

Ja tez pierwsza ciąża i myslałam, że będę dłużej czekać na pierwsze ruchy a tu nawet dość szybko sie pojawiły, bo pod koniec 17tc. Jeszcze nie są jakies mocne, ale z dnia na dzien jest ich coraz wiecej.
My za tydzien mamy połówkowe, ale nie bedziemy poznawać płci. Zawsze marzyła mi sie niespodzianka przy porodzie :-)

Ja pierwsze delikatne bable tez w 17 tc a później łożysko się podniosło i juz mniej.

A co do plci to ja jestem taka niecierpliwa , że w zyciu bym nie wytrzymala do porodu także podziwiam :D

Napisane na SM-N910C w Forum BabyBoom

Ja też już czuję ruchy! Od 1.04 :D czyli całe 5 dni :p

Wczorajszy wieczór okropny - znowu stawiał mi się brzuch i miałam nieregularne skurcze co 7-12 min.
Przeszły jak wzięłam prysznic.
Ale chwilę grozy przeżyłam :(

Dzisiaj leżę i nie robię NIC.

reklama
Ja też mam dziś dzień dziecka. Najpierw pyszne śniadanko, potem poszłam na osiedlowego domowego hamburgera z lemoniadą, potem spacer, zakupy dla syna, drzemka, zakupy owoców na bazarku, balkoning i owocowy podwieczorek z domową lemoniadą. Nareszcie mogę jeść owoce, nie wiem jak bez nich wytrzymałam. Pogoda bajeczna :)

Do góry