reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Asiunia-ja nie mam tv :p
Co do zgagi ja mialam cala pierwsza ciaze a mały ueidzil sie łysy.
Maleństwo wczoraj sobie skoki jakieś urządziło pierwszy raz kopalo przez około godzine...co chwilę...wcześniej tylko jedej ,dwa kopniaki i tyle:)

reklama
happy te kopniecia są na tyle wyczuwalne, że mąż je czuje? Jestem ciekawa jakie to jest uczucie i czy poznam, że to właśnie to. Odczuwasz dyskomfort, kiedy mały kopie?

Happy fajnie ze czujesz juz takie wyrazne kopniaczki. Ja juz sie doczekac nie moge :)

Co do madrosci to zgage mialam we wszystkich ciazach i dzieci mialy wlosy jedne mniej drugie wiecej a teraz nue mam zgagi jeszcze.
Jesli chodzi o urode to u mnie przesad sprawdzil sie w kazdej ciazy z synami wygladam kwitnaco, piekna cera, wlosy, blask w oczach a z corkami istny Monster pryszcze , ziemista cera i nijakie wlosy i wlasnie teraz tak wygladam wiec zobaczymy ;)

Witajcie :) co do ruchów to tez czasem czuje tak jakby jakaś rybka mnie smyrala po brzuszku od środka :) śmieszne uczucie, ale fajne

Okasia poznasz kopniaki napewno. Nie da sie tego pomylic. Uczucie jest fajne i chyba wtedy najbardziej dociera ze ono tam jest i ja sie wtedy czuje tak 100% w ciazy. Bo teraz to zdarza mi sie zapomniec jeszcze ;)

koficzka - no to super :-) :)będzie drugi chłopak.

Heromina - ja sobie kupiłam super urządzenie: termomix I to też poza innymi funkcjami działa m.in. jak sokowirówka, można zrobić sobie świeże soki z dosłownie wszystkiego :-) :):yes:
robię też dla dzeici kubusia z marchewki, jabłka, czasem buraczka dodaję, taki gotowany soczek, bardzo zdrowy, nie to co te barwione z butelek.

basia777 - ale to chyba nie we wzystkich h&m, bo część tych większych ma działy ciążowe.

ja idę na usg we wtorek za tydzień I już się nie mogę doczekać.
nie ukrywam, że nieco się denerwuję... bo usg miałam tylko w 7 tc.... mam andzieję, ze wszystko u maluszka ok.

Termomix cudo! Siostra ma i zdecydowanie nic więcej w kuchni na upartego nie trzeba :p znajoma kupila nowy i stary sprzedaje. Biorę oczywiście, akurat będzie jaj wprowadze się do nowego pustego mieszkania :p

2 tygodnie bez stresów, tydzień do wizyty i ja wariuje, czy wszystko ok :p bo wczoraj nie czułam smyrania i od razu. Ale caly dzień stresujący, dzis jakby cos tam w brzuchu bylo :p

Mdlosci poranne dalej lekkie niestety. A juz bylo tak dobrze. Jak mam przeżywać to jeszcze raz, co na poczatku, to nie wiem... mnie tak długo nie meczyly, ale, nie wiem jak wy dalyscie sobie rade.

Mówiłam w pracy o ciąży. Wszyscy wniebowzięci :p aż takiej reakcji się nie spodziewałam.

To ja chyba też będę mieć dziewuche. Wyglądam jak idź stąd i nie wracaj. Włosy paznokcie cera wszystko do wymiany hehe. Z synem rzeczywiście wyglądałam kwitnąco wszyscy mówili że mi ciąża służy a teraz....

Hej

To jest takie cudne jak widzisz dziecko które sie dobrze i szybko rozwija. Ja byłam przerażona jak moja Ania w wieku 2 lat zaczęła dopiero mowić a teraz jej sie buzia nie zamyka :) każde ma swoje tempo.

Hellovoet Holandia jest piękna byłam tez kilka razy

Dziewczyny dziełem macie maluszki ze sie uczą 2 języków bedą miały łatwiej w życiu kiedyś :)

Ja tez mam 6 cio latke w 1 klasie. Czyta pisze bez szału ale sobie dobrze radzi a zaczela w szkole wcześniej jej nie uczyłam i znała tylko pojedyncze literki ale jestem mega zadowolona bo sie szybko zaaklimatyzowala i lubi szkole bardzo. Wiem ze jest taka możliwość zeby nawet cała klasa została w 1 klasie na 2 rok ale nie poro wysyłałam malucha rok wcześniej zeby teraz ten rok tracić i robic jej zMieszanie niepotrzebne

Ja leżę jeszcze w łożku maż mi zaprowadził córę finałowy na 8 i nie wykazałam nawet z piżamy :)
Dzis nie mam wyjątkowo nic do załatwienia jutro wizyta wiec muszę badania odebrać przed a dzis mogę bezkarnie leżeć do 14 :):):)

Dziewczyny od czego leci krew z nosa ? Ciśnienie ?

A co do pryszczy to nigdy nie miałam w 1 ciąży tez nie a teraz jakaś masakra .... Co z tym robic ?

Majku ta lecąca krew z nosa ma związek ze zwiększeniem ilości krwi w Naszych krwioobiegach. Po prostu jest jej dużo więcej, naczynia są bardziej ukrwione i nawet lekkie otarcie powoduje krwawienie. U mnie z kolei pojawia się mnóstwo siniaków, mam w nich całe nogi tylko do czegoś dotknę i siniak.
Z córka miałam zgagę w 3 trymestrze i urodziła się włochata :)
Ja tez jestem cała wysypana na buzi, z córką nie miałam aż takiego problemu a teraz wyglądam gorzej niż w okresie dojrzewania :p Poza tym włosy ładniejsze, paznokcie też. Pierwsze wiadomości to chłopak a jak będzie??? Wierząc w przesądy powinna być baba :) Pod względem zachcianek z kolei chłopiec, słodycze leżą i nie kuszą za to jakieś gołąbki, kotlety czy pikle mmmm niebo w gębie :)

reklama
Happy u mnie też w ostatnim czasie maluch tak harcuje że szok. Jak tylko usiądę albo położę się zaczyna się maraton. Wtedy przykładam rękę (czuję jeszcze wyraźniej)i delektuję się tym przepięknym uczuciem :) Mąż równiez bez problemu może delektować się kopniakami :)

Do góry