reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny mamy pytanie czy któraś z was chodzi z kijkami. Kiedyś chodziłam dilosc regularnie i postanowiłam że do tego wrócę po tym jak po powrocie z synka szkoły miałam tak ogromny ból kręgosłupa że myślałam że nie usiądę. Myślę że takie spacery z kijkami odciaza mi kręgosłup. Co myślicie?

reklama
Dzidzia te leniwa, a najadlam sie czekolady i popilam Cola... bo mowia, ze sie porusza hihi nie Prawda! Leniuch
Obalam wszystkie mity: slodkiego nie jadlam, nie zbrzydlam, a nawet wygladalam lepiej, a tu laseczka! Potwierdzona, lekarz mowil od razu, ze prawdopodonie, a po 3D nie bylo watpliwosci. Z radosci ide na zakupy po pracy.
Ostatnio wymyslilam imie Pola, ale jak juz to takie prawdziwe, to siedze juz godzine i przegladam imiona. W sumie poki mieszkam w Niemczech, chce zeby tutaj nie mieli jakichs bardzo duzych problemow, bo z nazwiskiem juz bedzie haha wiec najlepiej cos prostego, ale mimo ze tak czulam, to szok i w ogole mam chaos w glowie, a serce tak radosnie bije. Jak to powiedziala od razu przyjaciolka "R. ma teraz gorzej, bo tak mialby jednego siusiaka do upilnowania, a teraz ma wszystkie inne".

Dzidzia te leniwa, a najadlam sie czekolady i popilam Cola... bo mowia, ze sie porusza hihi nie Prawda! Leniuch
Obalam wszystkie mity: slodkiego nie jadlam, nie zbrzydlam, a nawet wygladalam lepiej, a tu laseczka! Potwierdzona, lekarz mowil od razu, ze prawdopodonie, a po 3D nie bylo watpliwosci. Z radosci ide na zakupy po pracy.
Ostatnio wymyslilam imie Pola, ale jak juz to takie prawdziwe, to siedze juz godzine i przegladam imiona. W sumie poki mieszkam w Niemczech, chce zeby tutaj nie mieli jakichs bardzo duzych problemow, bo z nazwiskiem juz bedzie haha wiec najlepiej cos prostego, ale mimo ze tak czulam, to szok i w ogole mam chaos w glowie, a serce tak radosnie bije. Jak to powiedziala od razu przyjaciolka "R. ma teraz gorzej, bo tak mialby jednego siusiaka do upilnowania, a teraz ma wszystkie inne".
Gratulacje córeczki! !!! :) super koszulka ;)

Koszulke machaam na szybciora, bo zdazylam doslownie na 15 minut do domu przed praca. Siostra sie smieje, ze bedzie taka sama jak jej corka - 25.07., wiec moze byc ciezko haha

Teraz spozalam w Mutterpass i tam stoi, ze z OM 19+1, a skorygowany 18+3, takze faktycznie wg tego 19 tydzien.

W ogole... w 3 tygodnie +2kg...

Jestem wyczerpana. Byłam na zakupach, przytargałam wszystko, ugotowałam żurek, bitki i pomidorową, dziś na obiad pizza :) Posegregowałam rzeczy od babci, ale jest ich tyle, że wyjdzie z 6-7 pralek. Nie ogarnę się z tym do końca tygodnia. Dobrze, że kupiliśmy sporą komodę. W pierwszej wersji mieliśmy wygospodarować trochę miejsca w naszych meblach i nie kupować nic nowego...ależ byliśmy naiwni :)

IMG_0177.JPG
Na zdjęcie wygląda niepozornie, babcia to nieźle upchała, intrygowała mnie waga, zastanawiałam się czy w środku nie ma cegieł, jak się okazało babcia wszystko starannie upchała. Rozpączkowało po wyjęciu :)
Babcia chyba przeczuwała, że będzie prawnuczka, bo różu mam na 3 prania :)
A maluch dziś kopie w najlepsze :)

Załączniki

• IMG_0177.JPG
    IMG_0177.JPG
    477,6 KB · Wyświetleń: 95
Ja w koncu tez waga na plusie 2kg:p brzuszek rosnie mama rosnie to i waga rosnie:) my tylko imie mamy na chlopca Grzes a jak bedzie dziewczynka bedzieny mysieli pooomyslec:)

reklama
Przeprawy z pocztą ciąg dalszy... Listonosz był, ale dzwonił pól sekundy i nie zdążyłam podejść do domofonu, za parę minut schodzę do skrzynki i widzę awizo. Czekam jak osioł do 18 żeby odebrać przesyłkę z poczty. Dotelepałam się, wystałam w kolejce, wybija mój numerek, a pani mi mówi, że listonoszy mają mało, więc teraz przesyłki odbiera się następnego dnia.Ton taki jakbym była jedyną kretynką na świecie, która o tym nie wie. Wskazuję więc na informację na wizo, zresztą z podpisem listonosza, że odbiór tego samego dnia od 18. Poprosiłam żeby sprawdziła, aż użyłam argumentu ciąży. Poszła, a właściwie zniknęła na dłuższą chwilę, rozbawiona wróciła i powiedziała, że listonosz nawet nie zwrócił, wiec nie wyczaruje mojej przesyłki, a tak w ogóle to ...NASTĘPNY!!!. No ok, siła wyższa. Za chwilę, już w bloku spotkałam sąsiada, który tak jak ja był na poczcie, w kolejce przede mną, ale jeszcze robił opłaty. Okazało się, że też odbierał awizowaną dziś przesyłkę i mu się udało :/ A listonosz i tak przesyłek nie miał tylko plik awizo, tłumacząc, że nie ma listonoszy. I pytam komu co urwać ? :/

Do góry