reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Basienka mysle ze niezaleznie czy chodzisz na nfz czy prywatnie zaden lekarz nie da ci gwarancji ze twoje dziecko bedzie zdrowe.
Roznimy sie podejsciem bo mamy inne realia. A co maja powiedziec dziewczyny z uk. Tam to juz w ogole jest masakra a kobiety jakos zachodza w ciaze i rodza dzieci. Za czasow naszych rodzicow nie bylo usg i tych wszystkich badan a jakos radzili sobie.
Kolezanka z Warszawy ma swietna lekarke ktora bierze tylko 100 zl za wizyte, takze jak sie poszuka to mozna znalezc.
Basienka u mnie tsh po miesiacu spadlo do 3.11 nadal za wysokie ale juz lepszy wynik.
Mam wrazenie ze zostalam zle zrozumiana. NIE OSZCZEDZAM NA DZIECKU. Po prostu jak mam mu placic 200 zl za wizyte prywatna to wole nie placic nic i isc na nfz.
Moj plan zmiany lekarza nie powodl sie bo ta kobieta nie przyjmuje juz u nas w miescie. A ta co zostala jest jeszcze gorsza :(

reklama
okasia - nie do końca się zgodzę :wink: w warszawie też są ginekolodzy z powołania. ja nie mam problemu zapisać sie raz na 2-3 tygodnie do lekarza na nfz, jednego z lepszych, chociaż tych dobrych jest naprawdę bardzo dużo w warszawie.
tylko na usg do niego prywatnie poszłam, przyjmuje w wilanowie, ale nie nalegał nawet jakoś mocno, dał tylko wytyczne czego przypilnować żeby lekarz sprawdził jakbym szła gdzies indziej, ale poszłam do niego teraz w 13tc a potem dopiero powiedział że drugie w 20tc I potem powiedział że mi w szpitalu zrobi w 38tc
koleżanka, co rodzi w kwietniu też chodzi do fajnego lekarza z madalińskiego. trzeba troche poszukać po okolicznych przychodniach, ale da się...

ja nie mam I nie miałam zwierząt, chociaż chłopcy już dosć mocno naciskają na psa... :wink:

Asiunia - u mnie TSH spadło po miesiącu z 3,8 do akceptowalnego 2,4 :yes:

ja dziś miałam standardową wizytę, szyjka ok, tylko morfologia I żelazo słabe, więc dostałam witaminy I żelazo.

Asia, matko naprawdę nikt nie pomyśli, że oszczędzasz na dziecku!!! Każda z nas żyje w trochę innych realiach. Uwierz gdybym spotkała w życiu dobrego ginekologa na nfz to bym korzystała ile wlezie i bardzo się z tego powodu cieszyła :)

Basienka u mnie tsh po miesiacu spadlo do 3.11 nadal za wysokie ale juz lepszy wynik.
u mnie z 3,23 spadla po ponad miesiacu do 2,58. tez bez rewelacji ale nizej juz.

odebralam wyniki i mam hemoglobine i hematokryt obnizone i crp podwyzszone czyli stan zapalny :(

ja chodze do gina nfz i nie zaluje. juz jakis zcas lecze sie u tego lekarza- najpierw endometrioza w bliznie po cieciu, potem ciaza- puste jajo plodowe i teraz kolejna ciaza. wazne zeby ufac :)

Dominika pewnie, że w tak dużym mieście musi znaleźć się porządny lekarz :) Ja tylko napisałam, że na takiego w ramach nfz nie trafiła, a przeszłam przez szereg. Niestety nawet Ci, którzy zostali mi poleceni przez koleżanki okazywali się pomyłką. Każdy ma inne wymagania, dla jednej mruk albo zbytni wesołek będzie do zaakceptowania, a dla drugiej już zupełnie nie. Kompetencje trudno mi ocenić, nie studiowałam medycyny. Ważne żeby trafić na takiego, który nam odpowiada i do którego mamy zaufanie. Nie było moją intencją żeby ktoś poczuł się źle, bo ma coś za darmo, czyli tak jak mu się należy z racji opłacania składek!

okasia - nie, no jasne :-) jakbym nie trafiła to też bym poszła prywatnie, szczególnie że prywatnie też bym miała za darmo, bo prowadzenie ciąży, usg I badania mam w pakiecie medycznym z pracy. ale najwazniejsze żeby to był lekarz doktórego ma się zaufanie, zdrowie I życie maleństwa najważniejsze, musi mieć dobra opiekę.
przyjedź do mojego :wink::-D będziesz zadowolona :wink:

Dzięki, w ciąży już nie zmienię, zresztą spotkania z moją ginekolog są ogromną przyjemnością, ale na przyszłość gdybym sama potrzebowała albo któraś ze znajomych to upomnę się o kontakt :)

Dziewczęta czytam Was codziennie ale już taka padnięta jestem, że nie mam siły pisać..
W każdym razie, dzisiaj miałam wizytę i wszystko w porządeczku i..
na 80% DZIEWCZYNKA! Jupi :-)
Mam synka 8 lat więc jest parka :-)
Jestem bardzo szczęśliwa!
A tak w ogóle jakie statystyki są u nas w sierpniówkach? Więcej chłopców czy dziewczynek?

Hehe fajnie mika. Też bym tak chciała.

Ja mam labradora one w sumie z natury są łagodne i lubią dzieci. W momencie kiedy przeszliśmy z małym do domu pierwszy raz mógł obracać maxi cosi kocyk. Potem dostawał pieluchy do powachania. I po jakiś 3 dniach dzidzie wachal. Szczególnie s ie tym nie przejął haha chyba stwierdził że robi za dużo hałasu i zaszły się w swoim koncie.

Właśnie mam po cichu nadzieję, że nasza suczka też się tak zachowa. Gdzieś czytałam że jak będę jeszcze w szpitalu to mój D powinien jakąś część garderoby naszego bąbla przynieść do powąchania i do przyzwyczajenia się dla psa. A potem po mału jakoś będziemy musieli się oswajać. Najgorsze jest to że ta nasza Zolcia szczeka jak opętana na wszystko. Boję się, że potygodniu szczekającego psa i płaczącego dziecka trafię do psychiatryka! :-p

reklama
fryte3qa ja słyszałam, że jak się przywozi dziecko ze szpitala to pies powinien być zabrany z domu na spacer i wejść do domu jak już dziecko w nim będzie. Wtedy nie czuje się już jak pan na włościach :)

Karolanka na razie mamy przewagę chłopców, ale liczymy na wyrównani statystyk :) Super, że po wizycie wszystko ok :)

Do góry