reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

happymum ZOP mial byc w kazdym szpitalu od 2016 roku ale pzresuneli- dokaldnie nie wiem do konca ktorego roku.w szpitalu w wktorym pracuje jeszcze go nie ma, jest za to gaz.

moj pierwszy porod 9 godzin do pelnego rozwarcia- brak postepu porodu i ciecie cesarskie. mimo ze jestem polozna wspominam go fatalnie naparwde. teraz pewnie inaczej bym sie zachowywala, nie pozwolila na niektore praktyki ale wtedy pierwszy porod- znalam teorie ale w praktyce wszytsko sie zmienia tym bardziej jak to my rodzimy. teraz chcialabym ciecie od razu- zobaczymy jak wyjdzie. mala wazyla 4030 a prognozowali 4800 wiec o to tez sie balam.

my bylismy u tesciowej- bylo ok. ale teraz juz zmeczona jestem :)

reklama
Tzn. To chyba nie bylo do konca tak, juz dawno o tym czytalam, ale rzeczywiscie w polsce od stycznia 2016 znieczulenie zewnatrzoponowe jest dla kobiet rodzacych bezplatne, tylko oczywiscie tam gdzie bylo wczesniej distepne odplatnie. Tam gdzie nie bylo wogole dostepne to szpital nie ma obowiazku z tego powodu zatrudniac dodatkowego anestezjologa.

Tzn. To chyba nie bylo do konca tak, juz dawno o tym czytalam, ale rzeczywiscie w polsce od stycznia 2016 znieczulenie zewnatrzoponowe jest dla kobiet rodzacych bezplatne, tylko oczywiscie tam gdzie bylo wczesniej distepne odplatnie. Tam gdzie nie bylo wogole dostepne to szpital nie ma obowiazku z tego powodu zatrudniac dodatkowego anestezjologa.
bedzie mial obowiazek. wlasnie wchodza nowe pzrepisy ze kazda porodowka bedzie musiala miec ZOP. tylko nie wiem dokaldnie teraz od kiedy

Jaspis- o rany, ale mialas porod, koszmar...bardzo wspolczuje... nic sie dziecku nie stalo?

Okasia- masakra, co za znajomi...

Kasia- tak, wlasnie stopniowo mialy te zmiany wchodzic od tego roku. Ale poki co i tak brak anestezjologow w kraju.
Moja siostra miala drugi porod z zzo i mowila ze super i juz inaczej nie chce rodzic.

Dziewczyny, czy wszystkie jeszcze pracujecie? Jesli tak, to kiedy się wybieracie na L4? Ja niby chciałam długo pracować, ale wychodzi inaczej. Jestem teraz na L4 ze względu na przeziębienie, ale strasznie mi słabo od kilkunastu dni, kręci mi się w głowie, duszno mi. Dzisiaj w sklepie o mało nie zemdlałam i poważnie się zastanawiam nad zwolnieniem...

Pewnie to głupio zabrzmi ale jeśli chodzi o znieczulenie zewnarzoponowe jestem całkiem zielona moglybyscie coś więcej powiedzieć na ten temat?
Basienka 28 niezazdroszcze teściowej :-)

Dziewczyny, czy wszystkie jeszcze pracujecie? Jesli tak, to kiedy się wybieracie na L4? Ja niby chciałam długo pracować, ale wychodzi inaczej. Jestem teraz na L4 ze względu na przeziębienie, ale strasznie mi słabo od kilkunastu dni, kręci mi się w głowie, duszno mi. Dzisiaj w sklepie o mało nie zemdlałam i poważnie się zastanawiam nad zwolnieniem...
Kochana ja jeszcze pracuję ale po mału myślę o zwolnieniu dodam ze pracuję w handlu 8 h dziennie i pomalu czuje jak po intensywniejszym dniu eieczom napina mi sie brzuch no i kręgosłup zaczyna bolec Ale do kolejnej wizyty muszę wytrwać

reklama
Hello. Właśnie spotkałam się że znajomo ma tydzień młodsza ciążę odemnie i wiecie co ona jest płaska! Można powiedzieć że wklesnieta.. Aż niemożliwe..ja to nie mogę już ukryć brzucha... A wieczorem to 6 miesiąc.. Szok normalnie aż zazdroszczę bo ja to czuję się już w ciąży tak na fest ;-)

Do góry