reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka - jeszcze poczujesz :yes: masz spory brzuszek, a dziecko jeszcze małe, na pewno chude osoby czują szybciej.

nati - co za sny... :baffled::confused2:

Matuiak - jestem ciekawa efektu końcowego :yes::-) :)

reklama
natii - ja też mam takie dziwne sny, są takie hmm...intensywne? Nie wiem jak to ująć ale momentami aż męczą :D Twoja mama ma dziś urodziny?

mamakulka - na pewno niedługo poczujesz malucha :) ja jak zaczęłam 18tydz to leżałam z ręką na brzuchu i czekałam na jakiś ruch :D i po kilku dniach zaczęłam czuć takie muśnięcia jakby rybka się wierciła. Dziś zaczęłam 20tydz i rano takiego kopniaka dostałam że aż się wystraszyłam, mąż aż pytał co się stało :D dopiero po chwili do mnie dotarło i zaczęłam się cieszyć jak głupia :)

ja mam jutro wizytę, nie mogę się doczekać! Tak bardzo chciała bym już poznać płeć :) dzisiaj biorę się za sprzątanie to szybciej mi czas zleci :)

miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizytujące!

No kurcze , ja mam dużo na sobie plus łożysko na przedniej ścianie wiec to na pewno swoje robi. Ale czekam bo juz fajnie byłoby mieć harce w brzuchu i się nie martwić :) Ja mam 22 tydzień wiec juz późno. .. ale czytałam , że w pierwszej ciąży można czuć bardzo późno.

Napisane na SM-N910C w Forum BabyBoom

okasia - dzięki za słowa otuchy, muszę zatem wyluzować i się już nie nakręcać :)

sny i nocki to u mnie też wyzwanie :) poza tym że SIKU, a potem nie mogę usnąć! to jeszcze sny tak pokręcone że mąż się śmieje że mam przestać tv oglądać :D

beata to może być też kwestia temperamentu dziecka. Póki czujesz ruchy to nie ma się czym przejmować :) Moja kuzynka urodziła dwóch chłopców, przy pierwszym ruchy były sporadyczne i raczej delikatne. Drugi kopał jak szalony. Teraz mają już swoje lata i ewidentnie widać, że starszy jest spokojnym dzieckiem, a młody to szatan :)
U mnie prawdopodobnie będzie szatan :)

Maldob witaj! W pierwszej ciąży faktycznie wszystko przytłacza :) Napisz jak się czujesz, czy wszystko ok i jaka płeć. My tu prowadzimy statystyki płci :)

co mówią statystyki płci? :))) kogo więcej? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez jutro wizyta i mierzenie brzucha i modle sie zeby było nie mniej niz 23cm...ni jak mi nie wychodzi wiecej niz 20cm.
u nas pogoda koszmarna i mega deszczowa. ja sprzatam a mlody dostał pozwolenie na gre na tablecie

maldob na razie większość chłopców :)

Właśnie oddawałam się codziennemu rytuałowi smarowania brzucha, przed lustrem żeby dostrzec ewentualne rozstępy, a tu cienka krecha :) Oczywiście internet poszedł w ruch czy oby nie za wcześnie, a tu się okazuje, że pojawia się w drugim trymestrze. Myślałam, że pojawia się później :) Taka niespodzianka :)

od początku ciąży obstawiam że to chłopiec - mąż, że dziewczynka :) zobaczymy kto ma rację. Ale po upartości Dzidziusia (bo nie chce się pokazać) mogę sądzić że jednak po mamusi więcej genów :D

reklama
Ja wiedziałam , że chłopiec od 9 tygodnia . Taki czuj po prostu. Obudziłam się w nocy nawet i do mojego męża powiedziałam, że syn będzie . no i będzie faktycznie chociaż on chciał mała blondyneczke w domu :) chociaż w sumie nie wiem po kim blondynka by była bo oboje ciemne włosy :D a ta teorie nub sprawdzalyscie? ?

A przy okazji rano się skarżyłam, że mały się nie odzywa to trochę chce mamę udobruchac i od czasu do czasu pukanie :)

Napisane na SM-N910C w Forum BabyBoom

Do góry