reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia chyba nalezysz do tej grupy kobiet ktorym 12 tydzien nie przynosi ulgi :(
Wiem jakie to meczace bo moja poprzednia ciaza byla bardzo podobna, nawet mimo poronienia mdlilo i mulilo nie tak jak wczesniej ale czulam to wyraznie.
U mnie juz mozna powiedziec ze bylo super poza tym wczorajszym dniem...a dzis nie mam nawet ochoty z lozka wyjsc.

reklama
aneta - przytylam - bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana!!!

Co do wózków to ja też jestem za wątkiem zakupowym -wyprawkowym, łatwiej będzie się tam odnaleźć, chyba jestem przyzwyczajona do forum styczniówek gdy byłam w ciąży z synkiem, i o wizytach pisałyśmy w jednym wątku, o wyprawce w innym, kulinarny też miałyśmy, i oczywiście zdarzało się, że na ogólnym co nieco się takiego pisało, bo na tym była największa aktywność, więc ogólnie pisząc dbałyśmy o "porządek".

My mamy wózek po synku tutek grander i byłam bardzo zadowolona i cieszę się, że go nie sprzedaliśmy. Szwagierka miała tutek tombero i była zachycona, niestety sprzedali i teraz kupiła x-landera i już żałuje, że wcale tak lekko nie jedzie, nie ma tej amortyzacji. Po zimie chcemy kupić jaką lepszę spacerówkę, zeby dziecię miało coś nowego :). A poprzedni wózek kupiliśmy używany w świetnym stanie- gondola nie zniszczona wogóle.

O swojej wizycię idę napisać do wątku o wizytach, może ktoś podchwycie ten zwyczaj ;).

Anetka bardzo mi przykro i trzymaj się dzielnie... Choć na pewno słowa nic nie dadzą..
To była jeszcze wczesna ciąża jak pamiętam i zauważyłam że zeczywiscie do tego 12 tyg. Chodzi się na szpilkach...

U mnie już lepiej i stres do wizyty bo to dopiero 17 luty...

Anetka bardzo mi przykro i trzymaj się dzielnie... Choć na pewno słowa nic nie dadzą..
To była jeszcze wczesna ciąża jak pamiętam i zauważyłam że zeczywiscie do tego 12 tyg. Chodzi się na szpilkach...

U mnie już lepiej i stres do wizyty bo to dopiero 17 luty...

Też mam wizytę 17 czyli razem się postresujemy...

Nawet nie mam ochoty wstać z łóżka takiego mam lenia bo mdłości już dawno w niepamięć odeszły na całe szczęście :)
Teraz mam problemy z żołądkiem już drugi raz mnie strasznie bolał aż tak rżnęło :( ale dzisiaj już chyba lepiej....

Witam wszystkie przyszłe i aktualne Mamy :)

Przez długi czas nie mogłam się zebrać, aby dołączyć do jakiegoś forum, gdzie mogłabym dzielić się wrażeniami z innymi kobietami, które również czekają na przybycie maleństwa. Prawdopodobnie było to spowodowane lękiem, że jeśli zbyt mocno się zaangażuję, to w razie problemów ból byłby zbyt ciężki do udźwignięcia... Mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co kobieta czuje w takiej sytuacji. Postów jest mnóstwo, więc przeczytałam zaledwie kilka stron wstecz

Aneto bardzo Ci współczuję i życzę dużo siły w tym trudnym czasie.

Widzę, że macie osobne wątki na różne tematy, więc szczegółami podzielę się gdzie indziej. Wspomnę tylko, że miałam dziś wizytę i maluszek jest zdrowy. Dobrze jest wiedzieć, że nie tylko ja z takim utęsknieniem czekam na spotkanie z USG :tak:

Widzę u Was mdłości i opryszczki, należę więc chyba do niewielkiego grona szczęściar, którym wymioty w czasie ciąży są nieznane. Zdarzył mi się zaledwie jeden ciężki dzień w okresie świątecznym z powodu panującego wirusa, i na początku stycznia jednorazowa sytuacja - prawdopodobnie zaszkodziła mi zapiekanka, ale miałam na nią taką ochotę, że nie mogłam się powstrzymać :zawstydzona/y: Pozdrawiam :)

Ja po wizycie... i nie wiem co napisac. Nie umiem wyrazic emocji, ktore teraz mam, bo chce mi sie plakac ze szczescia. Nie jestem raczej wrazliwa osoba, ale ten maly cud w moim brzuchu mnie rozwalil. Zdjecia dodam do watku wizytowego :)

Termin przesunal mi sie na 10.08., takze ja w sierpniowkach zostaje na pewno :p z mojego 13 tygodia, zrobil sie dwunasty, a dzidzia ma 5,3 cm.
Moj R. widzial siusiaka... mnie tez sie tak wydawalo, ale lekarz nic nie mowil. Byc moze to pepowina. Maluch ssal kciuka i trzymal pepowine. Jak mi sie uda tu jakos filmik dodac, to zobaczycie jak hula.

Milego dnia zacze wszystkim przyszlym mamom ztmi malymi cudami w bruszkach!

czesc brzuchatki!!!!!
ja dzis mega senna- u ans ciemno i padajaco wiec nastroj tez niefajny.
ponpoludniu z mala na szczepienie ide- ona ejscze o tym nic nie wie bo sie strasznie boi i powiem jeje jak ze szkoly wroci dopiero.
a ja usg genetyczne juz w czwratek mam a jutro do endokrynologa ide

reklama
Hey dziewczyny
dawno nie pisałam ale energii zero.
Aneta - przykro mi strasznie :(

piszecie już o wyprawkach ja mam taki mentlik emocji i rożnych myśli w głowie że na niczym się skupić nie mogę. Wizyta najważniejsza bo ta prenatalna 5 lutego i cały czas myślę czy wszystko dobrze, czy bije serduszko, czy rośnie jak należy czy zdrowe:(

u mnie naszczescie wyprawki nie trzeba bo wszytko mam po córeczce od wózka, łóżeczka, bujaczków, kocyków, rożków. Na szczęscie wszystko w takich kolorach że zarówno dla chłopaka jak i dziewczyny się sprawdzi.
Jedynie ciuszki chyba będe potrzebowała bo córcia z listopada więc raczej ciepłe te najmniejsze rozmiary.

Do góry