reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja też biorę tylko kwas. Miałam tydzień temu przejść na witaminy, ale nie jestem w stanie łykać takich dużych tabletek bez odruchu wymiotnego

W kwestii USG, lekarz mi powiedział, że promieniowanie trochę podnosi temperaturę i nie jest korzystne, ale może zaszkodzić przy bardzo częstym poddawaniu się badaniom. Tom Cruise kupił aparat do usg dla swojej żony, żeby cały czas obserwować ciążę, został surowo skrytykowany i aparat musiał oddać do fundacji :p

Hmm 4 godziny dziennie w pozycji siedziącej? Ja przesiedziałam przy nauce cały dzień, z krótkimi przerwami na posiłki i spacer :(

Też biorę jedynie kwas foliowy + wczoraj lekarz zalecił mi picie witaminy C, bo mam podwyższony poziom leukocytów w moczu. Czy któraś z Was ma z tym problem? Jakiś czas przed ciążą miałam infekcję. Antybiotyki pomogły, ale na krótko. Wątpię, żeby sama witamina C coś zdziałała :(

Basienka-mozliwe znam przypadek potwierdzony na usg :) swędzenie moze swiadczyc o wychodzacych rozstepach
Co do ruchoe ja od niedawna czulam elasnie takie napiecir w danym mirjscu a dzis poczulam kopniaka,delikatnrgo jednak to napewno bylo to no ale ja chudzirlec dzidzis spory,brzuch duzy no i w piątek zaczyna 15tc

reklama
ja na jutro mam cały zestaw: morfologia, mocz, tsh, p/crh, hbs, WR, Toxoigm, toxo igg, hcv, hiv, różyczka, igb, igm, obciążenie na czczo, po 1h I po 2h.

O matko, a myslalam, ze moja ginka przesadzila :)

Czy jest mozliwe, zebym czula ruchy? Tzw bulgotanie mocne ? Jestem w 12 tygodniu. :-)

Pewnie, ja juz czuje co prawda nie jakos czesto i sa to baardzo delikatne, ale przez to, ze maluch siedzi bardzo wysoko i jest wiekszy niz powinien w dodatku ma bardzo dlugie nogi to lekarka powiedziala, ze moge juz go czuc szczegolnie jak sie np przekreca.

A swedzi Was moze brzuch, bo mnie od miesiaca tak bardzo, najgorsze jak jestem w pracy :-) Smaruje juz kremem przeciw rozstepom :-)

Mnie swedzialy boki starsznie, ale juz przestaly. Natomiast znowu mi brzuch wypchnelo do przodu i dzis sasiadka zapytala czy to to o czym mysli. Dopiero w domu zwrocilam uwage, ze faktycznie pilka juz wystaje.

Ja w pierwszej ciazy nie mialam tsh, w ogole jakos tak mniej tych badan bylo, usg to juz w ogole rzadko. Teraz mialam dwa w tym prenatalne. Nastepne zrobie po 15tc, bo moze juz sie plci doszukamy.

Do góry