reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Asiunia wszystkiego najlepszego sto lat

Co do noszenia dzieci w chustach ja nie jestem przekonana juz w samej ciazy nasze kręgosłupy sa narazone na dzwiganie dodatkowego ciężaru i noszenie dziecka w chustach tak samo nadwyręża nasz kregoslup moze teraz tego nie odczujemy ale na starosc napewno bedzie sie to odczowalo.
ja sie zgadzamz toba. m\ma kolezanka ktora bardzo powazne problemy z barkiem ma wlasnie pzrez chuste. takze ja nie bede ale nie neguje- jak kto che to oczywiscie.

Asiunia wczoraj też się wkurzyłam, że tyle marnotrawimy. Kupuję dużo mniej produktów niż przed ciążą a i tak co chwilę coś wyrzucamy i to naprawdę w sporych ilościach. Chociaż mam też wrażenie, że produkty mają coraz krótszą datę ważności, w niedzielę mąż kupił sobie sery pleśniowe na tackach, chciał zjeść we wtorek rano i okazało się, że termin ważności skończył się w poniedziałek. Wkurzyłam się, że nie spojrzał na datę przed zakupem, ale pakowane było w sobotę :/ Tak samo z jogurtami i kefirami, lubię kupić więcej żeby nie chodzić każdego dnia do sklepu i musiałam wczoraj trzy wyrzucić :/

Kochana, sto lat, pięknego zdrowego maleństwa i spokojnej ciąży!
masz racje cos w tym jest. ja jem niemalo naparwde ale tez wyzucam bo szybko obslizgle albo po terminie.

Nie wiem czy już takie temat nie był omawiany.. ale czy używacie jakichś kremów przeciwko rozstępom?
ja pharmaceris stosuje -osobny mama do biustu i jeden do brzucha, posladkow i ud.

okasia wspolczyje tych nocnych koszmarow z zasypianiem. ja dzis 3 razy do malej- nie wiem czemu az tak sie budzila moze pelnia jest nie wiem. ale tez umordowana jestem
nati wspolczuje. ja wczoraj 4 zjadlam a dzis jeden. ale problemy zoladkowe tez mialam - wzdecia i gazy megaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa normlanie masakra ale i tak warto bylo :p

wiesz co ja bylam na genetycznym w 12,1 dzien i bylo 1,7 a w 12,6 moj gin zrobil mi usg i tez nt sprawdzil i mowi ze super bo ponizej 1 cm jest. wiec zalezy od spzretu napewno i kazdy ktp bada bedzie miala inny wynik. wazne ze niski jest.nie denerwuj sie naparwde.

moniczka super ze lepiej. wow duza dzidzie nosisz. moja w 12 tyg 6 dni miala 7 cm :p tez niemalo hehehehe

Pytalam sie ginki czy wszystko jest ok, mówiła ze tak, ale niepotrzebnie naczytalam sie w necie informacji i potem czlowiek glupieje

Cześć Dziewczyny...
Ja już odliczam czas do wizyty - idę w poniedziałek :). Dobrze się składa,że to już niedługo,zaczęłam odczuwać pewnien dyskomfort w miejscach intymnych, jakby pieczenie(?). Domyślam się, że to od dopochwowej luteiny, którą biorę 2 razy dziennie już od prawie 2 miesięcy.Mam nadzieję, że nie wykluje mi się z tego jakaś infekcja grzybiczna. na razie nie zauważyłam jakiś podejrzanych upławów, tylko to pieczenie, swędzenie.

Tak samo z jogurtami i kefirami, lubię kupić więcej żeby nie chodzić każdego dnia do sklepu i musiałam wczoraj trzy wyrzucić :/
Ja zawsze sięgam po te z tyłu półki, z przodu stawiają te z krótszym już terminem przydatności.

Jeśli chodzi o "smarowidła" do brzucha, to w poprzedniej ciąży używałam olejku migdałowego - rozstępy się nie pojawiły. A teraz ma lenia i jeszcze niczym się nie smaruje, może wrócę do tego olejku, lub kupię oliwkę dla dzieci np. z Hippa...

Wczoraj byłam z koleżankami na "Planecie singli" - popłakałam się i ze śmiechu i ze wzruszenia. Serdecznie polecam! :-)

reklama
Pytalam sie ginki czy wszystko jest ok, mówiła ze tak, ale niepotrzebnie naczytalam sie w necie informacji i potem czlowiek glupieje
jesli ufasz swojemu lekarzowi to sluchaj co mowi. i nie czytaj za duzo naparwde. ja o opryszczce sie naczytalam i wkrecilam sobie ze mam narzadow rodnych- normalnie wsyztsko mnie bolalo. nie ma co sie nakrecac naparwde. tak naparwde nie mamy wplywu na wiele rzeczy teraz- bedzie co ma byc

Do góry