reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Fluttershy - ja stosowałam Fiorda i Isla, są bezpieczne w ciąży.
Płukałam też gardło sodą oczyszczoną, a na kaszel syrop prawoślazowy.
*spam* gardło mi nie pomagało - ani syrop ani nic.

Ja też już po wizycie - więcej w wątku :)

Mąż robi rosół - niestety jednak tego zapachu znieść nie mogę :|

reklama
nadrobić wątek to niezłe wyzwanie dla mnie na wieczór! ale nadrobiłam

pisała któraś, że czuje jakby grejfuta- ja nic takiego nie czuję

i dalej wymiotuję

toć to kosmos!

jednak tylko w porze śniadaniowej mam mdłości później już z górki i ogarniam się

piszecie o pracy- zakończyłam co musiałam i mam wolne już, i dobrze bo praca wymagająca a ja już potrzebuję wytchnienia troszku

co do zachcianek dziś pomidor ze szczypiorkiem luxus ponad luxusy haahhahaa

A ja znów dziś przeceniłam swoje siły i musiałam uciąć sobie drzemkę :/ Teraz czuję się jak chora. Koleżanka będzie u mnie jutro, więc chciałam trochę ogarnąć mieszkanie. Niestety mieszkanie może czystsze, ale w połowie zaniemogłam i burdel pozostał :/ Mąż jak wróci i dowie się, że sprzątałam to pomyśli, że ciąża wiele mi w głowie pozmieniała :)

nati - ja tak miałam! Jestem szczupła i w poprzedniej ciąży jak rano sie budziłam to po prawej stronie tak kilka cm pod pępkiem czułam kulkę i widać było nawę gołym okiem to wybrzuszenie :) po chodzeniu znikało a gdy dłużej lezalam znów wracało. Okazało się na usg że to było ulubione miejsce córki i wypychała tak pupkę :D a ja myślałam ze to głowa pewnie ;D dzięki temu było bez problemu widać ze jajek i siusiaka brak :D

Tamtum verde do płukania super działa i można w ciąży.

Jezu nie umie się załatwić i gazy straszne i nic po za tym... Kupiłam śliwki , ale ile ich jeść dziennie? Wczoraj zjadłam jedna a dziś trzy i dalej cisza...

Ja też mam z tymi kwestiami problem, ale zawalałam to na znikomą ilość pochłanianych pokarmów i wymioty. Do tego zaczęłam już swoją przygodę ze zgagą. Może macie jakieś pomysły lub sprawdzone metody radzenia sobie ze zgagą, chętnie przygarnę cenną radę.

Czytam sobie w poradnikach ciąży, że pierwszy trymestr to wymioty i mdłości, drugi to sikanie co godzinę i zgaga. Problem w tym, że mi jeszcze jedne dolegliwości nie ustąpiły a już pojawiły się kolejne. Już nie mogę się doczekać kolejnych etapów.

Tamtum verde do płukania super działa i można w ciąży.

Jezu nie umie się załatwić i gazy straszne i nic po za tym... Kupiłam śliwki , ale ile ich jeść dziennie? Wczoraj zjadłam jedna a dziś trzy i dalej cisza...

Ja też mam zatwierdzenie :/ ale myślę że to po tym żelazie co mi przepisali bo od jego brania po tygodniu się wszystko zaczęło no nic muszę do 17stego wytrzymać. ...

reklama
Jeśli stosujecie śliwki na zaparcia to najlepiej wieczorem zalać kilka i pozostawić do rana, po przebudzeniu na czczo wypić ten ala kompot i zjeść śliwki.
Polecam też siemię lniane, miałam mielone.
Przy większych problemach może Laktuloza choć trzeba byłoby sprawdzić czy w ciąży jest dozwolona bo tego nie wiem.
Ja też mam mega wstrętna zgagę...wczoraj zachciało mi się szczypiorku i cały wieczór męczyłam się! Z córka pojawiła się dopiero w 3 trymestrze a tu już w 1 miałam :(

Do góry