reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Basienka koniecznie idź na zwolnienie i wyleż to! Nie chodź chora, ja byłam głupia i teraz mam wysoką gorączkę, której nie jestem w stanie zbić paracetamolem. Nawet nie wiesz jak się teraz martwię o dziecko. Nie ryzykuj, to jest szczególny okres.

reklama
Basieńka to pewnie i ja dostanę jakieś leki. Mam nadzieję, że już ginekolog mi przepisze cokolwiek bo strach mam wielki jak zaczęłam czytać o tych wszystkich następstwach...
Ale przynajmniej wiem na czym stoję i można działać!!!
Umówiłam się na prenatalne, będą 1 lutego, a we wtorek lecę prywatnie do ginekologa.
Ja jeszcze ruchów nie czuję, mam nadzieję ze niebawem to nastąpi, ale u Ciebie Aneta wszystko może być możliwe w końcu masz bliźniaki :)

Cześć dziewczyny:-) czytam Was regularnie, ale sił mi brak na wieczorne pisanie...praca niby mnie nie męczy, ale skoro świt trzeba wstać, odstawić dziecię do przedszkola, potem w drodze z pracy jakieś małe zakupy...i jak zjem obiad to odpadam, przebudzam się tylko na kąpiel i z powrotem do wyra. W ubiegłym tyg złapałem zapalenie gardla- pomogło płukanie hascoseptem i zapalenie zato- to już było piekło! Bo głowa mnie tak bolała, do szaleństwa normalnie. Robiłam inhalacje z soli fizjologiczne , ciepłe okłady i piłam dużo herbaty z lipy z miodem, cytryną i malinami.

Dzisiaj miałam usg prenatalne, robione w szpitalu w poradni badań prenatalnych. Ciąża niskiego ryzyka wad wrodzonych:-) uff! I znamy płeć, piękna dziewczyna :-D
Ja - 1 kg. Ale brzuch mam zaokrąglony:-)

Każdą z Was ciepło pozdrawiam, życzę dużo zdrówka i odpoczynku:-) postaram się częściej odzywać.

Superrr :)
Który tydzień u ciebie że już wiesz ze dziewczynka :) ?

Asia dokładnie najwazniejsze że wiesz że nie jest okej z THS i teraz możesz działać a po lekach napewno będzie dobrze.

Ja w ostatniej ciąży czułam pierwsze wyraźne ruchy w 15t1d dokładnie pamiętam ;)

ja dzisiaj wysprzatałam mieszkanie na błysk, zakupy wtachałam, byłam na długim spacerze z dziećmi a teraz zdycham, nie dość że mdli mnie jak na początku ciązy to jeszcze podbrzusze ciągnie i plecy napierdzielają...

Ciasto gotowe zapraszam wszystkie panie :)
Dopiero wyjęte z piekarnika :)

Załączniki

• 1453400943699.jpg
    1453400943699.jpg
    63,8 KB · Wyświetleń: 63
Teraz w mutterpass zauważyłam że żelazo mam strasznie niskie nie wiedziałam że aż tak nie powinno być poniżej 12,0 a ja mam wpisane w Hb (Eryl) 6,8 na czerwono ale ze aż tak :(

Załączniki

• 1453401141525.jpg
    1453401141525.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Czesc dziewczyny. Tym razem mnie dopadlo chorobsko. Gardlo boli ale najgorsza goraczka juz 39 a podobno w I trymestrze lepiej nie brac nawet paracetamolu... Martwie sie o maluszka, mam nadzieje ze zimne oklady pomoga :(

Do góry