reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Koronka może masz łożysko na przedniej ścianie? Koleżanka w drugiej ciąży zaczęła czuć po 20 tygodniu choć łożysko było na tylnej ścianie. Może w brzuszku siedzi po prostu leniuszek :)
Ostatnio przeczytałam wpis dziewczyny która jest w 10 tygodniu ciąży (9 plus kilka dni) i twierdzi, że czuje dziecko, bo wypycha się i widać to na brzuchu, jest przy kości ciąża pierwsza :) Troszkę mnie to zdziwiło, myślicie że to możliwe żeby takie 3 cm maleństwo dawało już o sobie znać?

reklama
Happy teoretycznie maluch może obrócic się nawet przed samym porodem. Moja córka była ułożona miednicowo od usg połówkowego do porodu. Podobno dziewczynki częściej tak mają.

Asiunia to fizycznie nieozliwe bo dziecko zaczyna sie ruszac w 12tc. To albo rozviagajaca sie macica ano jelita. Moja ułożona poprzecznie(lekarka moeila ze to najgorsza opcja) w dodatku mega nisko i nawet do badania jej"wypchnac: nie mogli...musialam skakac,krecic biodrami,stawiac stopy na lezance i podnosic biodra i nie wyszla. Tyle ze cie dobrze obrocila i dalo soe zbadać

hej

Kurde wczoraj ucielam sobie drzemke taka doslownie kilku minutkowa, a potem prawie do 1 w nocy nie moglam zasnac. O 5 nam sie szczeble w lozku rozwalily i materac sie zapdal, wiec trzeba bylo to naprawiac, ofc pozniej zaczal mnie brzuch bolec, jak sie uspokoilo wszystko to mloda zaczela fikac, a mlody stwierdzil, ze 6 rano to juz dzien i czas wstawac tylko sobie w leb stzrelic, ale udalo mi sie pospac do 8 poczym stwierdzilam, ze moje genialne dziecko nakarmilo koty ciasteczkami

hej

Kurde wczoraj ucielam sobie drzemke taka doslownie kilku minutkowa, a potem prawie do 1 w nocy nie moglam zasnac. O 5 nam sie szczeble w lozku rozwalily i materac sie zapdal, wiec trzeba bylo to naprawiac, ofc pozniej zaczal mnie brzuch bolec, jak sie uspokoilo wszystko to mloda zaczela fikac, a mlody stwierdzil, ze 6 rano to juz dzien i czas wstawac tylko sobie w leb stzrelic, ale udalo mi sie pospac do 8 poczym stwierdzilam, ze moje genialne dziecko nakarmilo koty ciasteczkami
No to miałaś piękna noc kochana :)

hej

lacze sie w bolu- moja dzis 5 razy w nocy wstawala- gdrakla wczoraj w xboxa w m i wiecej nie pozwole- za bardzo pzrezywala te gry. masakraaaaaaaaaaaaa

cos te noce jakies ciezkie sie zrobily :p

ja juz gulasz szykuje bo potem do kociola, potem obiad zjemy i do mamay na kawe jedziemy bo ma dzis imieniny :)
na szczescie gardlo juz mnie tak nie boli ale super nie jestjeszce. jutro mama dentyste a we wtorek WITYTA!!!!!!!!!!!!!!

cos te noce jakies ciezkie sie zrobily :p

ja juz gulasz szykuje bo potem do kociola, potem obiad zjemy i do mamay na kawe jedziemy bo ma dzis imieniny :)
na szczescie gardlo juz mnie tak nie boli ale super nie jestjeszce. jutro mama dentyste a we wtorek WITYTA!!!!!!!!!!!!!!
Ja juz po kościele :) teraz drugie śniadanko a później obiadek :) ja wizyta w środę jupi !!!!! :)
Juz się cieszę jak dziecko :)

reklama
Dziekuje Kochane za przepisiki. Juz zapisalam w zeszycie i zrobie w przyszlym tygpdniu :-) teraz gotuje obiadek, bo maz ma do pracy na 12:30. Tak wiec od 10 przy garach. Ale w niedziele uwielbiam gotowac obiad :-) Pozniej planuje pobawic sie z corka i troche odpoczac. Ma przyjsc tesciowa na kawe, oby godzinami nie siedziala, bo powiem, ze ide spac. Hehe :-) Milego dnia :-)

Do góry