reklama
fryte3qa
Fanka BB :)
Masz tak samo jak ja. Ja zasłabłam i rozbiłam sobie głowę i twarz. Właśnie po tym zostałam zmotywowana do pójścia na zwolnienie lekarskie, zarówno przez lekarza jak i przez kierownika. Trudno było się zdecydować i gdyby wszystko było ok to na pewno byłabym ostatnia do zwolnienia lekarskiego. Do tej pory nie korzystałam ze zwolnień lekarskich, nawet jak chorowałam to chodziłam do pracy, a jak było bardzo źle to brałam dwa dni wolnego do weekendu i się szybko kurowałam. Teraz zastanawiam się jak dawałam radę tak ciężko pracować. Mam taki odpływ sił, że nie jestem w stanie odkurzyć dywanu na raz :/
Jeśli źle się czujesz to nie ryzykuj. Kręci Ci się w głowie, nawet jak zasłabniesz w domu tak jak ja to możesz sobie zrobić krzywdę. Bardzo na siebie uważaj i poważnie rozważ kwestię zwolnienia lekarskiego, jesteś matką, Twoje i dziecka zdrowie jest najważniejsze.
Dokładnie tak samo mam. Czasami ledwo z łóżka wstaje. Zawsze miałam problem z zawrotami głowy, nawet jak dorastalam jako dziecko. Spróbuje się trochę rozruszac jutro i we wtorek, bo może przez ta chorobę się zastalam. Szkoda mi bo bardzo lubię swoją pracę, ale masz rację Kasiu, najważniejsze zdrowie Malca. Mam nadzieję, że nic Ci się nie stało jak się przewróciłas !
BASIENKA 28
Ja tez pracuje. Jeszcze 2 miesiace. Czuje juz zmeczenie, bo nawet nie mam chwili dla siebie. Bo jak wolne, to sprxatam, gotuje, prasuje itd itp :-)
majku_2
Zaangażowana w BB
okasia a długo sie staraliście o maleństwo?
Hermiona 1:283 a 1:300 to minimalna różnica wierze ze wszytsko ok. Moim zdaniem Powinno sie zrobić wszytsko żeby mieć pewność i ze każdej sytuacji sobie poradzisz i bedziesz dobrze sie z tym czuła
Koficzka a jak długo nosiłaś malucha w chuście ?
Basieńka współczuje "zjazdu" kiedy idziesz na l4 ?
Kasia 181 długo dochodziłam do siebie po cc? Ja teraz muszę mieć i trochę sie stresuje
Basia777 ja mam rano płaski a potem jestem jak dinozaur .... Czuje sie jakby mi mała ściskała przeponę
Asiunia czujesz juz ruchy na zewnątrz ? Ale fajnie ja czuje takie bąble ale bardzo bardzo rzadko .
okasia Piła to moja koleżanka w ciąży i pije nadal bo ma mega dużo żelaza wit c i wogole bogate ja buraki wchłaniam w każdej postaci wiec pije ale wydaje mi sie ze mam po tym zgagę . Przeczytałam ze to nie możliwe bo to wlasnie na zgagę dobre ale ...
Na pewno mega mega zdrowe ale ten smak jest bardzo specyficzny wiec trzeba po prostu lubiec
Ale nie ma całe szczęści tak ze powinnysmy
Ale nie ma tak że powinnyśmy - miało być słownik płata figle
Hermiona 1:283 a 1:300 to minimalna różnica wierze ze wszytsko ok. Moim zdaniem Powinno sie zrobić wszytsko żeby mieć pewność i ze każdej sytuacji sobie poradzisz i bedziesz dobrze sie z tym czuła
Koficzka a jak długo nosiłaś malucha w chuście ?
Basieńka współczuje "zjazdu" kiedy idziesz na l4 ?
Kasia 181 długo dochodziłam do siebie po cc? Ja teraz muszę mieć i trochę sie stresuje
Basia777 ja mam rano płaski a potem jestem jak dinozaur .... Czuje sie jakby mi mała ściskała przeponę
Asiunia czujesz juz ruchy na zewnątrz ? Ale fajnie ja czuje takie bąble ale bardzo bardzo rzadko .
okasia Piła to moja koleżanka w ciąży i pije nadal bo ma mega dużo żelaza wit c i wogole bogate ja buraki wchłaniam w każdej postaci wiec pije ale wydaje mi sie ze mam po tym zgagę . Przeczytałam ze to nie możliwe bo to wlasnie na zgagę dobre ale ...
