reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ja rodziłam bez znieczulenia, ale miałam gaz rozweselający, od czasu kiedy zaczęły skurcze bolec. Oj, było śmiesznie, co ja sobie wkręciłam [emoji6]. Niestety polozna w pewnym momencie mi zabrała ze śmiechem i powiedziała: oj dziecko daj bo z tobą juz nie ma kontaktu. Powiedziałam ze nie oddam bo jest mi dobrze, ale kazali iść na sale porodowa i rodzic i fajne sie skończyło [emoji6]. Gaz polecam wszystkim, nie jest szkodliwy dla dzidziusia ani dla mamy [emoji3]!!!

reklama
Gaz jest dostępny na oddziale, można poprosić o niego za jakąś dodatkową opłatą? Jak to wygląda?

Ja na początku irzywalam ten gaz...bylo jeszcze gorzej i wymiotowac sie chcialo wiec szybko zrezygnowalam, dalej jiz bez znieczulenia. Teraz tez pewnie bede rodzic bez chiciaz bili i ch**
U mnie zewnątrz oponowe odpada bo nie chce ryzykowac przy problemach z kręgosłupem wiec jesli bede ridzix SN to bez.mam tylko nadzieje że tym razem obejdzie sie bez kleszczy

Ja nie miałam żadnego znieczulenia... Ale miałam wrażenie, że pierwsze dziecko mi się lżej rodzilo, pomimo tego, że mały miał 4.100, może dlatego, że byłam dużo młodsza;-) a przy drugim okropnie się nameczylam 4.460 i wtedy powiedziałam koniec porodów:-) no i zarzekala się żaba błota....haha i trochę boje sie porodu, żeby jakiś smok 5 kg nie urósł, bo cesarska.

Okasia jak u Ciebie z jedzeniem? Lepiej?

Co do imion to u nas Lenka albo Dominik :)

No a co do porodu to nie mialam znieczulenia, ani gazu :)

Hej kochane :-) milej niedzieli

Co do imiona dla chlopca będzie napweno Kuba (nie Jakub) a co do dziewczynki jest wiekszy problem bo kozdy chce cos innego ja chcę Maję mąż Nikole a córka Arletke i nie mozemy dojsc do porozumienia.
W domku mam Wiktorie a w niebie Zuzie

Co do porodu w wieku 21(co prawda miesiac później juz mialam 22) mialam cc i szybko doszlam do siebie w wieku 26 rodzilam naturalnnie ale z asekuracja krocza i ze znieczuleniem hmm mnie to jakos nie bolało specyjalnie ale ja mam wysoki próg bólu. Dodam tylko ze po SN szybciej dochodzi sie do siebie i mozna sie szybciej sciagac po porodzie a po CC dochodzi sie troszke dluzej do siebie no i nie mozna sie sciagac ze wzgled na blizne.

Dzien dobry :)
podczytuje was od pierwszej strony i postanowiłam sie w końcu przywitać :) mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona ?:)

Jestem w 12 tc + 2 To moja pierwsza wyczekana ciąża , termin na 26.08 ;)
Początkowo ciąże super przechodziłam do 7 tc , dopóki mnie mdlosci i wymioty nie zaczęły męczyć , na szczescie teraz sie jeszcze utrzymują ale głownie wieczorami, wcześniej trwały cały dzien .

Co do imion to z moim M byliśmy zgodni , chłopak Milan , dziewczynka Inga .

reklama
Do góry