reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka - jeszcze poczujesz :yes: masz spory brzuszek, a dziecko jeszcze małe, na pewno chude osoby czują szybciej.

nati - co za sny... :baffled::confused2:

Matuiak - jestem ciekawa efektu końcowego :yes::-) :)

reklama
natii - ja też mam takie dziwne sny, są takie hmm...intensywne? Nie wiem jak to ująć ale momentami aż męczą :D Twoja mama ma dziś urodziny?

mamakulka - na pewno niedługo poczujesz malucha :) ja jak zaczęłam 18tydz to leżałam z ręką na brzuchu i czekałam na jakiś ruch :D i po kilku dniach zaczęłam czuć takie muśnięcia jakby rybka się wierciła. Dziś zaczęłam 20tydz i rano takiego kopniaka dostałam że aż się wystraszyłam, mąż aż pytał co się stało :D dopiero po chwili do mnie dotarło i zaczęłam się cieszyć jak głupia :)

ja mam jutro wizytę, nie mogę się doczekać! Tak bardzo chciała bym już poznać płeć :) dzisiaj biorę się za sprzątanie to szybciej mi czas zleci :)

miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizytujące!

No kurcze , ja mam dużo na sobie plus łożysko na przedniej ścianie wiec to na pewno swoje robi. Ale czekam bo juz fajnie byłoby mieć harce w brzuchu i się nie martwić :) Ja mam 22 tydzień wiec juz późno. .. ale czytałam , że w pierwszej ciąży można czuć bardzo późno.

Napisane na SM-N910C w Forum BabyBoom

okasia - dzięki za słowa otuchy, muszę zatem wyluzować i się już nie nakręcać :)

sny i nocki to u mnie też wyzwanie :) poza tym że SIKU, a potem nie mogę usnąć! to jeszcze sny tak pokręcone że mąż się śmieje że mam przestać tv oglądać :D

beata to może być też kwestia temperamentu dziecka. Póki czujesz ruchy to nie ma się czym przejmować :) Moja kuzynka urodziła dwóch chłopców, przy pierwszym ruchy były sporadyczne i raczej delikatne. Drugi kopał jak szalony. Teraz mają już swoje lata i ewidentnie widać, że starszy jest spokojnym dzieckiem, a młody to szatan :)
U mnie prawdopodobnie będzie szatan :)

Maldob witaj! W pierwszej ciąży faktycznie wszystko przytłacza :) Napisz jak się czujesz, czy wszystko ok i jaka płeć. My tu prowadzimy statystyki płci :)

co mówią statystyki płci? :))) kogo więcej? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez jutro wizyta i mierzenie brzucha i modle sie zeby było nie mniej niz 23cm...ni jak mi nie wychodzi wiecej niz 20cm.
u nas pogoda koszmarna i mega deszczowa. ja sprzatam a mlody dostał pozwolenie na gre na tablecie

maldob na razie większość chłopców :)

Właśnie oddawałam się codziennemu rytuałowi smarowania brzucha, przed lustrem żeby dostrzec ewentualne rozstępy, a tu cienka krecha :) Oczywiście internet poszedł w ruch czy oby nie za wcześnie, a tu się okazuje, że pojawia się w drugim trymestrze. Myślałam, że pojawia się później :) Taka niespodzianka :)

od początku ciąży obstawiam że to chłopiec - mąż, że dziewczynka :) zobaczymy kto ma rację. Ale po upartości Dzidziusia (bo nie chce się pokazać) mogę sądzić że jednak po mamusi więcej genów :D

reklama
Ja wiedziałam , że chłopiec od 9 tygodnia . Taki czuj po prostu. Obudziłam się w nocy nawet i do mojego męża powiedziałam, że syn będzie . no i będzie faktycznie chociaż on chciał mała blondyneczke w domu :) chociaż w sumie nie wiem po kim blondynka by była bo oboje ciemne włosy :D a ta teorie nub sprawdzalyscie? ?

A przy okazji rano się skarżyłam, że mały się nie odzywa to trochę chce mamę udobruchac i od czasu do czasu pukanie :)

Napisane na SM-N910C w Forum BabyBoom

Do góry