reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

okasia nie chce cie załamywać! ale ja też alergik i jak każdy mówił że w ciąży -alergia ustępuje to mi sie zawsze diabelnie nasila! możesz pić wapno dla alergików ale w ciazy pilnuj dziennej dawki to maksymalnie 1200, choć ja też pilnuje sie w dawce 1000 mg, nie wiem w jakiej okolicy mieszkasz ale sprawdź co pyli choć jeżeli to alergia to obstawiałabym kontaktową bardziej

happymum gratuluję ksieżniczki!

ja o oknach nie mysle jeszcze, ale w tym roku na luzie - męża zatrudnię :D

ja na koncówce choroby a wczoraj mój syn zaliczył zgona i 40 st. -myslałam że się popłaczę z bezsilności -dziś kapeć mały cierpiący a ja usługująca ;)

reklama
Basienka ja nie mam specjalnego przepisu. Drożdże mieszam w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i szczyptą soli, dodaje mąkę, olej i wodę :-) wszystko bez konkretnych proporcji, na oko, mieszam łyżka, nie wyrabiam ręką i zostawiam w ciepłym. Po wyrośnięciu na blachę na to wymieszane zioła ( bazylia, oregano, czosnek)z przecierem pomidorowym i jak kto woli... Ja daję cebulę, pieczarki, kukurydzę i ser. Cała moja rodzina uwielbia oczywiście z sosem czosnkowym i keczupem :-)

U mnie był dzis gulasz wieprzowy z pieczarkami,ziemniako i buraczki :)
Dziewczyny jakie staniki Do karmienia sa lepsze,zapinane przy naramkqch czy na środku?

Dziewczyny narobilyscie mi ochoty na pizze. Dajcie przepis :-)

Kochana ja mam przepis z pizzerii :)
Mi zawsze z niego wychodzi przepyszna :)
Tylko nie mleko! Musi być ciepła woda :) na mleku kiedyś robiłam jak nie miałam tego przepisu i ciasto podchodzi pod takie maślane bułeczki drożdżowe :)
A więc składniki płynne mieszamy w jednym naczyniu tak jak :
Woda(cieplutka ale nie gorąca żeby nie spazyc drozdzy ) olej jajko +drożdże i cukier- rozmieszac, i to wlewamy do miski w której znajduje się już mąka z solą :)
Wszystko ładnie urabiamy :)

Ja ostatnio robię na cienkim cieście (zależy kto na jaką ma ochotę ) to z połowy porcji starcza mi na takie 2 duze blachy czarne od piekarnikow :) bo ładnie je sobie jeszcze rozwalkuje i jest na prawdę na cienkim cieście :)
No i pieczemy pierwsze od dołu 10minutek 180' z termoobiegiem a potem gora+dół 15/20 min -zależy jakie grube ciasto :)

A sos czosnkowy robię bez majonezu tylko jogurt gesty grecki najlepiej 10% i dodaje jeszcze koperek ;)

Polecam gorąco! :)
Mam nadzieję że się rozczytacie xD

Załączniki

• 1457804872669.jpg
    1457804872669.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 81
Pizze tez sprobuje mam ochote od kilku dni. A dzis u babci wspominalismy jak bylam nastolatka i ciagle robilam pizze z parowkami.:)

Okasia-ja tez sie boje alergi, na pyłki mi sie zwykle zaczyna kwiecien i trwa tylko do lipca ale jest to i tak meczarnia.

Dziewczyny pulsuje mi pepek troche nawet jakby bolał i mam wrażenie wypychania ma moze ktoraś podobnie?

Pizze tez sprobuje mam ochote od kilku dni. A dzis u babci wspominalismy jak bylam nastolatka i ciagle robilam pizze z parowkami.:)

Okasia-ja tez sie boje alergi, na pyłki mi sie zwykle zaczyna kwiecien i trwa tylko do lipca ale jest to i tak meczarnia.

Dziewczyny pulsuje mi pepek troche nawet jakby bolał i mam wrażenie wypychania ma moze ktoraś podobnie?
Ja właśnie coś takiego zaczynam odczuwać z pepkiem trochę mnie swędzi i jakby powoli się wypychal już. ...

U mnie był dzis gulasz wieprzowy z pieczarkami,ziemniako i buraczki :)
Dziewczyny jakie staniki Do karmienia sa lepsze,zapinane przy naramkqch czy na środku?
chodzi ci o zapiecie tych takich nakladek na sutki co sie je odczepia do karmienia? ja mam zapinane przy ramiaczkach i dla mnie ok

ja przy pepku jescze nic nie odczuwam ale ja ogolnie malo regularnie ejscze ruchy czuje- chyba za duzo tluszczyku mam :p

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia,łącze sie w boli bo ja też alergiczka i wiosna i lato to masakra
Kassia dokładnie o to:) i dzie to odpiac i nakatmoc dziecko tak żeby calego cycka nie wywalac na wierzch?
Co do pępka to nie wiem jak to jest bo mi sie nie wypychal i mialam w miarę nirmalny do końca..za to kopniaki małej sa widoczne gołym okiem

Do góry