reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kochane czy juz kazda z was odczuwa ruchy? Bo u nas 18+ 3 i ja jeszcze nic nie odczuwam chociaz to moja druga ciąża.
Koronka spokojnie ja też ostatnio panikowalam, że nic nie czuję a to moja trzecia ciąża, kladlam się często na plecy i czekałam na ruchy. Teraz już czuję coraz częściej i nie muszę się leżeć na plecach, nawet jak o tym nie myślę, to maluch sam daje znać :-)

Koronka, to moja druga ciąża, jestem 18+6 i czuje tylko takie lekkie falowanie.

Dziewczyny, w piątek robiłam badania i w moczu wyszły mi bakterie. Czy któraś z Was miała? Trochę sie naczytałam i podobno trzeba będzie antybiotyk, może to być niebezpieczne dla dzidziusia.
Jutro mam wizytę, stresuje sie , mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze

Tez mialam bakterie w moczu i nic takiego mi gin nie powiedzial oprocz tego ze mam zurawine jesc duzo pic a ciezko zrobic badanie z moczu zeby tam wcale nie bylo bakteri zawsze jakoes sie dostana podczas oddawania probki:p

Ja tez obiadzik zrobiony. Juz troche zmeczona bo z mama i siostra po lumpku i sklepach pochodzilysmy. Jakie sliczne rzeczy dla dzidzi widzialam no ale w srode dopiero dowiem sie co tam w brzuszku buszeje :)

angelikaaa zalezy jakie bakterie ale nie martw sie- czesto sa w moczu w ciazy a leki sa bezpieczne dla dziecka wiec nie panikuj :)

ale mnie plecy bola- cala msze pzrestalam bo miejsca nie bylo i bola. ehhhhhhhhhhh
zaraz kasza z gulaszem i surowka z kapusty kiszonej i ejdziemy na akwe i ciasto do moich rodzicow :p

jej u nas taka wiosna, ze masakra, az sie chce zrobic wszystko na raz :p jedno pranie schnie, drugie sie pierze, obiad wstawiony, troszke ogarnac musze, bo dziecko naznosilo mi do salony zabawek po sufit i biore sie za naprawe wyrka i wywalanie z szafy zbednych szmatek. Nie ma to jak wolna niedziela :p Chociaz moze sie przejde z mlodym na cmentarz do taty to bedzie mial super spacer

Tez mialam bakterie w moczu i nic takiego mi gin nie powiedzial oprocz tego ze mam zurawine jesc duzo pic a ciezko zrobic badanie z moczu zeby tam wcale nie bylo bakteri zawsze jakoes sie dostana podczas oddawania probki:p

Ja tez obiadzik zrobiony. Juz troche zmeczona bo z mama i siostra po lumpku i sklepach pochodzilysmy. Jakie sliczne rzeczy dla dzidzi widzialam no ale w srode dopiero dowiem sie co tam w brzuszku buszeje :)
Ja też w środę mam nadzieję że się dowiem :)

Happy ja wiem, że to nie możliwe ale w dyskusje nie będę się z nią wdawała niech żyje w błędnym przekonaniu że to dziecko :) Co do położenia jeszcze nie masz powodów do obaw, dziecko ma mnóstwo miejsca i fika sobie jak chce. Na połówkowych córka tez była w dziwnej pozie i lekarka nie mogła ocenić wielu parametrów, napisała że płód przygięty i zaprosiła za tydzień na kolejne usg wtedy właśnie już była miednicowo.
Ja wizytę mam w czwartek i odliczam dni :) Wczoraj u endokrynologa była emerytowana położna i powiedziała że będzie chłopiec :p zobaczymy czy sprawdzi się :)

reklama
Ja też w środę mam wizytę :-)

U mnie w Moczu wyszły kiedyś dość liczne bakterie... Ale lekarz mówił że mogą wystąpić i spoko luz.
U mnie niestety z wizyty na wizytę rosły więc poszedł posiew i dobrze bo wyszła bardzo groźna bakteria :-( dostałam antybol i już jej nie mam :-) dobrze ze wyszło teraz bo gdyby nie zrobił posiewu i bym rodziła z tą bakteria dziecko bu trafiło na patologie bo dla niego byłoby groźne.

Więc cieszę się że wyszło teraz :-)

Syn na razie od rana bez gorączki ale za to mąż mi się rozkłada... A to jest jeszcze gorsze...Jak facet choruje to przerabane

Do góry