reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kassia-ja butelki mialam tez tommee tippee i mega zadowolona byłam, laktatora urz ylam moze z 2 razy bo krótko karmilam.
Smoczki tez tommee z duza kulka maly tylko takie chciał
Slodka-ja w pierwszej nie bralam i straszna anemię mialam, teraz biorw i wyniki idealne

Ja tez nie lykam witamin. Tylko magnez bo juz mu sie macica napina Jak w kazdej ciazy.

Ja mam w domu Dawida , Martynke, Maje i Fabiana a teraz bedzie Lena albo no wlasnie nie mozemy sie dogadac bo ja chce Felix a maz chce Nathan :) bedziemy losowac :p

Happymama, ja tez mam Martynke.
Ciąża zrobiła nam prezent 6 grudnia wiec z mężem śmialiśmy sie ze jak chłopak to musi być Mikołaj. Ale chyba bedzie dziewczynka i zupełnie nie mamy pojęcia jak damy na imię ... pomysłów dużo ale chyba nic do końca nam nie pasuje[emoji6]. Pomysły : Lena, Kamilka, Natalia, Maja

Wróciłam do żywych. Choróbsko odpuściło.
Ja z witamin biorę tylko kwas foliowy i witaminę D

Dziewczyny te co chorowały.. jak miałyście kaszel, kichałyście lub wydmuchiwałyście nos kłuło Was czasem w okolicy pachwin? :/ bo mnie wczoraj taki mocny ból złapał przy dmuchaniu nosa.. ale odpoczęłam i przeszło.. teraz się zamartwiam co to mogło być? może to więzadło macicy się naciągneło..
Mnie też bolało i to mocno, a katar miałam straszny, trudny do wydmuchania, więc wszystkie mięśnie się napinały. Uważaj na kaszel, jeśli jest silny to niech ci lekarz coś przepisze.

Ja mimo ze jestem w czwartej ciazy nigdy laktaora nawet w rece nie mialam. Butelke kupilam jedna przy pierwszej ciazy i nigdy nie zostala uzyta ;). Smoczki kupowalam kazdemu, ale zaden nie chcial. Takze ja z takimi zakupami polecam poczkac. Wszystko mozna kupic o kazdej porze dnia i nocy wiec zawsze mozna wyslac szybko meza, a moze sie okazac ze wogole nie bedzie potrzebne
Mi z kolei laktator uratował życie.Po powrocie do domu ze szpitala dostałam nawału pokarmu, zrobiły się zastoje i guzy, gorączka blisko 40 stopni. Ból piersi ogromny, dziecko nie mogło ich chwycić, tak nabrzmiały.... Wystarczyło po troszeczku odciągnąć po kilka razy. Była to najlepsza decyzja, że laktator miałam kupiony wcześniej.

Co do imion to u mnie chyba już wybrane... Jedli chodzi o damskie imiona zawsze podobały mi się Amelka, nela, Alicja, ale są tak popularne... Wiec myślałam o melani lecz najbardziej stawiam na Elena.
Co do chłopca myślałam o Dominik lub Aleks bo mąż Alek więc tak jakoś....

Jeśli chodzi o ruchy to chyba jednak nie jelita jak myślałam tylko dzidzia. Owszem zawsze jak coś poczuje takie nagłe napięcie i ciśnie mnie to za chwilę mam gazy choć raz ale mam. Dlatego byłam pewna ze jelita, ale czasami uciska mnie na żołądek i czuje ze mi nagle coś przeszkadza :-)

Maja jest ładne ;) hehe

Ja popełniłam wyczyny kulinarne i pakuje sie do spania :)

Dobranoc, jeszcze raz dzięki za przyjęcie :) fajnie tu !

Ja się zakochałam w imieniu Adrian, ale moja druga połówka kręci nosem, Więc mamy kilka opcji do przemyślenia: Adrian, Filip, Dominik, Kacper, Mateusz lub Krystian. Śmieję się, że jak już zacznie słyszeć mój głos z brzucha to będę mu wymieniać imiona i na które najbardziej mnie skopie to zostanie :biggrin2: Jakby była dziewczynka to zawsze chciałam mieć Oliwię

Weszlam teraz na te apteke, co polecalyscie i znalazlam urzadzenie lagodzace bol porodowy. Pierwszy raz slysze, a Wy wiedzialyscie o czyms takim ? :-)

reklama
Do góry