reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia chyba nalezysz do tej grupy kobiet ktorym 12 tydzien nie przynosi ulgi :(
Wiem jakie to meczace bo moja poprzednia ciaza byla bardzo podobna, nawet mimo poronienia mdlilo i mulilo nie tak jak wczesniej ale czulam to wyraznie.
U mnie juz mozna powiedziec ze bylo super poza tym wczorajszym dniem...a dzis nie mam nawet ochoty z lozka wyjsc.

reklama
aneta - przytylam - bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana!!!

Co do wózków to ja też jestem za wątkiem zakupowym -wyprawkowym, łatwiej będzie się tam odnaleźć, chyba jestem przyzwyczajona do forum styczniówek gdy byłam w ciąży z synkiem, i o wizytach pisałyśmy w jednym wątku, o wyprawce w innym, kulinarny też miałyśmy, i oczywiście zdarzało się, że na ogólnym co nieco się takiego pisało, bo na tym była największa aktywność, więc ogólnie pisząc dbałyśmy o "porządek".

My mamy wózek po synku tutek grander i byłam bardzo zadowolona i cieszę się, że go nie sprzedaliśmy. Szwagierka miała tutek tombero i była zachycona, niestety sprzedali i teraz kupiła x-landera i już żałuje, że wcale tak lekko nie jedzie, nie ma tej amortyzacji. Po zimie chcemy kupić jaką lepszę spacerówkę, zeby dziecię miało coś nowego :). A poprzedni wózek kupiliśmy używany w świetnym stanie- gondola nie zniszczona wogóle.

O swojej wizycię idę napisać do wątku o wizytach, może ktoś podchwycie ten zwyczaj ;).

Anetka bardzo mi przykro i trzymaj się dzielnie... Choć na pewno słowa nic nie dadzą..
To była jeszcze wczesna ciąża jak pamiętam i zauważyłam że zeczywiscie do tego 12 tyg. Chodzi się na szpilkach...

U mnie już lepiej i stres do wizyty bo to dopiero 17 luty...

Anetka bardzo mi przykro i trzymaj się dzielnie... Choć na pewno słowa nic nie dadzą..
To była jeszcze wczesna ciąża jak pamiętam i zauważyłam że zeczywiscie do tego 12 tyg. Chodzi się na szpilkach...

U mnie już lepiej i stres do wizyty bo to dopiero 17 luty...

Też mam wizytę 17 czyli razem się postresujemy...

Nawet nie mam ochoty wstać z łóżka takiego mam lenia bo mdłości już dawno w niepamięć odeszły na całe szczęście :)
Teraz mam problemy z żołądkiem już drugi raz mnie strasznie bolał aż tak rżnęło :( ale dzisiaj już chyba lepiej....

Witam wszystkie przyszłe i aktualne Mamy :)

Przez długi czas nie mogłam się zebrać, aby dołączyć do jakiegoś forum, gdzie mogłabym dzielić się wrażeniami z innymi kobietami, które również czekają na przybycie maleństwa. Prawdopodobnie było to spowodowane lękiem, że jeśli zbyt mocno się zaangażuję, to w razie problemów ból byłby zbyt ciężki do udźwignięcia... Mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co kobieta czuje w takiej sytuacji. Postów jest mnóstwo, więc przeczytałam zaledwie kilka stron wstecz

Aneto bardzo Ci współczuję i życzę dużo siły w tym trudnym czasie.

Widzę, że macie osobne wątki na różne tematy, więc szczegółami podzielę się gdzie indziej. Wspomnę tylko, że miałam dziś wizytę i maluszek jest zdrowy. Dobrze jest wiedzieć, że nie tylko ja z takim utęsknieniem czekam na spotkanie z USG :tak:

Widzę u Was mdłości i opryszczki, należę więc chyba do niewielkiego grona szczęściar, którym wymioty w czasie ciąży są nieznane. Zdarzył mi się zaledwie jeden ciężki dzień w okresie świątecznym z powodu panującego wirusa, i na początku stycznia jednorazowa sytuacja - prawdopodobnie zaszkodziła mi zapiekanka, ale miałam na nią taką ochotę, że nie mogłam się powstrzymać :zawstydzona/y: Pozdrawiam :)

Ja po wizycie... i nie wiem co napisac. Nie umiem wyrazic emocji, ktore teraz mam, bo chce mi sie plakac ze szczescia. Nie jestem raczej wrazliwa osoba, ale ten maly cud w moim brzuchu mnie rozwalil. Zdjecia dodam do watku wizytowego :)

Termin przesunal mi sie na 10.08., takze ja w sierpniowkach zostaje na pewno :p z mojego 13 tygodia, zrobil sie dwunasty, a dzidzia ma 5,3 cm.
Moj R. widzial siusiaka... mnie tez sie tak wydawalo, ale lekarz nic nie mowil. Byc moze to pepowina. Maluch ssal kciuka i trzymal pepowine. Jak mi sie uda tu jakos filmik dodac, to zobaczycie jak hula.

Milego dnia zacze wszystkim przyszlym mamom ztmi malymi cudami w bruszkach!

czesc brzuchatki!!!!!
ja dzis mega senna- u ans ciemno i padajaco wiec nastroj tez niefajny.
ponpoludniu z mala na szczepienie ide- ona ejscze o tym nic nie wie bo sie strasznie boi i powiem jeje jak ze szkoly wroci dopiero.
a ja usg genetyczne juz w czwratek mam a jutro do endokrynologa ide

reklama
Hey dziewczyny
dawno nie pisałam ale energii zero.
Aneta - przykro mi strasznie :(

piszecie już o wyprawkach ja mam taki mentlik emocji i rożnych myśli w głowie że na niczym się skupić nie mogę. Wizyta najważniejsza bo ta prenatalna 5 lutego i cały czas myślę czy wszystko dobrze, czy bije serduszko, czy rośnie jak należy czy zdrowe:(

u mnie naszczescie wyprawki nie trzeba bo wszytko mam po córeczce od wózka, łóżeczka, bujaczków, kocyków, rożków. Na szczęscie wszystko w takich kolorach że zarówno dla chłopaka jak i dziewczyny się sprawdzi.
Jedynie ciuszki chyba będe potrzebowała bo córcia z listopada więc raczej ciepłe te najmniejsze rozmiary.

Do góry