reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Też biorę jedynie kwas foliowy + wczoraj lekarz zalecił mi picie witaminy C, bo mam podwyższony poziom leukocytów w moczu. Czy któraś z Was ma z tym problem? Jakiś czas przed ciążą miałam infekcję. Antybiotyki pomogły, ale na krótko. Wątpię, żeby sama witamina C coś zdziałała :(

Ja mam podwyższony poziom leuko.
Do lekarza idę 2.02 to dowiem się co robić :)
To może świadczyc o jakimś stanie zapalnym w organizmie.
Myślę że nie ma się czym martwić jeśli poziom nie jest b. wysoki.

reklama
Sluchajcie zalozylam temat wozkowy, bo spodobal mi sie jeden z prezentowanych tu, ale nie pamietam nawet nazwy i kto go polecil, wiec w wolnej chwili powklejajcie linki :)

Matusiak Jak ci nie przejdzie bol zoladka to idz do lekarza. Ja mialam takie silne napady bolow przy kamieniach w woreczku zolciowym. Bolal mnie wlasnie ciagle zoladek.

Hej dziewczyny :-) ja dzis mam popoludniu wizytę i nie mogę się już doczekać podgladania maleństwa noo i stresik jest czy wszystko ok

Matusiak jak ci nie przejdzie koniecznie idź do lekarza

Ja tez biorę tylko kwas foliowy nic wiecej mi nie mówiła ze mam brać

Milego dnia dziewczyny

Hej dziewczyny. Ja jak nigdy niedawno sie obudzilam. Jeszcze mi sie to nie zdazylo :-) moze dlatego, ze corka chora i nie idzie do przedszkola, ja nie ide dzis do pracy i nie ustawilam budzika. Takze dzien trolla rozpoczety :-)

Weronika...usg działa na fale dźwiękowe a nie jakieś promieniowanie...to nie rentgen. Więc jak fale dźwiękowe mogą jeszcze ciepło wydzielać?? Mogą najwyżej niepokoić maluszka bo może szum usłyszeć to tyle.

Mika mnie rowniez kilka razy obiło sie o uszy ze czeste usg w ciązy nie jest wskazane bo podgrzewane sa tkanki dziecka. Nie zagłebiałam sie w temat bo mnie to nie dotyczy. Jestem w 13 tygodniu a miałam tylko 2 usg (7+1,11+2).Wydaje mi sie ze robienie raz w miesiacu to nic strasznego.
Zobaczcie ze wbinnych panstwach nie robi sie go tak notorycznie jak u nas, tylko np 3 razy przez cala ciaze gdzie u nas nie rax do 10 tyg tyle jest robionych. Mam znajoma ktora w tym czasie miala juz 5 razy robione to badanie. Jak we wszystkim wskazany jest umiar...

asiunia - no ja mam często usg dlatego zaczelam czytać jak ono działa i pierwsze słyszę o podgrzewaniu tkanek...czeste usg dopochwowe to rozumiem ze może cos zrobić bo to ingerencja do macicy. Ale takie przez brzuch? Podgrzewajace tkanki? Przeciez tez byśmy to odczuly :p a jakos nie bolał mnie nigdy brzuch po usg :D

reklama
Dostalam jakiegos powera dzisiaj. Wysprzatalam cala gore na blysk. W sypialni ostro wietrze, poscieralam kurze, odsunelam lozka, poodkurzalam, pomylam podlogi i tak w kazdym pomieszczeniu. Jeszcze mi zostalo prasowanie i obiad :-) A jutro caly dol wysprzatac, bo weekend w pracy. Ale dzisiaj swietnie sie czuje, wiec postanowalam to wykorzystac :-) Lece na zakupy, bo jeszcze ciasto upioke :-)

Do góry