reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Fryte - ja z macierzyńskiego odbieram urlop wypoczynkowy i znowu na L4 idę.
Nie wracam do pracy, ale u mnie inna syt.

Hello. Właśnie spotkałam się że znajomo ma tydzień młodsza ciążę odemnie i wiecie co ona jest płaska! Można powiedzieć że wklesnieta.. Aż niemożliwe..ja to nie mogę już ukryć brzucha... A wieczorem to 6 miesiąc.. Szok normalnie aż zazdroszczę bo ja to czuję się już w ciąży tak na fest ;-)

U mnie słabiutko widać, mimo że to druga ciąża.

reklama
Hello. Właśnie spotkałam się że znajomo ma tydzień młodsza ciążę odemnie i wiecie co ona jest płaska! Można powiedzieć że wklesnieta.. Aż niemożliwe..ja to nie mogę już ukryć brzucha... A wieczorem to 6 miesiąc.. Szok normalnie aż zazdroszczę bo ja to czuję się już w ciąży tak na fest ;-)
No to dokladnie tak jak ja. Tez juz brzucha nie ukryje

Właśnie mam zwolnienie do środy, a wizyta 16. Ja pracuję w biurze, ale mam strasznie stresującą pracę. Boję się bardzo tego kręcenia w głowie, bo niby chcę coś bardzo zrobić a tu jakbym nie panowała nad swoim ciałem. Straszne to uczucie, taka bezsilność. Znowu w domu jajko zniosę z nudów :biggrin2: U mnie brzuszka w ogóle nie widać, dopiero jak się rozbiorę to ledwo co widać.

Już się wystraszylam że może przeoczył i mam bliźniaki... ;-)

Jestem w szoku na prawdę...
Ogólnie ma light bo ani wymiotów itp. Nawet piersi ja nie bolą ani Nie urosły..

Jak jej powiedziałam że już mam węża w brzuchu to aż zdziwiona ;-)

My dziś w końcu powiedzieliśmy moim rodzicom. Zadowoleni i skwitowali "oby szczęśliwie do końca" :) Rodzina męża jako że mieszka daleko od nas dowie się później, bo to inna sytuacja. Mieliśmy jeszcze chwile poczekać, ale miałam już dosyć tej całej konspiracji :)
Dowiedziałam się też że siostra męża również jest w ciąży termin na koniec września także sam początek i bardzo cieszę się że maluszek będzie miał rówieśnika w rodzinie :)
Mąż dziś poczuł dzidziusia pod swoją dłonią, położył rękę na moim brzuchu i bach :)
O imieniu jeszcze nie myśleliśmy.
Przejadłam się dzisiaj babką ziemniaczaną i mam za swoje zgaga, że ho ho...

Współczuję traumatycznych przeżyć podczas porodu. Ja miałam cc bo córka była ułożona pośladkowo, a teraz jeśli lekarz pozwoli chciałabym spróbować sn. Szpital w którym rodziłam ma miano przyjaznego dziecku więc wtedy znieczulenia nie było ale ostatnio obiło mi się o uszy że coś zmieniło się w tej kwestii :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Basia i ja nie ukryję ;) ot predyspozycje jedna płaska druga jak w 6 miechu ;) ja mam okrąglutki brzucho jak sciągam kurtkę przykuwa uwagę

Dziewczyny, czy wszystkie jeszcze pracujecie? Jesli tak, to kiedy się wybieracie na L4? Ja niby chciałam długo pracować, ale wychodzi inaczej. Jestem teraz na L4 ze względu na przeziębienie, ale strasznie mi słabo od kilkunastu dni, kręci mi się w głowie, duszno mi. Dzisiaj w sklepie o mało nie zemdlałam i poważnie się zastanawiam nad zwolnieniem...

Masz tak samo jak ja. Ja zasłabłam i rozbiłam sobie głowę i twarz. Właśnie po tym zostałam zmotywowana do pójścia na zwolnienie lekarskie, zarówno przez lekarza jak i przez kierownika. Trudno było się zdecydować i gdyby wszystko było ok to na pewno byłabym ostatnia do zwolnienia lekarskiego. Do tej pory nie korzystałam ze zwolnień lekarskich, nawet jak chorowałam to chodziłam do pracy, a jak było bardzo źle to brałam dwa dni wolnego do weekendu i się szybko kurowałam. Teraz zastanawiam się jak dawałam radę tak ciężko pracować. Mam taki odpływ sił, że nie jestem w stanie odkurzyć dywanu na raz :/

Jeśli źle się czujesz to nie ryzykuj. Kręci Ci się w głowie, nawet jak zasłabniesz w domu tak jak ja to możesz sobie zrobić krzywdę. Bardzo na siebie uważaj i poważnie rozważ kwestię zwolnienia lekarskiego, jesteś matką, Twoje i dziecka zdrowie jest najważniejsze.

