reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziękuję za wsparcie. Tak się wczoraj na siebie wkurzyłam za gapiostwo :/ Może nie będzie tak źle :)

A u mnie dziś pogoda śliczna :) Przed chwilą byłam w Rossmannie i upolowałam promocje :) Jestem z siebie zadowolona :) Teraz wsuwam śniadanko i zabieram się za resztę porządków. Choć nie będzie to dziś takie proste, bo mąż jest w domu. Moja moczymorda chyba zapomniała, że nigdy nie pije wódki i wczoraj na pępkowym tak zaszalał, że dziś zdycha w domu. Swoją drogą ciekawy pomysł żeby robić popijawę w środku tygodnia. Chciałabym resztę towarzystwa zobaczyć dziś w pracy

reklama
Hej :)

Witaminami myślę, że nie ma sieco prsejmowac :)kiedyś w ogóle nie było i żyjemy :*

A co do skurczów braxtona wytłumaczcie mi proszę jakie to odczucie, to moja pierwsza ciąża, jestem panikara i boję się , że zeswiruje i polecę do lekarza :) Jestem teraz 20 tydzień 5 dzień wiec przypuszczam , że niedługo się pojawią.

Hello.

A ja dzisiaj rano zaliczyłam szpital.... Od 5 rano zaczął mnie brzuch i kręgosłup boleć.. Nawet trzy razy do ubikacji leciałam bo mnie cislo. Rano o 8 dalej bolało więc się wystraszylam. Akurat trafiłam ma mojego lekarza w szpitalu i od razu mnie zbadał i usg zrobił. Ogólnie wszystko dobrze a szyjka 4 cm ale miesiąc temu miała 5 cm. Kazał leżeć brać duphaston i nospe. Wczoraj się nabiegalam więc może przez to....Na szczęście w domu a nie zostawili mnie w szpitalu.

Basia takie przeżycia stresujące :* Ja na początku byłam odsylana z plamieniem bo to niby normalne i w końcu 4 lekarz wykrył krwiaka. Także lepiej sprawdzić. Długa masz szyjkę. Moja od początku 3.7 cm

No ja na szczęście nie plamie tylko ten ból a szczególnie ta prawa nerka... Ona potem myli czy to skurcze czy nie...Ale zaczął cały brzuch boleć i to bym rozumiała że ma prawo ale u mnie boli i przerwa... I tak w kółko więc wolałam nie ryzykować. A przy zmianie pozycji to bardzo mnie boli brzuch.

Basia odpoczywaj. Pewnie lepiej zapytać lekarza niż się zamartwiać w domu.

Mi lekarz nigdy nie powiedział jaką mam dł. szyjkę ani w pierwszej ciąży ani teraz. Na jakiej podstawie Wam podają? tzn jak mierzy lekarz?

Basia odpoczywaj. Pewnie lepiej zapytać lekarza niż się zamartwiać w domu.

Mi lekarz nigdy nie powiedział jaką mam dł. szyjkę ani w pierwszej ciąży ani teraz. Na jakiej podstawie Wam podają? tzn jak mierzy lekarz?

reklama
fluttershy, jest, ale w jednej tabletce połowa dziennego zapotrzebowania, a trzeba brać dwie :/ A ja głupia nie przeczytałam ulotki i brałam tak jak poprzednie suplementy czyli jedną tabletkę na dobę :/
Już mi przeszła złość na samą siebie, bo mnie uspokoiłyście. Mam nadzieję, że zapomnę o tym incydencie i jak dzieciak będzie miał problemy z ortografią to nie ugotuję się w wyrzutach sumienia :)

Do góry