reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

No dziewczyny w koncu udalo mi sie doczytać zalegle 20 stron.
Ja ostatnio mam taka ochote na chipsy solone, ze szok! Zjadlam wlasnie cala paczke i ostrzeglam swojego M. ze ma wiecej nie kupowac chocbym blagala!!
Pierwszy trymestr zakończony z bilansem wagi na zero, wiec dobrze jest :) plan na codzienne cwiczenia ciazowe jest, sokowirowka wyjeta, owoce kupione, trzeba dbac o rosnacego Groszka :)
Milego wieczoru zycze wszystkim Brzuchatkom :)

reklama
koficzka no to gratki synka :) ja bede jutro umawiac sie na wizyte i mam nadzieje, ze sie p. doktor dopatrzy czy cos dynda czy nie dynda :)

ja mialam stanik do karmienia, ale jakis tam zwykly i byl super wygodny, mieciutki i takie tam, ale musze jakiegos na teraz poszukac, bo mi juz bokami wszystko wypada

kurka musze kupic sokowirowke

jakis specyfik na odrywajacy i meczacy kaszel?, bo juz mnie wszystko boli kurde :/

maz mi w weekend wyjezdza buuu, na poczatek 1,5 mieciaca, a potem zobacza i z calym bajzlem firmowo, urodzinowym mnie zostawia ech

koficzka - no to super :-) :)będzie drugi chłopak.

Heromina - ja sobie kupiłam super urządzenie: termomix I to też poza innymi funkcjami działa m.in. jak sokowirówka, można zrobić sobie świeże soki z dosłownie wszystkiego :-) :):yes:
robię też dla dzeici kubusia z marchewki, jabłka, czasem buraczka dodaję, taki gotowany soczek, bardzo zdrowy, nie to co te barwione z butelek.

basia777 - ale to chyba nie we wzystkich h&m, bo część tych większych ma działy ciążowe.

ja idę na usg we wtorek za tydzień I już się nie mogę doczekać.
nie ukrywam, że nieco się denerwuję... bo usg miałam tylko w 7 tc.... mam andzieję, ze wszystko u maluszka ok.

Dominika tesciowa ma termomix i oj bardzo bym taki chciala tz nowszy, bo ona ma taki juz prawie 15 letni, ale super sprawa tylko cena tez super ;), ale jest to na mojej wish liscie

hellevoet no moj tez wraca jakos tak na, lub po swietach,a potem, albo znowu, albo przerwa

Heromina, hellovoet - współczucia... :sad:długie rozstania są trudne...

Heromina - no, wzięłam na raty w ubiegłym roku, ten najnowszy model :wink: też jestem zakochana :-) :)

hellevoet - miałam zapytać, a jak ta szkoła dla 4-latków wygląda w NL? to chyba nie jest jeszcze nauka pisania I czytania?
twój synek mówi po holendersku?i co oznacza Twój nick? :-) :)

Asiunia moj tez pocul ze dwa razy, ale wczoraj male kopalo wyraznie i dzis rano też ale mojego akurat nie bylo :)
Happymama-ja wczoraj 15+3i tez bylo kilka wyrazniejszych a dzis jeden.
Majku-ja mam straszne duszności,zadyszke jakbym astme miała.
Hellevoet-moj w kwietniu 4 latka a we wrześniu do szkoły :)
U mnie sprawdzily sie tylko pieluchy z aldiego,pampersy przecirkaly strasznie.
Ja dzisiaj wykonalam tel do poloznej i w czwartek sie okaze czy potrzebne szybkie dodatkowe usg...wricily mi strasznie bóle krzyża,brzucha a dziś doszedł bol w kriczu ale tak od środka...polozna stwierdziła ze na boke kricza i spojnia za wcześnie.
Co do stanika do karmienia planuje kupić później bo pewnie jeszcze biust urosnie.

reklama
Dominika. Tutaj szkoly sa rzeczywiscie dostosowane do dzieci. Dzieci glownie sie bawia, poznają literki. Jedna na miesiac ale nie ucza sie ich pisac tylko raczej ucza sie wygladu. Poza tym dostaja takie male zadania na dzien obowiazkowe do zrobienia np ulozyc puzzle, zbudowac wierze z kolckow itp. To ma je nauczyc wykonywania zadan. Drobnostki ale w fajny sposob. Po za tym siedza w kolku tak hak w przedszkolu. A helevoet to czesc z nazwy mojej miejscowości. Mieszkam w hellevoetsluis. Nie daleko rotterdamu. Jezeli chodzi o mowe to moj synek mowi po holendersku po polsku pare slow ale rozumie wszystko. Jakos widocznie nie umie inaczej. Wiadomo chcialabym zeby z babcia czy rodzinka po polsku rozmawial ale poki rozumie jest tez dobrze. ;) a rodzina chcac nie chcac musi trosze holenderskiego sie uczyc. Chce mi sie smiac jak mama probuje do niegi po holendersku mowic a on swietnie polski rozumie zawsze sie nabijam

Happymum gwarantuje ci ze lzy ci w oczach staną. 4 lata i do szkoly to jeszcze takie malutkie dziecko przeciez. Moj maz tak to przezywal ze po 2 h poszedl niby z psem zeby przez okna popatrzec co syn robi haha gorzej niz baba choc super słodkie. Najbardziej chce mi się smiac z syna 4 latek z plecakiem dumnie zasowa do szkoly. Przeciez jestem już taki duzy jak tata.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry