reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

kassia - u nas w przedszkolu jest przeważnie z raz w roku :sad::sad:
I pierwszy raz w listopadzie zdażyło się u starszego w szkole :szok:
moi dotychczas nigdy nie złapali przez tyle lat, właśnie dopiero teraz w listopadzie pierwszy raz starszy złapał :angry: a bardziej obstawiałam, że w przedszkolu któryś złapie, bo tam dywany, pościel, bo przecież leżakowanie, ale nigdy nie przynieśli.
teraz w listopadzie nikt więcej z rodziny nie złapał I jemu też w 2 dni się pozbyliśmy. oj, ja mam tak samo, zę jak tylko usłyszałam, to już mnie wszystko swędziało I ciągle się drapałam, ale to raczej psychiczne.
ja mam tak na owady, jak są komary w lato, osy, czy jakigoś pająka zobaczę to zaraz się drapię albo odganiam, bo mi się wydaje że to pomnie chodzi.
też właśnie nakupowałam specyfików, szamponów, a w sumie użyłam tylko raz u niego, ale przez 2 dni mu co 3-4 godziny moczyłam głowe, oliwkowałam I wyczesywałam przez pół godziny, a potem myłam głowę. też miał wtedy dość dlugie włosy, ale na pewno nie tak długie jak dziewczynki miewają. ale wyczesywanie I wyskubywanie jest mega skuteczne
dobry jest też taki zwykły ocet 10% kuchenny, sobie właśnie polałam włosy tym octem I zostawiłam na 10 min owinięte folia I ręcznikiem I nie wiem czy to nie od tego octu mnie głowa swędziała :wink: ale ocet też skutecznie wybija. ja właśnie mam długie włosy I przecież nikt by mi tych włosów nie przeglądał :wink:
mam nadzieję, że jednak was to nie dotknie.

reklama
Trzymamy kciuki ale coś strasznego z tymi wszami. ...
miłego kawkowania;)
Trzymam kciuki :-) moja niestety zlapala a wlosy do pasa miala i jakos dalam rade jej wytrzesac ( naszczescie blondynka ) balam sie ze jak ona ma to i ja zlapie ( ja mialam wtedy czarne i tez dlugie do pasa ) to byl by problem a moz od razy ogolił wlosy na krótko :-) no i od razu wszystko w domu szlo do prania

@Matusiak mi polowkowe polecił lekarz zrobić un kogoś innego, bo on ma usg ale nie jakieś najlepsze. Więc pójdziemy na 3d :-) liczę że dalej będzie miał siusiaczka i zobaczę jego piękną twarzyczke :-)
Ja niestety wyboru nie mam bo jestem w DE no i chodzę do ginekologa do szpitala i tam też będę rodzic :) ale jak na razie nie narzekam :)

Witam Was :)!

pisałyście o serialach i książkach :) ja lubię pooglądać trochę seriali, teraz jak jestem w domu i nie muszę przygotowywać się do zajęć to mam więcej czasu i zerkam, a i kulinarne programy bardzo lubię :) i o dekoracji i metamorfozie wnętrz :)
co do książek to uwielbiam czytać, tylko z czasem kiepsko :(, czytam głównie takie babskie K.Michalak, Grochola, Ficner-Ogonowska, Kalicińska, Sparks. I jakieś mniej znane. Ostatnio podobała mi się seria książek o kobietach "Dziewczyny z powstania" "Kobiety wojenne" "Kobiety dyktatorów" itd.

Wszy i już mnie wszystko swędzi, na zdaża się niestety :( kilka lat i mnie dopadło -pracując w przedszkolu to takie ryzyko zawodowe :) hehe, ale szybko mi się udało wybić- pofarbowałam włosy i tego nie przeżyły :) ale potem profilaktycznie co jakiś czas myłam takim szamponem profilaktycznym.
oby Was nie dopadlo kasia

też już coraz częściej czuje maluszka- wspaniałe uczucie :)

dziś wizyta już się nie mogę doczekać :) ciekawe jak już urósł ten nasz chłopczyk, no chyba, że się okaże dziś, że jest dziewczynką :) odebrałam wyniki odnośnie konfliktu serologicznego, bo jam 0RH- a mąż AB RH+ i ok, nie wykryto przeciwciał, czyli jest duża szansa, że w 28 tygodniu też nie będzie i nie będę musiała wykupywać immunoglobuliny D za 450 zł, dostałam po porodzie z synkiem i po poronieniu w szpitalu, więc mieliśmy taką nadzieję z lekarzem, że mnie to ochroni i narazie na to wskazuje. Weszło jakieś rozporządzenie w styczniu, że gdyby wyszło, że mam przeciwciała musiałabym prywatnie wykupić ten zastrzyk, żeby chronić maleństwo.

Leci ten czas... jutro wchodzę w 19 tydzień :)

reklama
Ja już się doczekać nie mogę bo 16stego wizyta a 17stego ruszamy do Pl :D i już mam umowiona wizyte na 25tego do polskiego ginekologa :) dziewczyny nie będzie przeszkadzało jak będzie mi chciał zrobić usg jak będę teraz 16stego? ?? Nie przeszkadza że tylko tydzień przerwy od polowkowego??? Chciałabym bo w pl będę mogła o wszystko wypytac i na swobodnie z lekarzem porozmawiać :) tak mi tego tu brakuje.....

Do góry