reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

To może wywołać poród ale już na samej końcówce. Dlatego nie pozwalają na koniec okien myć;) ja mylam wszystkie jak leci bo już byłam tydzień po terminie a i tak to nie pomogło;)

reklama
ile ja się okien namyłam by urodzić :D okasia nie słuchać nie słuchac i nie słuchać- ja dziś na fb dałam zdjęcie jak dzieci mnie całuja po brzuszku i co? komentarze że wielki brzuch mam :D nie zadowolisz człowieka :D

No to jakimś cudem 5 przez 10 udało się mojej teściowej powiedzieć prawdę. Choć w rozmowę z lekarzem nie wierzę, raczej w to, że gdzieś usłyszała np. w tv.

Koficzka u mnie też wszystko źle. Na początku miałam za mały brzuch, a teraz też za duży :) A przecież mam taki wielki wpływ na to jak rośnie :) Jestem zwolenniczką teorii, że mowa jest srebrem a milczenie złotem :) Tak sobie wczoraj siedziałam i nic nie mówiłam, a reszta ginekologów amatorów dzieliła się teorią na temat ciąży i macierzyństwa :) Najlepsza jednak była właśnie przyjaciółka teściowej, uduchowiona przez sektę, do której należy. Jej teorie to był taki kosmos, że 5 razy wychodziłam do łazienki, a o 17 już pytałam teściowej czy przypadkiem nie zacząć przygotowywać kolacji :)

hahahahahaaa samozwańczy ginekolodzy rządzą :D nio jakbym to ja miała wpływ to kształt brzucha i jego wielkość- jest jak jest- ale komentarze muszą być :D

te mamy, które mają więcej niż jedno dziecko, odczuwałyście inaczej dzieciaczki w brzuszku? moja szwagierka mówi, ze drugie dziecko o wiele bardzij kopało od pierwszego, a to pierwsze rzeczywiście bardzo spokojne, jest to logiczne?

Jestem chyba wyrodna matka, bo z 1-szej ciazy malo co pamietam :)

Aaa jeszcze jedna rewelacja świąteczna, którą muszę się podzielić. Dostałam zjebkę od teściowej jak chciałam ściągnąć coś z górnej półki w kuchni. Że niby kobieta w ciąży nie może podnosić rąk do góry, więc jej odpowiedziałam, że w zabobony nie wierzę. Teściowa mnie przekonywała, że to nie zabobony tylko kiedyś jej tak lekarz mówił, nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego, ale podobno można poronić :oo:
Słyszałyście kiedyś o czymś takim?

Tak slyszalam o czyms takim i w 1-szej ciazy i teraz

ja dziś na fb dałam zdjęcie jak dzieci mnie całuja po brzuszku i co? komentarze że wielki brzuch mam :D nie zadowolisz człowieka

hahahhaa leje

tamtusia - j akurta w 2 ciąży szybciej czułam ruchy I mały kopał znacznie bardziej, ale moim zdaniem nie ma na to żadnej reguły. dzieci też mogą się inaczej ułożyć, inne możesz mieć nieco powłoki brzuszne I dlatego jednego czuć bardziej innego mniej.
jednak to prawda, ze nawet u jednej kobiety każda ciąża może być zupełnie inna (jak u mnie).

koficzka - z tymi zdjęciami to też różnie moze być, często perspektywa ma znaczenie, albo pora dnia, sposób ubrania się :wink:ale komentarze w stylu za duży za mały normlanie zwalają z nóg :-D

heromina a co ja miałam powiedzieć :D
dominika a pewnie, ale zdjęcie nad wyraz korzystne było hahahaha

wrzuciłam coś na bazarek kto przekupa ta pędzi

ja na fb nie wklejam zdj, ani zadnych info zwiazanych z zyciem priv, jak sie mala urodzi to tylko napisze cos w stylu witaj coreczko i jakies tam buciki rozowe z neta sciagne czy cos, zadnego zdj. Mam fiola na pkt swojej prywatnosci w necie i ograniczam sie do minimum informacji

koficzka kazdy odbiera czy to zdj czy jakies tam wpisy po swojemu,a teksty o duzym brzuchu moze z zazdrosci hyh nie wiem, mi dobry kolega przy 1-szej ciazy tez jakies uwagi prawil na temat wygladu i jeszcze mialam mu zdj brzucha na roznych etapach robic hmm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heromina ja mam blokadę tylko dla znajomych- a i tych podzielonych na bliskich i dalekich więc nie wszyscy widzą foty, ale zaskoczona byłam nie ukrywam kilkoma komentami ;)

reklama
U mnie to mąż ma fisia na punkcie prywatności i jeszcze przed poczęciem mi oznajmił, że nie zgadza się na udostępnianie żadnych zdjęć dzieci. Też mam blokadę tylko dla znajomych i w zasadzie nie pamiętam kiedy udostępniałam jakieś zdjęcie czy posty.

Właśnie sprawdziłam wyniki badań i okazuje się, że wszystko wskazuje na lekką anemię. Za to magnez wyszedł mi ok, a mam w nocy skurcze łydek. Ciekawe, że jak wymiotowałam to wyniki były lepsze niż teraz jak odżywiam się racjonalnie :/

Do góry