reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było ale to ze względu na złe samopoczucie. Do tego szykuje mi się przeprowadzka i w domu wszyscy chorzy od 2 tygodni. (mnie na szczęście na razie ominęło)
byłam dziś na wizycie, dzidziuś ładnie urósł, data porodu wróciła na 31.08 ;) ale za to tsh mam poniżej normy :( i na dodatek cukier mam wysoki bo górna granica to 106 a ja miałam 103,7...czyżby cukrzyca ciążowa? :( na tarczyce to wiem że dostanę pewnie hormony, mam wizytę u endokrynologa 20.02 ale co z tym cukrem :( w piątek robię krzywą cukrową...któraś z was miała w ciąży niedoczynność tarczycy i cukrzycę ciążową i urodziła zdrowego dzidziusia? Jestem przerażona :(

Właśnie obejrzałam małe kobietki i znowu się poplakalam. Uwielbiam ten film i w ogóle wszystkie romantyki z minionych epok ;)

Mika ja mam niedoczynność (u ciebie chyba nadczynność jeśli poniżej normy a ile napisz ) ważne żeby szybko zareagować dzidziuś będzie zdrowy :) czasem jest tak ze tarczyca "szaleje" w ciąży i niekoniecznie miałaś problemy przed . Jak lekarz przepisze odpowiednie hormony to absolutnie wyprowadzi cie na tą dobrą stronę :) nic sie nie martw tylko spokojnie idź do lekarza

Mika a jakie masz tsh wynik?
Jesteś w granicy normy z cukrem więc spokojnie...

A ja miałam iść 17 na wizytę jednak po dzisiejszych wynikach trafiłam do gina.
Glukoza, morfologia,tsh ok ale mocz.. Duże leukocyty norma 1-5 a i mnie 18-25 więc pojechałam.
Sprawdził ginekologicznie i mam grzybka... Powiedział że jutro na posiew moczu mam przed wysikaniem umyć się i włożyć tampona... Aby był czysty mocz bo możliwe że przy sikancu poszło śluzu i przez to.

Dostałam antybiotyk natamycyna dopochwowo któraś miała może?

Oglądałam dzidzie ruchliwa i włączył mi na chwilę 3d zrobił z 7 zdjęć bardzo widocznych jak trzyma kciuka w buzi hehe
Powiedział że ciąża bardzo ładna więc czuję się spokojnie.
Jednak te moje uplawy ostatnio mnie dobrze niepokoily że więcej i takie bardzo wodniste miałam...

Dziewczyny w którym tygodniu polowkowe się robi?

Aha mam pytanie zapomniałam zapytać gina... Mam lekka opryszczke w nosie.. Nigdy na ustach mi Noe wychodziła tylko pod nosem zawsze lub w środku i teraz znowu. Czuję że już zasycha ale chyba nie groźne dla kogoś kto już miał

reklama
A jeśli chodzi o cukrzyce to wynik masz jeszcze w normie trzeba pewnie kontrolować i robic dietę lekarz cie poinstruuje. Z reguły w 2 połowie ciąży jest diagnozowana i mija po porodzie. Moja koleżanka miała bardzo zaawansowaną a dziecko ma zdrowe jak rydz :) nos do góry

Hellevoet nie widziałam a wlasnie szukam filmu na samotny wieczor ;)

Do góry