Co do mojego brzuchola, to wyskoczył nagle w zeszłą niedzielę. Wydawało mi się, że jest już taki duży i nie do ukrycia, a nikt go nie zauważa :/ Wczoraj koleżanka stwierdziła, że miała dużo większy w tym samym czasie, a dziś od siostry męża usłyszałam, że zupełnie nic nie widać. Napinałam koszulkę, a ona dalej twierdziła, że nic a nic :)

Hej dziewczynki zaliczyłam spacer a teraz leżę ledwo żywa :)

okasia nic sie nie stresuj może będzie szybko :) a co do znajomych to rożne mają powody czasem zazdrość czasem po prostu bezsilność ze sie nie udaje ale najważniejsze żebyś teraz martwiła się o siebie i swoje emocje znajomi sie zawsze znajdą w pobliżu :)

ja urodziłam w 1,5 godz po kilku bólach dosłownie i w 3 skurczu partym a szyjka rozwierała mi sie od 0 wiec teoretycznie powinno bolec jak diabli :)

Hellevoet ja pomyslałam ze jest śliska i ma zapach z morza :)

Co do zewnątrz oporowego miałam robione 3 razy (przy zabiegach na nerki) samo znieczulenie nie boli jak każdy zastrzyk nawet ta igiełką jest cieńsza i bardzo dobrze mija :) do porodu podaje sie bardzo mała dawkę na tyle zeby nie czuć bólu ale zeby czuć skurcz kiedy jest i moc przeć :) ja miałam takie pełne silne wiec nie czułam absolutnie nic ale to dość szybko "schodzi"gdy u któraś miała pamiętajcie zeby za szybko nie podnosić głowy jak mija znieczulenie bo cos tam sie dzieje z ciśnieniem i można dostać takiego bólu łba ze nic nie pomoże ... Ja za
Pierwszym razem nie wiedziałam i tak mnie bolało ze wymiotowałam z bólu

Witaj pinezka !

Beata ja przy porodzie groziłam śmiercią mężowi ;) jakoś sie zapomina szybko ;) może nie będzie aż takie duże :)

Franio, Staś, Mieszko takie ładne dla chłopców
Helenka , Aniela , Tosia mi sie podobają
Ale zdecydowaliśmy sie na Janinkę :)

Fryte3qa, okasia
ja tez na l4 od początku. Po pierwsze tak sie z szefem umówiłam (zmiany w firmie i u mnie na stanowisku i będzie bezpieczniej) a po drugie nie widzę siebie w pięknej garsoneczce i szpilkach spędzającej 8h z głową w kiblu :) wyrzygalam chyba cały świat przez 2 mies ;) jak zaczęłam plamić to i tak musiałam poleżeć . Teraz juz siedzę do końca :)

majku, jestem jedynaczką, typem samotnika, więc brak znajomych mi nie przeszkadza. Czasem wręcz mam dość ludzi i najchętniej zamknęłabym się w domu na dłuższy czas, odłączyła telefon i domofon. Mnie tylko dziwi to zjawisko. Sama obaw nie mam żadnych, ale są osoby towarzyskie, którym trudno jest zrozumieć taką nagłą migrację znajomych.

reklama
Weronika dzięki za info pisze ze srajfonach wiec chyba sie tu nie da .... Bede próbować

Jaspis współczucia oby tym razem poszło lepiej

Hellevoet joga jest super i tez z innych powodów mega wycisza stres

Fryte3qa może spróbuj jogi nie stresuj sie głupimi programami każdy poród jest inny każde ciało . Spokojnie :)

Finka mega długi poród ! Z kolejnym może będzie szybciej :) oby ! Napewno :)

Sory ze tak na raty odpisuje ale próbuje nadrobić :)
A pisze i czytam na telefonie wiec cieżko mi idzie .

Czy któraś z was pije barszcz kiszony? Słyszałyście o tym ?

Do góry