reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Mój mąż już mówi o dziecku per "Franciszek", więc chyba osiągnęliśmy kompromis..uff było ciężko. Mąż wymyślał kolejne staropolskie imiona, ale takie bardzo bardzo staropolskie i przy okazji obciachowe. W pewnym momencie padło imię Franek i mąż kręcił głową, ale już nie tak kategorycznie jak przy innych. Dwa dni posiedział nad drzewem genealogicznym i w pewnym momencie, niczym wyskakujący z wanny Archimedes, stwierdził "może być Franciszek, mój pradziadek miał tak na drugie" :) Kocham to! Teraz kwestia drugiego imienia i może do porodu zdążymy :)

reklama
Ja się zakochałam w imieniu Adrian, ale moja druga połówka kręci nosem, Więc mamy kilka opcji do przemyślenia: Adrian, Filip, Dominik, Kacper, Mateusz lub Krystian. Śmieję się, że jak już zacznie słyszeć mój głos z brzucha to będę mu wymieniać imiona i na które najbardziej mnie skopie to zostanie :biggrin2: Jakby była dziewczynka to zawsze chciałam mieć Oliwię
Ja tez zawsze marzylam o Oliwce i mam Oliwke :-)

Basieńka może to coś co eter dozuje :)
Ja nie słyszałam rodziłam bez znieczulenia da się przeżyć ;)

Weszlam teraz na te apteke, co polecalyscie i znalazlam urzadzenie lagodzace bol porodowy. Pierwszy raz slysze, a Wy wiedzialyscie o czyms takim ? :-)
Czytałam o tym, nawet udało mi się znaleźć opinie, ale chyba najwięcej w tym marketingu. Tu zaznaczę, że ja czytałam a propos takiego żelu, który położna powinna zaaplikować przy odpowiednim rozwarciu.

Ja to się śmiałam ale ze strachu :) i darłam się żeby mi nospe dali i ze wrócę do domu :) jak juz jest rozwarcie to najgorsze minęło :) sam poród to takie emocje ze nie pamietam bólu :)

Hej dziewczynki :)
Ja mam w domu Nicole i Dawidka, teraz jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to na razie na 1 miejscu jest Maja :)
dla chłopca Olivier .. nooo myślę że już się nie zmieni ...

reklama
Do góry