reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Czesc dziewczyny!

no i mnie dopadly tez zoladkowo - jelitowe dolegliwosci. Siedze od rana z kefirem, sokiem z burakow i jablkami. Wczorajszy tlusty czwartek (paczki i faworki domowej roboty! dodatkowo jeszcze bezy, ktore uwielbiam!) stanowczo nie pomogl. Ale powoli czuje, ze jest lepiej. Zdecydowanie musze uwazac co jem, bo poza tym, to czuje sie naprawde swietnie.

Sny mam tak intensywne i realne, ze rano nie wiem czy to sen, czy dzien wczorajszy :O tez tak macie?

reklama
Czesc dziewczyny!

no i mnie dopadly tez zoladkowo - jelitowe dolegliwosci. Siedze od rana z kefirem, sokiem z burakow i jablkami. Wczorajszy tlusty czwartek (paczki i faworki domowej roboty! dodatkowo jeszcze bezy, ktore uwielbiam!) stanowczo nie pomogl. Ale powoli czuje, ze jest lepiej. Zdecydowanie musze uwazac co jem, bo poza tym, to czuje sie naprawde swietnie.

Sny mam tak intensywne i realne, ze rano nie wiem czy to sen, czy dzien wczorajszy :O tez tak macie?
sny to mam jakies choreeeeeeeee naparwde. i duzo sexu w nich :p

Asiunia wszystkiego najlepszego sto lat

Co do noszenia dzieci w chustach ja nie jestem przekonana juz w samej ciazy nasze kręgosłupy sa narazone na dzwiganie dodatkowego ciężaru i noszenie dziecka w chustach tak samo nadwyręża nasz kregoslup moze teraz tego nie odczujemy ale na starosc napewno bedzie sie to odczowalo.

Bleair po przeczytaniu Twojego postu pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy, to że Twój lekarz chce Cię naciągnąć na dość kosztowne USG.
Ja na badaniu połówkowym dostanę kolorowe zdjęcie buźki dziecka, myślę, że to fajna pamiątka. Tym bardziej, że z córką czegoś takiego mi nie dali choć powinnam dostać!
Dziś kończę 28 lat, nie wiem kiedy te lata po 18 tak szybko minęły, do pełnoletności ciągnie się i ciągnie a potem...ehhh
Dzięki za odpowiedź w sprawie kosztu badań :) Jutro zajdę do laboratorium i zorientuję się ile u nas to kosztuje. A myślicie, że najlepiej byłoby robić w tym samym miejscu gdzie do tej pory, bo czytałam że różne laboratoria mają różne odczynniki i normy...
Wczoraj z mężem doszliśmy do wniosku, że od kiedy zmieniły mi się upodobania kulinarne psuje się dużo jedzenia...Wczoraj wyrzuciłam kilka jogurtów, kot zjada zepsute wędliny itd... Nie lubię marnotrawstwa szczególnie, że wiele osób nie ma co do garnka włożyć :( Muszę teraz bardziej racjonalnie planować zakupy!

Spełnienia marzeń! !!! :)

Asiunia wczoraj też się wkurzyłam, że tyle marnotrawimy. Kupuję dużo mniej produktów niż przed ciążą a i tak co chwilę coś wyrzucamy i to naprawdę w sporych ilościach. Chociaż mam też wrażenie, że produkty mają coraz krótszą datę ważności, w niedzielę mąż kupił sobie sery pleśniowe na tackach, chciał zjeść we wtorek rano i okazało się, że termin ważności skończył się w poniedziałek. Wkurzyłam się, że nie spojrzał na datę przed zakupem, ale pakowane było w sobotę :/ Tak samo z jogurtami i kefirami, lubię kupić więcej żeby nie chodzić każdego dnia do sklepu i musiałam wczoraj trzy wyrzucić :/

Kochana, sto lat, pięknego zdrowego maleństwa i spokojnej ciąży!

Ja teraz do biustu i brzucha uzywam bio oil ale jak mi zacznie brzusio rosnac to mam juz kupiony pharmaceris m. W poprzedniej ciazy tez uzywalam i bylam bardzo zadowolona

Ostatnia edycja:
reklama
Fluttershy ja używam elancylu. Na początku ciąży kupiłam palmersa, ale potem przy silnych wymiotach strasznie drażnił mnie jego kakaowy zapach. Mam też sexy mama do biustu, ale mi nie odpowiada. Moje koleżanki stosowały też oliwkę z rossmanna, ale ja mam dużą tendencję do powstawania rozstępów, więc potrzebowałam solidnej ochrony.

Mam za sobą najgorszą noc od początku ciąży. Od 3 w nocy próbowałam zasnąć, strasznie się umęczyłam. Co chwila siku, potem katar, potem niewygodnie, więc przenosiny do salonu na fotel. Na fotelu zgięta w chińskie S, więc znów pobudka, przenosiny do łóżka. Mąż za głośno oddycha, znów siku. Zasnęłam, budzik dzwoni, potem mąż się kąpie. Koszmar, czuję, że za kilka godzin padnę na twarz. Dawno nie byłam aż tak zmęczona.

Balbina do 2,5

Do góry