reklama
nati92
Fanka BB :)
ps. Wlaśnie kogoś nakryłam na przemeblowaniu
Jakbym swój widziała, fajnie tak, coo?
Pracując na etacie, odprowadza się dodatkowo "tylko" składkę zdrowotną, czyli ok. 280 zł miesięcznie. W dobrych czasach, biorąc pod uwagę moje wszystkie zatrudnienia, oddawałam około tysiąc zł tylko w ramach składki zdrowotnej, a jak chciałam dostać się do internisty to musiałam iść prywatnie ... i oczywiście dodatkowo zapłacić. Teraz pozostaje mi się z tego śmiać, ale wtedy nerwy trzymały mnie przez tydzień. Wiem, że jak przyjdzie większa choroba (odpukać) to będę się cieszyła, że mam ubezpieczenie zdrowotne, ale to niestety nie jest całość kosztów leczenia. Mój ojczym choruje na raka i mimo to szereg badań musi wykonywać prywatnie, a nie są to kwoty rzędu 200 zł tylko sporo wyższe. Oczywiście może wykonywać tylko te podstawowe refundowane, czekając w kolejkach przybliżających do zasiłku pogrzebowego, ale tylko pełny obraz choroby daje szansę na wyleczenie. O kosztownych lekach nie wspomnę.
Tata koleżanki miał raka żołądka, wycieli caly, czuje się lepiej, ale dużo w leki, dodatki i wizyty wylozyl z własnej reki, mimo dodatkowego ubezpieczenia.
Ale w szpitalu na nfz miał świetnego lekarza, wiec tez jest w sunie zadowolony.
Ja pracowałam kiedyś w biurze w którym gościł często pies naszego szefa. Biały labrador. Pracowało nas tam ok 10 dziewczyn. Kiedyś często kładł sie koło biurka naszej koleżanki która była w ciazy (tak u jej stop) jak zaczął sie kłaść koło mnie to laski sie śmiały ze pewnie tez jestem w ciąży ... i byłam ... nie wiedziały psu tez nie mówiłam
Moja szefowa ma jorka, Charliego. Jest w biurze zawsze. 4 lata, obchodziliśmy jego urodziny (torcik z mięsa itd.). Gdy przychodzę musze się z nim dobre 5 minut witać. Odkąd jestem w ciazy, bardziej mnie lubi i przychodzi się miziac. Choc małych dzieci nie trawi w ogóle. Koleżanka z dzieckiem przyszla, to tak szczekal i chyba chcial dziecko zjeść
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Asiunia- ja mieszkam w UK i wcale nie uważam że opieka jest masakryczna dla mnie 10000 razy lepsze niż w pl, to moja druga ciąża i drugi raz jestem bardzo zadowolona
Karolanka-gratki córeczki
Co do zwierząt,nie mam,nie lubie i mieć nie będe...no chyba ze jaszczurke
moje maleństwo sie ostatnie dni rozroszało, skacze codziennie rano i wieczorem ale nie widać po brzuchu tylko czuje juz mega wyraźnie
Karolanka-gratki córeczki
Co do zwierząt,nie mam,nie lubie i mieć nie będe...no chyba ze jaszczurke
moje maleństwo sie ostatnie dni rozroszało, skacze codziennie rano i wieczorem ale nie widać po brzuchu tylko czuje juz mega wyraźnie
Dobry jest magnez chelatowany, bo łatwiej przyswajalny. Ale ja bez konsultacji z lekarzem nie proponuję brać, bo magnez wycisza skurcze, a po 20tyg. macica zaczyna ćwiczyć przed porodem. Szczególnie ważne przy porodzie siłami natury.
koficzka
Asiunia współczuje przejść z lekarzem
Matusiak ja odnawiałam meble- masz drewniany mebel czy sklejkę?
Heromina najlepszego dla syna!
Okasia mam podobne odczucia kase co na ZUS i podatki wolałabym na prywatnego lekarza wydać- i tak chodze prywatnie bo na kase chorych nic się wiecznie nie należy i trzeba walczyć….a ile można?
ja dalej kurowania, dziś juz mnie nie łamie i nie mam bólu gardła ale ......tan katar lejący się -straszne....ale co zrobic trzeba się dalej kurować
ja do gina chodzę prywatnie juz tylko, na początku próbowałam chodzić na nfz (ale trafiłam na barana) i odpuściłam, więc mam takiego prywatnie co bardzo jestem zadowolona
Okasia mam podobne odczucia kase co na ZUS i podatki wolałabym na prywatnego lekarza wydać- i tak chodze prywatnie bo na kase chorych nic się wiecznie nie należy i trzeba walczyć….a ile można?
ja dalej kurowania, dziś juz mnie nie łamie i nie mam bólu gardła ale ......tan katar lejący się -straszne....ale co zrobic trzeba się dalej kurować
ja do gina chodzę prywatnie juz tylko, na początku próbowałam chodzić na nfz (ale trafiłam na barana) i odpuściłam, więc mam takiego prywatnie co bardzo jestem zadowolona
Mam sklejke i jak na razie jestem nastawiona na farby v33Asiunia współczuje przejść z lekarzem
Asiunia1988
Happy chodziło mi o to że w UK ciąża jest uznawana od 12 tygodnia, macie 3 usg w czasie jej trwania. Nie maiłam styczności z tamtejszą służbą zdrowia więc w innych kwestiach nie mam porównania.
Dziewczyny a jakie dawki leku na TSH bierzecie bo nie pamiętam? U mnie 75 i chyba za mało skoro tak powoli spada, ale lekarz rodzinny uprzedzał że w tydzień czy dwa mi nie spadnie. Pocieszam się faktem że maluszek już ma wykształconą tarczycę i poradzi sobie ale jednak strach jest czy będzie z nim wszystko ok pozostaje.
Ja swojego bąbelka też czuję już bardzo dobrze. Zdarza się że w sklepie w kolejce mnie posmyra ale wieczorem około 20-21 daje czadu
Dziewczyny a jakie dawki leku na TSH bierzecie bo nie pamiętam? U mnie 75 i chyba za mało skoro tak powoli spada, ale lekarz rodzinny uprzedzał że w tydzień czy dwa mi nie spadnie. Pocieszam się faktem że maluszek już ma wykształconą tarczycę i poradzi sobie ale jednak strach jest czy będzie z nim wszystko ok pozostaje.
Ja swojego bąbelka też czuję już bardzo dobrze. Zdarza się że w sklepie w kolejce mnie posmyra ale wieczorem około 20-21 daje czadu
Asiunia1988
Matusiak kiedyś oglądałam program Dorota was urządzi i malowała właśnie jakieś meble zdaje się farbą Tikkurila.
reklama