reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Witam wszystkie mamy. Wczoraj swieza wizyta u lekarza termin mam na 23.08. Jak sie czujecie. Ja nie moge patrzec na mieso. Normalnie jak widze wedlune to od razu na wymioty mi sie zbiera. Pozdrawiam

reklama
I ja tez chora, najgorzej ze ciężko jest leżeć bo trzeba się dzieckiem zająć. Ja po prenatalnych wszystko ok:) jestem w 13 tyg a lekarz powiedział ze na płeć za wcześnie.

Uff .. dziewczynki ja dziś po wizycie i wszystko w najlepszym porządku , serduszko bije jak należy,
wyniki badań w porządku, ale miałam chwilę grozy dosłownie sekundy, jak lekarz zamilkł i tak się wpatrywał,
ja sobie myślę matko serduszko nie bije !!! a za chwilę doktor jak gdyby nigdy nic dalej kontynuuje
o że tu i tu jest serduszko itd. ale chwilę złych myśli miałam ...
Na prenatalne jestem zapisana 18 lutego ;) jestem tak strasznie ciekawa płci że aż mi się śmiać z samej siebie chce :D może 18 lutego zaspokoję swą ciekawość hihi

Widzę, że wszędzie sezon na przeziębienie. U nas niestety krąży grypa żołądkowa, za bardzo z domu nie ruszamy się żebyśmy z małą tego świństwa nie złapały.
Monika mamy prenatalne tego samego dnia :) Tez umówiłam się na 1 lutego, mieliśmy jechać wszyscy ale jednak wybiorę się sama a mąż będzie z córką w domu. Robię tylko usg, bo jak dla mnie ten cały test to pic na wodę, takie wróżenie z fusów. Poza tym ten lekarz gdy widzi nieprawidłowości w usg to wysyła na dalszą diagnostykę.
Heromina to był jednodniowy incydent, nie wiem z czym miał związek ale następnego dnia wszystko ustąpiło. Faktycznie tego dnia miałam dużo pracy, bo sprzątałam dom i młoda musiała zajmować się sama sobą.
Nasza kolejna wizyta u gina (poza tą wtorkową prywatnie) 18 lutego może przy dobrych wiatrach też będzie już widać co maluszek ma między nóżkami :) Na prenatalne nie liczę, choć będę w 12 tyg 6 dzień to może może :)
Ile mierzyły wasze maluszki gdy byłyście na wizycie w 11 tygodniu z hakiem? Moje małe ma 5,5 cm w 11 tydzień 2 dzień, a aniołek w 11 tydzień 5 dzień na prenatalnych miał 5 cm.
I mam jeszcze jedno pytanko, czy jak siadacie np na krześle to odczuwacie jakiś dyskomfort? Ja mam wrażenie że siadam na jakiejś piłce, która jest wewnątrz mnie :)

Dziewczyny a orientujecie się czy lekarz, który przyjmuje prywatnie wypisze mi skierowanie do endokrynologa na NFZ? Bo właśnie koleżanka taka myśl mi podsunęła...

reklama
Do góry