reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Nati ja dopiero co przestałam walczyć z zajadami. Mi pomogła maść cynkowa. Można brać jeszcze witam. B2. Ja zacznę z 2 tyg przed porodem. Bo po poprzednim porodzue okropne zajady miałam.

Ja nic nie przytyłam w ciazy jeszcze kg zjechalam ale ja prawie co wieczór wymiotuje koszmar jakis.

reklama
moje święta minęły bardzo miło :) takie spokojne święta, z objazdówką po rodzinie, ale bez wielkiego latania w domu.

okasia eh, niektórzy już muszą komentować wszystko :( taki typ ludzi pewnie
nati ja ważę się tylko na wizytach więc dziś się dowiem, ale myślę, że 2 kg przez te trzy tygodnie to minimum :)

ja dziś pojechałam na wizytę na 10 -mam 25 kilometrów, po czym się okazało, że wizyta na 16, źle odzytałam godzinę, tzn wyglądało mi to na 0 a jak się okazało to 6 była :) dzwoniłam do lekarza, że nikogo nie ma, a on, ze zszedł z dyżuru właśnie,mam nadzieję, że go nie obudziłam :)

kurczę to moje dziecię w brzuchu jest takie leniwe, czuję rano najczęściej i wieczorem, ale to jest takie delikatne, jakby od niechcenia, pamiętam, ze synek w tym czasie już intensywniej dawał znać, ale to taki szaleniec mały :), te mamy, które mają więcej niż jedno dziecko, odczuwałyście inaczej dzieciaczki w brzuszku? moja szwagierka mówi, ze drugie dziecko o wiele bardzij kopało od pierwszego, a to pierwsze rzeczywiście bardzo spokojne, jest to logiczne? mam nadzieję, że wszytsko ok, już nie mogę się doczekać wizyty

Uruchomilam Sudokrem, a mam jeszcze pastę cynkowa. Działa jak maść? Mysle, ze nie ma różnicy. Mysle, ze to od braku żelaza i osłabienia. Sprobuje mysle powoli, jak nic nie da, to 6.04. mam wizytę, to zapytam doktorka ;) chyba, ze mogę witaminę B2 kupic i zjadać, żadnych większych szkód nie powinno to przynieść.

U nas swieta minely w miare spokojnie. Jadlam sporo ale nie przytylam nic :) zaczelam dzis 22 tydzien i dalej 4 kg na plusie. Rodzina meza zadowolona z wiesci o mojej ciazy ale tez nie dowierzali ;)
Bylam dzis na polowkowych, wszystko ok wiecej w watku wizytowym.
Po powrocie do domu zabieram sie za porzadki w rzeczach corki :)

nati nie kochana od żelaza, a od braków wit z grupy B- uzupełnij i się zagoi!

frytka najlepszego na nowej drodze życia- szczęśliwości i krótkich burz!

okasia ile osób na obiad się wstawiło? ;)

u nas swieta na spokojnie, ognisko ze znajomymi, w lany poniedziałek basenowo, w niedziele piękna pogoda i spacerkowo- naprawdę spokojnie miło i bez nerwów
a co imienia nikomu nie mówię i nie mówie tez kiedy rodzę :D a jak już to kłamię :D taka ze mnie zawodniczka :D ale w poprzedniej ciąży dali mi popalić znajomi....niby chcieli dobrze....ale ile można w upały stulecia znieść pytania czy urodziłam ( a urodziłam 2 tyg po terminie) teraz więc zawodowo kłamię :D

Mnie też dziś natchnęło na zmiany logistyczne w rzeczach dziecka :) No i muszę trochę doprowadzić kuchnię do porządku, pomrozić jedzenie i jakoś opanować ten chaos.

Koficzka zjawiło się minimum, czyli ojciec z dziadkiem. A od tamtych dalej żadnego kontaktu, nawet życzeń na święta, sama zresztą też nie wysłałam. Cieszę się, że już po.
Ja też mam już dość tych pytań, zwłaszcza o imię. Generalnie jestem spokojna, ale ile można. Co wizyta u teściowej, a ostatnio byliśmy u niej 3 dni pod rząd to w koło to samo pytanie "a imię już wybraliście?" Chryste, nic się od 18 godzin w tej kwestii nie zmieniło :/ No i jeszcze wkurzają mnie opowiastki o chorobach/zgonach dzieci, traumatycznych porodach i poronieniach. Jestem bardzo spokojną osobą, ale myślę, że trzeba mieć nieźle nas**** we łbie żeby kobiecie w ciąży opowiadać takie rzeczy.

okasia nie sluchaj - to nalepsze rozwiazanie. u na stez pytania o imie ale my juz dawno mielismy wybrane wiec u ans luz :) ja tez troche jedzenia i ciasto pomrozilam bo nie do zprejedzenia to jest.
tamtusia ja uwazam ze ta coaza bardzio rozni sie od mojej popzrednioej- i dzidzie tez inaczej czuje- niki jakos tak inaczej mnie kopala aten maly szkrab sie pzreciaga i gilgocze coagle i wypoycha przy pachwinach. ciaza ciazy nierowna, zreszta na studiach tezmnie uczyli ze nie ma dwoch takich samych ciaz
asiunia ja mama wizute 5 kwietnia i po tez zamierzam robic porzadki w zreczach malej :)

a ja w biedzre bylam bo od dzis paki xxl pieluch sa i kupilam a co :) pomalu zapasy robie. i chusteczki tez kupilam mega pake :) nawet slonce swiecilo wiec fajnie sie szlo

Ale wam zazdroszczę ładnej pogody w święta. W holandii to wiatry sztormy deszcze koszmar.
A ja dziś za strych się zabrałam. Jak tam ograne powyrzucam co trzeba to zejdę do pokoi dzieci. Bo muszą być puste na czas remontu no i w ogóle chyba będziemy okna wymieniać mamy pojedyncze szyby i zimno jak nie wiem do tego futryny zaczęły nam pleśniec jeszcze trochę i same okna wyleca. A co jak co ale lepiej przed remontem je wymienić.

Mąż miał nadzieję że jutro go ze statku puszcza ale wszystko wskazuje na to że 1.04 dobrze ze to już tak krótko.

Wracam na strych ale ta robota idzie jak krew z nosa ;)

Aaa jeszcze jedna rewelacja świąteczna, którą muszę się podzielić. Dostałam zjebkę od teściowej jak chciałam ściągnąć coś z górnej półki w kuchni. Że niby kobieta w ciąży nie może podnosić rąk do góry, więc jej odpowiedziałam, że w zabobony nie wierzę. Teściowa mnie przekonywała, że to nie zabobony tylko kiedyś jej tak lekarz mówił, nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego, ale podobno można poronić :oo:
Słyszałyście kiedyś o czymś takim?

reklama
Do góry