reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Hellevoet a ja sie bałam 6-cio łatkę do szkoły posyłać ;)
Dzielny chłopiec

Matusiak słyszałaś o związku zgagi z włosami dziecka ? ;)
Moja teściowa gadała jakieś brednie ze jej lekarka powiedziała (35lat temu) ze jak kobieta ma zgagę to dziecku rosną włoski ... I ze ponoć moj szwagier sie urodził owłosiony jak miś a ona miała zgagę cała ciąże taka ze strach . Bzdura powiedziałam. A ja tu czytam wyobraź sobie w oczekiwaniu na dziecko ze w Anglii i stanach robili badania i jest związek miedzy zgaga a włosami no myślałam ze padnę jak przeczytałam . Racje musiałam przyznać ..... :)

reklama
Z pierwszym synkiem miałam mega zgage a urodził się łysy :) ;)
Ale słyszałam tą terię.

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Ja tez uzywalam dada z biedtonki i bylam zadowolona ale na poczatku maz musial leciec po pampersy takie malutkie bo mloda urodzila sie malenka i topila sie w najwiekszych dada :-)

Co dozgazi ja z córcią mialam ale nie jakos mega wielka mala urodzila sie z czarnymi wloskami a teraz jest blondynką :-)

hej

Jakie pieluszki jednorazowe kupujecie dla dzieci? Dobrze będzie wiedzieć na przyszłość, ale teraz mamy zadanie żeby kupić pieluchy w zamian za ubranka i akcesoria jakie dostaniemy od znajomych.

Na poczatku uwazalam, ze Pampersy sa najlepsze na swiecie, ale z czasem zaczely mi przemakac i sprobowalam Dady i juz sie z nimi nie rozstalismy :)

Moja teściowa gadała jakieś brednie ze jej lekarka powiedziała (35lat temu) ze jak kobieta ma zgagę to dziecku rosną włoski ... I ze ponoć moj szwagier sie urodził owłosiony jak miś a ona miała zgagę cała ciąże taka ze strach . Bzdura powiedziałam. A ja tu czytam wyobraź sobie w oczekiwaniu na dziecko ze w Anglii i stanach robili badania i jest związek miedzy zgaga a włosami no myślałam ze padnę jak przeczytałam . Racje musiałam przyznać ....

O tak to ja tez musialam wysluchac takich rzeczy, zgage mialam dosyc spora na zasadzie, bez rennie nie wychodz z domu, a maly urodzil sie nie dosc, ze lysy to bardzo dlugo mu te wloski nie rosly :) Za to teraz ma taka czupryne, ze z fryzjerem nie nadazam :p

My tylko pampersy. Mój m miał przed porodem taką fazę (chyba stres mu się udzielał;) że na różne pieluszki wlewał szklankę wody i sprawdzał po minucie, pięciu i po godzinie :p No pampersy bezkonkurencyjnie wyszły, hehe. Na początek polecam jeszcze premium care -super wchłaniają luźne kupki, które co karmienie zazwyczaj są ;) Przez Internet korzystne ceny albo na promobaby.pl sprawdzajcie. Aha, no i na początek paczka, bo może się okazać uczulenie właśnie.

reklama
Uwaga! Antyreklama! Nie polecam zakupu biustonosza do karmienia polskiej firmy Mitex, a dokładnie tego modelu http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-blue-jelly-mango-mitex-85g-i5181762683.html To co robi z piersiami powinno podlegać pod kodeks karny. Nie dość, że mam 2 stożkowe naleśniki to jeszcze jeden skierowany na Maroko drugi na Kaukaz :/ Masakra! A tak się cieszyłam, że znalazłam ładny, miękki stanik polskiej firmy.

Byłam na poczcie...okazało się, że był to jeszcze większy koszmar niż zwykle. Połowa osób w takiej sytuacji jak moja, czyli ktoś był w domu, a potem się okazuje, że w skrzynce awizo. 5 okienek z czego 3 zablokowane na amen, bo przesyłki zaginęły. Godzina w kolejce, choć byłam ósma, nie miałam już siły stać, nogi mi mdlały, wszystkie miejsca zajęte przez 30-letnich mężczyzn z przyrośniętymi smartfonami.

Reszta zakupów ok. Nareszcie brzuchol przestanie być uciskany spodniami.

Do góry