reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dominika ja też teraz czułam wcześniej ruchy, ale nie są one tak intensywne jak o tym czasie w pierwszej ciąży. Lekarz mnie uspokoił, że na tym etapie nie muszę czuć jakoś bardzo mocno i regularnie. Miałam dziś wizyte , z malutkim wszystko ok, waży około 460 gram :-). Niestety podczas usg lekarzowi nie spodobało się ułożenie łożyska, powiedział, że jest bardzo blisko ujścia szyjki macicy, następnym razem zrobi usg dopochwowo, żeby dokładnie sprawdzić. Za tydzień mam u innego 3D i mówił abym o tym powiedziała, żeby 'kolega" też na to zwrócił uwagę, w razie jakiegokolwie plamienia, krwawienia natychmiast do szpitala. Ale mam się niczym nie martwić, uważać na siebie, bo pewnie jeszcze się podniesie, jest dużo czasu. No, ale jak się domyślacie - zmartwiłam się troszkę. :-(

reklama
okasia pij wodę z magnezem chyba muszynianka taka ma

tamtusia nie zamartwiaj sie na zapas tylko faktycznie odpoczywaj więcej, i następny gin niech też zerknie.... tulam i nie zamartwiaj sie

Swieta swieta i po swietach nie powiem zebym jakas najedzona wielce byla. Zjadlam pyszne rzeczy a teraz mam problem nie mam pomyslow na obiady sniadania masakra.
Odkad czuje mocniejsze ruchy towarzyszy temu tez ciagniecie brzucha jak sie obracam wstaje takie ciagniecie z lekkim bolem. Nie wiem czy to np nie jakies twardnienia brzucha i czy moglabym to przegapic? Czy te skurcze braxtona hicska przypominaja miesiaczkowe czy moga nie bolec ale wlasnie takie ciagniecie jest?

Kurde, ale dałam ciała. Jestem na siebie taka zła. Miesiąc temu kupiłam suplement mamadha i nie spojrzałam na dawkowanie. Brałam jedną tabletkę dziennie, a przed chwilą doczytałam, że bierze się dwie. Mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko ok. Szlag mnie zaraz trafi :/

Okasia na pewno wszystko jest dobrze. W koncu dostrczalas witamin tyle ze ciut za malo, reszte dzidzia wziela od ciebie i z jedzenia. Nie martw sie.

A ja dzis zapalenie spojówek dosralam. No co jeszcze mi sie przyplacze. Co za koszmar

okasia ja od poczatku ciazy nie bralam nic poza kwasem foliowym i dopiero teraz tz miesiac temu okazalo sie, ze mam gleboka anemie i zaczelam brac tabsy, ale lekarka powiedziala, ze nie mam sie czym martwic, wiec i Ty sie nie martw :)

helle wspolczuje :/

Dzięki dziewczyny, ale ja przez to nawet kwasu foliowego przez miesiąc brałam pół dawki. Mam nadzieję, że mały żerował na mnie, a nie że odpuścił sobie rozwój :/ Jak się okaże, że nie będzie wymawiał "r" to będzie moja wina :eek:

Okasia moja szwagierka nie brała witamin i dalej nie bierze byla ostatnio w szpitalu z jelitowka porobili jej badania i wszystkie miala ok wiec nie mysle ze jak bralas polowe dawki zeby to zaszkodzilo moze jakbys cala brala tez by ci brakowalo. Zalezy jak organizm przyswaja i jakie jest duze zapotrzebowanie.

Okasia ja tez ani w pierwszej ciąży ani teraz nie biorę żadnych witamin. Wyniki mam dobre więc dzidzia ma wszystko co potrzebuje. W pierwszej ciąży bardzo chciałam brać ale po każdych wymiotowałam to sobie odpuściłam mój ginekolog powiedział że jak wyniki dobre to po co brać.
A ja jestem zdania że im mniej chemii tym lepiej

reklama
polcia to takie odczucie jak na miesiączkę-pewnie je odczuwasz, macica ćwiczy ;)

okasia ja podobnie jak anezram nie biorę nic- wyjątek stanowiła sytuacja jak mi żelazo spadło, ale brałam naturalny preparat i wyniki dobre, a młody duży, więc spokojna jestem- więc spokojnie nic nie zastąpi zdrowego stylu życia

no i cześć!
dziś ledwo wstałam taka spiąca ....ide się ogarniać.....i za oknem deszczowo gdzie ta pogoda cudna ze świąt...

Do góry