reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Witam kochane dziewczyny w ten środowy poranek dzisiaj sobie pospałam do 8 :-) na 10 do pracy :-( oby przetrwac ten miesiac i na l4 ide co do bólu glowy to mnie ostatnio tez pobolewa na zmiane ciśnienia i pogody.

Koficzka gratulacje i kolejny men w naszysz szeregach :-)

Kochane zawsze sie zastanawialam jak to jest jak dziecko uczy sie 2 jezykow naraz brawo dla waszych szkrabów , moja córeczka poszla w tamtym roku jako 6 latek do 1 kl w tym roku mam mozliwosc zostawic ja w 1 kl ale puszcza ja dalej nie widze u niej zadnych wskazan zeby ja zostawiac potrafi juz czytac pisac dodawac i odejmowac i odzie do 2 kl nie pamietam ktora pisala ze jej pociecha sama nauczyla sie liczyc wierze w to bo moja cora ogladajac bajki i sluchajac piosenek tez szybko zaczela liczyc i onteresowac sie pisaniem :-)

Milego dnia wam życzę

reklama
A mi poszla krew z nosa. Znowu. W poprzedniej ciazy tez bardzo z tego powodu cierpialam. A mialam juz nadzieje ze teraz bedzie inaczej.

Happymama milo ze podoba sie wam nasze miasteczko. Jest tu rzeczywiscue uroczo. Polecam ci odwiedzenie parku effteling. Fantastyczna rzecz dla dzieci. Oczywiscie w ferie nie idzie tam palca wlozyc ale moze wasze ferie jesienne nie pokrywaja sie z naszymi. :)

Kasia na prawde wspolczuje wam wyborow jezeli chodzi o poslanie dziecka do 1 klasy w wieku 6 lat a nie posylanie. Jezeli szkoly bylyby odpowiednio dostodowane to wybor bylby latwiejszy a siedzenie takiego malucha 6h w klasie. No w sumie za bardzo wypowiadać się nie mogę bo nie mam porównania. Tak tylko z opowieści wiem

No a zaraz koleżanka przychodzi i wciągniemy przepyszny sernik na zimno na bazie kaszy jaglana jest i mleka kokosowego. Wszystko dla mojego małego alergika. Wczoraj zjadł aż 3 kawalki i chciał więcej aż mnie zatkalo

Widzę, że większość z was ma małych poliglotów :) Super. Dzieci są jak gąbki chłoną wiedzę momentalnie:) Kiedy jeszcze nie miałam własnego maluszka myślałam że jest inaczej, że są to takie małe nieświadome istotki, dopiero kiedy córka pokazywała coraz to nowsze zdolności przekonałam się, że mimo tych kilkunastu miesięcy bąble bardzo dużo rozumieją:) U nas mowa rozwija się pięknie. Mam filmik gdy córka miała roczek i mówiła jak się nazywa, jak ma na imię jej babcia, pokazywała wszystkie części ciała i naśladowała zwierzęta, w 1,5 roku powiedziała swoje pierwsze 3 wyrazowe zdanie "mucha tam siedzi" a potem poszło jak lawina, dziś buzia jej się nie zamyka, śpiewa, liczy, mówi wierszyki. Alfabet tez potrafi ułożyć po kolei. Za to fizycznie nigdy nie interesowały ją wspinaczki na meble itp. Specjaliści twierdzą, że dzieci do 3 r ż nie powinny oglądać telewizji, ale na waszych przykładach i naszym widzę, że maluchy szybko przyswajają wiedzę z bajek :) Oczywiście wszystko z umiarem i programy dopasowane do ich wieku:p

Jade juz do pracy. Ale dzisiaj czuje juz zmeczenie, a wczoraj tryskalam energia. Ale 3 dzien w prracy z rzedu robi swoje :-) Cera mi sie poprawila, zadnych chrostek jak to w 1 trymestrze bylo i taka wygladzona i promienna. Dziewczyny w pracy widza roznice i sie smialy, ze bedzie chlopak. Ja im mowie, ze to tym nie idzie :-) mnie jak sie buzia zaokragla to wygladam lepiej, bo jestem szczupla :-) milego dnia Wam zycze :-)

Koficzka gratuluje:happy:
Heromina,hellevoet dołączam do samotnych mam, mój mąż wróci na swieta, jak narazie to jestem sama z dziećmi 24/h bo nawet babcie wyjechały...
Ja pampersy używam albo z dady albo często kupuje pampersy jak są na promocjach...
A co do zgagi to z pierwszym synem nie miałam ani razu a mały miał taką czupryne, że wszyscy się smiali:-) :)
Fajnie, że czujecie już ruchy u mnie 14 tydz trzecia ciąża i nic nie czuję. Cera u mnie masakra, pełno pryszczy:hmm:

U mnie cera jak przed ciążą, ani lepiej ani gorzej, bez wyprysków.

Za oknem szaro i leje, więc automatycznie mam znacznie mniej energii :/

Co do krwi z nosa, to właśnie bardzo często umila mi to dzień. A jak nie leci ciurkiem, to wydmuchuję katar ze skrzepami. Czuję się jak nastolatka :) Jak dojrzewałam to bardzo często leciała mi krew z nosa. Dziecko jednak odmładza :)

mi krew z nosa tez coraz czesciej leci, krweiawa mi dziasla ale to normalne w ciazy.
jestem mega wysypana-- jak za czasow dojzrewania- masakrycznie wygladam naparwde.
u nas tez buro i ponuro :( brak checi do czegokolwiek. na szcescie wczoraj ugotowalam gar ogorkowej to bedzie na kilka dni i chodzi za mna gulasz z kasza wiec jak ogorkowa zniknie bedzie gulasz :)

Ja też cieszę się, że wczoraj miałam fazę na gotowanie, dziś bym się nie zmusiła.

Z mądrości mojej teściowej: jak wysypuje tzn, że będzie dziewczynka, bo one zabierają urodę :)

Ja też cieszę się, że wczoraj miałam fazę na gotowanie, dziś bym się nie zmusiła.

Z mądrości mojej teściowej: jak wysypuje tzn, że będzie dziewczynka, bo one zabierają urodę :)
tak tez tio slyszalam. dwoch odrebnych lekarzy powiedzialo ze chlopak no zobaczymy. ale z mala tez bylam wysypana bardzo. nawet plecy mam troche wysypane i na brzuchu kilka krostek- pryszczy dokaldniej

reklama
Ja dalej się męczę z bólem kręgosłupa promieniujacym na lewo do pośladka. ...:/ a co do trądziku tak samo się męczę ale zauważam powoli że chyba się cera powoli poprawia w porównaniu właśnie do pierwszego trymestru :)

Do góry