reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

helleovet - a długo jesteście już w nl? jakoś mam sentiment do tego kraju ;-) mój m tam pracował 2 lata (jeszcze przed ślubem), a potem byliśmy z dziećmi 2 tygodnie, jakoś 3 lata temu.
no właśnie, tak myślałam, że to nie to samo co szkoła u nas.
mój w wieku 6 lat poszeł, jakoś sobie radzi, nawet nieźle, ale wiele dzieci sobie 6-letnich nie radzi wogóle.
mój już dodaje, odejmuje do 100, czyta, pisze, ostatnio miał jakieś zadania z nawiasami I z treścią... :baffled::confused:

reklama
Dominika wow to ja nie wiedzialam ze takie rzeczy sa juz w pierwszej klasie. A ja tutaj już 6 lat siedze i poki co jeszcze posiedze ;)

Hellevoet-juz smiga do przedszkola(w szkole) codziennie i w mundurku ;)
Moj maly zdolny jest,chcieli go przenieść pół roku wyżej ale nie mogli przez problemy z mową. Zanim skonczyl 3 lata znał kolory,kształty,liczył do 12 i znał wszystkie literki,nie tylko decydował alfabet ale po pokazaniu literki umiał ją rozpoznać. Kilka miesięcy pozniej literował, np. mama em-ej-em-ej, większość słów.teraz ma niecałe 4 i liczy do 20 a po polsku do 10, i do 5 po rosyjsku(kocha ruskie bajki) Ale ma(miał)spore problemy z mowa, dopiero od niedawna składa dłóższe zdania i mówi niewyraźnie. PS . żeby linczu nie było od razu mówię że nikt go nie uczył, wszystko łapał sam z piosenek literki i cyferki kocha od kiedy pamietam ;) myślę ze z pisaniem może mieć problem bo nawet rysować nie lubi

Moj generalnie po 4 urodzinach i po pojsciu do szkoly troche ruszyl z mowa. Robilismy mu nawet testy sluchu bo sie balam ze moze niedoslyszy ale sluch dobry. Wiec mam nadzieje ze szybko dogoni te male gadulki w klasie :)

No moje drogie panie zycze milych snow i laskotania naszych malych pociech. Uwielbiam to uczucie. Dobranoc wszystkim

koficzka - GRATULACJE! Jak już na 100% :)

Jakie pieluszki jednorazowe kupujecie dla dzieci?

U nas Dada, ale jak w SuperPharm sa za 35zł Pampersy to kupuję Pampersa.
Choć mam wrażenie, że Pampersy w nocy przemakają, więc na noc tylko Dady.

Dzisiaj znowu ból, od samego rana.
Kawa nie pomaga, drzemka popołudniu też nie.
Może jak wiatr przejdzie, to mi ból też :/

Hellevoet-moj tez mial,ogólnie mowil dużo ale mial właśnie problem.ze skladaniem zdan,teraz po angielsku idzie mu dobrze po polsku troche gorzej.

Udało mi się upolować na aukcji allegro nowe spodnie z metkami, jedne z h&m drugie z c&a za grosze.

Matko, jaki ten stanik paskudny, tak jakby ktoś wyciskał mi piersi. Próbowałam jakoś ułożyć sobie w nim biust, ale porażka. Ta część wewnętrzna, widoczna po odsłonięciu do karmienia jest po prostu zdecydowani mniejsza niż warstwa wierzchnia i pierś układa się strasznie, jak na mammografii. Cycki ufoludki. Chyba jednak rozejrzę się za usztywnianymi biustonoszami do karmienia :)

Kochana, jak masz paragon to zwracaj, sprzedawca ma obowiązek zwrócić ci cały poniesiony koszt za zakup ;)

Hellevoet my co roku spedzamy ferie jesienne nad morzem w Rockanje i zawsze odwiedzamy twoje miasteczko. Pieknie tam jest :) w ogole cala Holandia jest piekna i uwielbiam ten kraj. :) 3 lata temu zwiedzalismy Rotterdam i Amsterdam. Bajka :)

Koficzka fajnie ze juz wiesz na 100% :)

Przeziebienie mnie zmoglo :/

reklama
helleovet - a długo jesteście już w nl? jakoś mam sentiment do tego kraju ;-) mój m tam pracował 2 lata (jeszcze przed ślubem), a potem byliśmy z dziećmi 2 tygodnie, jakoś 3 lata temu.
no właśnie, tak myślałam, że to nie to samo co szkoła u nas.
mój w wieku 6 lat poszeł, jakoś sobie radzi, nawet nieźle, ale wiele dzieci sobie 6-letnich nie radzi wogóle.
mój już dodaje, odejmuje do 100, czyta, pisze, ostatnio miał jakieś zadania z nawiasami I z treścią... :baffled::confused:
rewelacja- gratu;acje dla malego. ja koja 6 latke zostawiam jeszcse na rok w zerowce szkolnej bo ona naparwde nie nadaje sie do 1 klasy- jako matka to widze i ona sama mowi zenie chce.

koficzka - GRATULACJE! Jak już na 100% :)

U nas Dada, ale jak w SuperPharm sa za 35zł Pampersy to kupuję Pampersa.
Choć mam wrażenie, że Pampersy w nocy przemakają, więc na noc tylko Dady.

Dzisiaj znowu ból, od samego rana.
Kawa nie pomaga, drzemka popołudniu też nie.
Może jak wiatr przejdzie, to mi ból też :/
ja tez ostatnio mialam bol glowy okropny- na zmiane pogody sie okazalo. i dodatkowo na zmiane pogody strasznie bola mnie nogi :)

Przeziebienie mnie zmoglo :/
zdrowka

Hellevoet-moj tez mial,ogólnie mowil dużo ale mial właśnie problem.ze skladaniem zdan,teraz po angielsku idzie mu dobrze po polsku troche gorzej.
moja mama tez miala problemy z mowa- teraz nie ejst jeszcze idealnie ale napewno lepiej niz bylo.

my zaraz mykamy do kosciola- sroda popielcowa a potem mala do skzoly zaprowadzam bo po 1,5 tyg w wdomu chate mi roznosi normalnie a tak chociarz na 3 dni pojdzie bo u nas od pon ferie.

Do góry