reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Czesc dziewczyny nie odzywałam sie juz dawno ale czytam Was na bierząco:) ogolnir zaczely mi sie ciazowe humorki i ciagle wlasciwie bez humoru, placzaca.. problemow nie brakuje ciagle cos ale my z mezem zawsze tak mielismy. A to problemy finansowe jak sie skonczyly problemy z kupnem mieszkania potem dwa poronienia. W koncu udalo sie ciaza zdrowa,mieszkanie kupione ale znowu wracaja problemy finansowe spłukalismy sie całkiem a tu dzidzia w drodze.

reklama
Co do lekarza to po poronieniach chodze teraz do dwoch na nfz i prywatnie. Prywatnie place130zl z usg. Lekarz uwazam z powolania zawsze mozna sie skontaktowac :) nawet bylam u niego w szpitalu i nie wzial za to nic wiec nie naciaga:) nie mamy zwierzakow nigdy jakos czasu nie bylo,a wrazen nam nie brakuje. :p

Asiunia-wcale nie jest tak że nie jest uznawana mówią tak kobiety które się nie znają, po prostu za ciążę do 16tc odpowiada early pregnancy unut a nie szpital. gdyby nie uznawali to nie miałabym tam usg w 6tc. co do usg fakt jest ich mało, ale wystarczy poprosić położną o dodatkowe i powiedzieć że się martwisz, osobiscie nie znam sytuacji gdzie położna odmówiła,ostatno nawet położna mi powiedziała że jeśli chce zaby zbadał mnie ginekolog w ciąży to bez skierowania moge isć sobie do women health center i tam na miejscu mnie przebadają. Polki częśto zle się wypowiadają o prowadzeniu ciąży w uk a moim zdaniem większość po prostu jest niedoimformowana co i jak tu wygląda

jak sklejka Matusiak to lekko zmatowić i najlepiej by mazów nie było tikurillą lub farbą kredową-też fajny efekt -zależy czego oczekujesz- ja kilka mebli tak dopasowałam i super to wyglada
Też właśnie czytałam o tych kredowych :) szkoda ze ta szafa jest taka prosta i nie ma fajnego kształtu...no będę musiała coś pomyśleć :)

Polcia, czasem w ciągu miesiąca czy dwóch sytuacja potrafi się diametralnie zmienić. My jeszcze w maju też nie sądziliśmy, że będzie nas w najbliższym czasie stać na dziecko, a pod koniec sierpnia już podjęliśmy pierwsze starania :) Im ciąża bardziej widoczna i więcej osób o niej wie tym więcej pomocy ze strony rodziny czy znajomych. Ledwo zaczęliśmy informować znajomych, a już mam deklarację przekazania wielu rzeczy. Jak zachodziłam w ciążę to wydawało mi się, że nie mam skąd takiej pomocy otrzymać :) Głowa do góry! Najważniejsze, że udało się Wam z ciążą, reszta z czasem też się poukłada :)

Czesc dziewczyny nie odzywałam sie juz dawno ale czytam Was na bierząco:) ogolnir zaczely mi sie ciazowe humorki i ciagle wlasciwie bez humoru, placzaca.. problemow nie brakuje ciagle cos ale my z mezem zawsze tak mielismy. A to problemy finansowe jak sie skonczyly problemy z kupnem mieszkania potem dwa poronienia. W koncu udalo sie ciaza zdrowa,mieszkanie kupione ale znowu wracaja problemy finansowe spłukalismy sie całkiem a tu dzidzia w drodze.
Polcia dacie radę będzie dobrze :) nie przejmuj się za dużo i nie stresuj :)

No wlasnie dziewczyny siostra mi mowi to samo w mojej rodzinie rozpoczynam nowe pokolenie bo jestem najstarsza z rodzensta i kuzynostwa wiec juz rodzina zapowiada pomoc, kupno roznych rzeczy, i wlasnie staram sie tłumaczyc sobie najwaznieksze ze udało sie z dzidzia i ze zdrowo sie rozwija. Ale zawsze jakies tam obawy sa. Maz zawsze mnie uspokaja ze o pieniazki mam sie nie martwic:) fajne to forum szczerze nie wiedzialam wczesniej ze takie istnieja dopiero szwagierka mnie uswiadomila. Nie czuje jeszcze ruchow ale to 14tydz i 2dzien wiec jeszcze czas:)

No i ciagle jestem głodna jem co 2h co prawda nie duze porcje ale jem hehe a na wadze nic nie przybieram:p a jak u Was ? Juz mdlosci przechodza wiec pewnie zaczne przybierac hehe

reklama
No wlasnie dziewczyny siostra mi mowi to samo w mojej rodzinie rozpoczynam nowe pokolenie bo jestem najstarsza z rodzensta i kuzynostwa wiec juz rodzina zapowiada pomoc, kupno roznych rzeczy, i wlasnie staram sie tłumaczyc sobie najwaznieksze ze udało sie z dzidzia i ze zdrowo sie rozwija. Ale zawsze jakies tam obawy sa. Maz zawsze mnie uspokaja ze o pieniazki mam sie nie martwic:) fajne to forum szczerze nie wiedzialam wczesniej ze takie istnieja dopiero szwagierka mnie uswiadomila. Nie czuje jeszcze ruchow ale to 14tydz i 2dzien wiec jeszcze czas:)
Polcia jesteśmy w tym samym wieku :) i też w mojej rodzinie zaczynam nowe pokolenie :) ale moja o rok starsza siostra też już z mężem myśli aby w tym roku zajść w ciążę :)

Do góry