reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapn?

MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapno?
Kochana moim zdaniem lepiej skontaktuj się z lekarzem on doradzi jak w razie byłaby to alergia :)

MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapn?

Wapń na pewno nie zaszkodzi, najlepiej byłoby skonsultować dawkę ( wyczytałam że w ciąży - jeśli chodzi o suplementację nie należy przekraczać 1000 mg dziennie)

Hello. Dzisiaj moje dziecko w końcu bez gorączki... Masakra była

Mnie niestety próbuje złapać teraz...kaszel czasami jak od gruzlika... Do tego gardło zaczyna więc tamtum verde poszło w ruch i czosnek.

Masakra tyle okien... Z jednej strony super bo widno. W kuchni też mam dużo ale na cały dom zliczylam tylko 10 a i tak mi się nie chce myć :-)

Okasia wapno możesz ja biorę profilaktycznie codziennie (jestem alergikiem) ale tez chroni przed przeziębieniem a to co opisujesz to pokrzywka alergiczna i moze wyleźć wszędzie tam gdzie podrapiesz jak swędzi . Wyglada jak jakaś alergia kontaktowa moze nowy proszek do prania kosmetyk? Bieliznę w czymś wypralas nowym ?

reklama
Majku właśnie od lat piorę w tym samym, jedyne co miałam nowe to stanik, ale od razu jak zaczęło swędzieć to wrzuciłam go na dół szafy. Może coś starego po prostu zaczęło mnie uczulać. Wypiorę wszystko w loveli i oby ustąpiło. Dziś dałam sobie spokój ze smarowaniem i jest minimalna poprawa, przynajmniej moje myśli nie krążą ciągle wokół swędzenia. Choć najgorzej zawsze jest wieczorami. Mam nadzieję, że wapno zacznie działać :unsure:
Teraz zaczęłam się martwić wiosną, zazwyczaj od kwietnia do października mam straszną alergię na wszystkie możliwe pyłki trwa, drzew i krzewów, bez leków ani rusz. Do tego w tym czasie budzi się do życia moja astma. Liczyłam, że w ciąży alergia się wyciszy, ale cóż chyba jednak będzie wesolutko :/

Do góry