Na pewno mega mega zdrowe ale ten smak jest bardzo specyficzny wiec trzeba po prostu lubiec
Ale nie ma całe szczęści tak ze powinnysmy
Ale nie ma tak że powinnyśmy - miało być słownik płata figle
Ostatnio edytowane przez moderatora:
okasia
Wiesz, najlepszy na takie samopoczucie jest odpoczynek, trzeba bardzo uważać z wysiłkiem fizycznym. Szczerze namawiam Cię na odpuszczenie pracy, psychika boli tylko w pierwszych dniach potem zaczyna się to bardzo doceniać. Nie każda kobieta dobrze znosi ciążę, to jednak jest spora zmiana i wysiłek dla organizmu. Trzymam kciuki żeby nie spotkało Cię to co mnie! Skończyło się na strachu i szwach, siniaki już poznikały. Nadal mam zachwiania równowagi, ale teraz mogę się położyć, kiedy się nasilają, przespać, nic już nie muszę. Chodząc do pracy cały czas miałam jakieś infekcje, które dodatkowo mnie osłabiały, tak jakby samo wymiotowanie po kilka razy dziennie nie wystarczyło :/ Rozważ to, czas do porodu szybko minie, organizm i zdrowie jest jedno, a naprawdę może być groźnie jak się przewrócisz. Tak samo ja jak i Ty nigdy byśmy sobie nie wybaczyły gdyby przez nasz upór i ambicję coś stało się dziecku. Rodzicielstwo to sztuka kompromisów, ciąża to wersja testowaDokładnie tak samo mam. Czasami ledwo z łóżka wstaje. Zawsze miałam problem z zawrotami głowy, nawet jak dorastalam jako dziecko. Spróbuje się trochę rozruszac jutro i we wtorek, bo może przez ta chorobę się zastalam. Szkoda mi bo bardzo lubię swoją pracę, ale masz rację Kasiu, najważniejsze zdrowie Malca. Mam nadzieję, że nic Ci się nie stało jak się przewróciłas !
nati92
Weronika dzięki za info pisze ze srajfonach wiec chyba sie tu nie da .... Bede próbować
Jaspis współczucia oby tym razem poszło lepiej
Hellevoet joga jest super i tez z innych powodów mega wycisza stres
Fryte3qa może spróbuj jogi nie stresuj sie głupimi programami każdy poród jest inny każde ciało . Spokojnie
Finka mega długi poród ! Z kolejnym może będzie szybciej oby ! Napewno
Co do cytatów, to w tel masz pewnie na dole +cytat i potem wstawiasz wszystkie na raz
Jak kogoś wyróżniasz, to polecam @ ( @nati92 ) i później wpisać nick... tylko faktycznie nie wiem jak to przez tel będzie widac.
Ja jogę ćwiczę od długiego czasu, ale pierwsze dwa miesiące nie bylam w stanie przez mdlosci. Później motywacja byla, ale moj Guru (hihi) powiedzial, ze pierwszy trymestr lepiej nie albo baarzzoo delikatnie.
Teraz mi czasu brakuje, ale gdy tylko mogę to zaraz na mate i... zupełnie inny świat, wszystko wspanialsze.
W zeszłym tygodniu pokusilam się jeszcze o Chodakowska dla ciężarnych, ktoras, kiedys wspominala i mnie to pokonali... 4 dni zakwasy haha może lżej zaczynać.
U mnie nic nie widac, ewentualnie po poludniu, ale to tak jakbym się najadla. Przyjaciolka jest jakies 2 tyg w przód i juz jej ta linia się pojawia.
Za to Robaczek mnie dzis meczy. Caly czas jakieś klucia, sciski, uciski i bulgotania. Organizm robi miejsce - w sumie świetne uczucie.
Jeszcze o pracy wspomne!!
Ja pracuje tylko 4h dziennie w biurze, ale pod telefonem musze być praktycznie 24h. Umowa konczy ni się z końcem marca, ale chciałabym pracować dluzej. Jeszcze nic o ciąży w pracy nie powiedziałam, bo mam stresa, czy mi przedluza ta umowę. Szykuje się na ten tydzień, ale przez pracowników akcje różne i nie wiem jak wyjdzie.
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Fryte-ja w pierwszej ciąży pracowalam do 36tc i ani dnia na zwolnieniu,teraz luz bo nie pracuje
Heromina
Czyli jak to jest z ta kasa. Jesli teraz pojde na chorobowe to dostaje 80% pensji,a na macierzynskim juz normalna wyplate czy dalej te 80% ? Tz jedna ksiegowa powiedziala, ze tak jak bvylo tu napisane, albo 80% przez rok, albo 100% przez pol roku. Znowu ostatanio ktos powiedzial, ze na macierzynskim dostaje sie normalna pensje, bo to nie chorobowe.
reklama
Fimka
Nati - zwolnić Cię nie mogą, jesteś już na chronionym
@Heromina - na L4 w ciązy 100% pensji.
A później świadczenie macierzyńskie, jak wybierzesz, że idziesz na rok to dostajesz 80% pensji, która to jest średnią z ost. 12mcy pracy (przed pójściem na L4).
Jak wybierasz opcję pół roku, to dostajesz 100%,
A jak po tym pół roku stwierdzisz, że jednak jeszcze pół, to 60%
@Heromina - na L4 w ciązy 100% pensji.
A później świadczenie macierzyńskie, jak wybierzesz, że idziesz na rok to dostajesz 80% pensji, która to jest średnią z ost. 12mcy pracy (przed pójściem na L4).
Jak wybierasz opcję pół roku, to dostajesz 100%,
A jak po tym pół roku stwierdzisz, że jednak jeszcze pół, to 60%
Ostatnia edycja: